Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

3 til 1 med Johnny Hates Jazz

Husker du Johnny Hates Jazz? Det er det evige spørsmålet og for en som er glad i musikk så vil det ringe tre magiske hit-er fra 80-tallet som har satt dype spor etter seg. Den britiske gruppen fra London, England ble grunnlagt i 1985 av medlemmene Clark Datchler, Mike Nocito og Calvin Hayes.

Debut albumet Turn Back the Clock fra 1988 sitter klistret i musikkhistorien som et godt bevis på åssen du skal lage et godt, sterkt album som mange tok til sitt hjertet. Jeg husker selv da albumet kom ut i 1988 og gjett om sangene Shattered Dreams, Turn Back the Clock», og I Don’t Want to Be a Hero gikk hjem hos meg det året. De tre sangene ble gruppens største hit-er som gikk sin seiersgang på på NRK P2 programmet Ti I Skuddet.

Artisten Kim Wilde som hadde sin storhetstid på 80-tallet med hit-ene Kids In America, Cambodia, You Keep Me Hangin’ On og You Came hadde jobben som bak-sanger på Johnny Hates Jazz nummer 1 album!

Turn Back the Clock ble en skikkelig vinner på VG Lista Topp 40 i 1988 som gikk rett inn på 1 plass, andre land albumet gikk inn på 1 plass er: Storbritannia, Sverige, Finland, 3 plass i New Zealand, Nederland og 4 plass i Sveits.

Etter 1988 har Johnny Hates Jazz gitt ut tre album til som er Tall Stories (1991), Magnetized (2013), Wide Awake (2020). På mange måter kan vi trygt si at gruppen hadde sin storhetstid i 1988 og det var det. Bandet er ingen offer av one-hit wonder-band gjennom historien. Johnny Hates Jazz blir husket for tre hits som fortsatt aktive den dagen i dag!

Kos deg med 3 til 1 med Johnny Hates Jazz!!

Kanskje du også liker

Bill Withers – innflytelsesrik soulartist bak Ain’t No Sunshine, Lean on Me er død

Bill Withers – En innflytelsesrik amerikansk soulartist som skrev Lean on Me, Ain’t No Sunshine og Lovely Day, er død i en alder av 81 …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien: Dire Straits startet ni ukers løp 1.plass på Billboard

Dagen i dag i musikkhistorien Dire Straits startet ni ukers løp på.1. plass på Billboard med albumet Brothers In Arms. Albumet er det syvende mest …

Les Mer

Halvard Henrys favoritter – Musikkåret 2020

I mange år har jeg laget lister over favoritter som har preget meg gjennom året. Her har det vært mye bra i året som har …

Les Mer