Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Norwich City forsvarer sin avgjørelse på å permittere ansatte og kan tape opptil 35 millioner pund

Norwich City står på sin avgjørelse om å permittere ansatte i klubben, og Canaries forventes å tape opptil 35 millioner pund på grunn av coronaviruset.

Norwich City og Newcastle er de eneste klubbene i Premier League som for øyeblikket bruker regjeringens ordning for å opprettholde ordningen.

Norwich sier at suspensjonen av fotballen vil koste dem mellom 18 og 35 millioner pund.

Avgjørelsen vi tok var til beste for klubben og dens stab, sier operasjonsleder Ben Kensell til BBC Radio Norfolk.

Vi har vært veldig gjennomsiktige med at vi driver på en selvfinansiert måte. Vi genererer en omsetning på 123 millioner – 93 millioner av det som sendes, og vi har brukt 125 millioner pund i år – og det er slik vi driver klubb,

Til syvende og sist, hvis vi hadde den tilgjengelige kontantstrømmen for ikke å måtte ta opp ordninger, ville vi som andre fotballklubber har gjort.

I henhold til ordningen betales 200 medlemmer av Norwich, inkludert fritidsarbeidere, 80% av lønnen av regjeringen, mens klubben betaler de andre 20%.

Norwich, som var på siste plass i Premier League med ni kamper igjen og i FA-cupens kvartfinale da fotballsesongen ble innstilt 3. april, anslår et tap på 1,5 millioner pund for hver av de seks gjenværende hjemmekampene, skulle alle gjenværende spill spilles bak lukkede dører.

Og klubben regner med å tape mellom ytterligere 10 og 25 millioner pund fra potensielle Premier League-rabatter til kringkastere.

Canaries håper å tjene 2,5 millioner pund og har blitt enige med HMRC om å utsette 18 millioner pund på tilbakebetaling av moms og lønn, mens spillere, hovedtrener Daniel Farke, eksekutivkomiteen og direktører har gitt mer enn 200 000 til lokale initiativer.

Premier League-klubbene Liverpool, Tottenham og Bournemouth hadde opprinnelig tilsidesatt staben, men vendte sine beslutninger etter kritikk. Forskjellen er at vi driver det som en bedrift, og vi kjører det på den beste måten vi tror vil hjelpe det for fremtiden, sier Kensell.

Det handler også om personalet vårt. Det vi ikke ønsker, er en rekke oppsigelser.

Vi visste at vi ville bli kritisert som et resultat av det, det vi ikke skal gjøre, er å ta et annet syn på det. Vi vil forsvare oss og vi tror vi gjør det av de rette grunnene.

Vi har de beste eierne innen fotball – det er et faktum. Vi har ikke de rikeste eierne, men vi liker å tro at vi gjør ting på riktig måte.

Kanskje du også liker

Tidligere AC/DC bassist Paul Matters er død

Tidligere AC/DC bassist Paul Matters er død. Nyheten om hans bortgang ble avslørt av vennen Rod Wescombe på Facebook. Matters begynte i AC/DC i 1975 …

Les Mer

Falling In Reverse gitarist Derick Jones er død

Falling In Reverse gitarist Derek Jones er død i en alder av 35 år. Hans død ble bekreftet av bandets frontmann Ronnie Radke, som sier …

Les Mer

I dag er det 75 år siden tyskerne trakk seg ut av Norge

I dag er det 75 år siden tyskerne trakk seg ut av Norge etter å ha tapt kampen om sitt drømmerike, og det har blitt …

Les Mer