Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Irffan Khan: Bollywood-stjerne og kjent i filmene Slumdog Millionaire, Life of PI og Jurrasic World er død

Skuespilleren Irrfan Khan er død i en alder av 53 år etter å ha blitt innlagt på et sykehus i Mumbai, India denne uken med en divertikkelsykdom som er plager som skyldes utposninger, divertikler, av tykktarmens slimhinne gjennom muskellagene i tykktarmens vegg.

Det kan foreligge noen få divertikler, men oftest finnes det mange. I de fleste tilfellene påvises divertiklene i den nedadgående delen av tykktarmen, det vil si på venstre side av magen. Dersom det foreligger betennelse i vevet rundt divertikkelen, kalles tilstanden divertikulitt.

Den triste nyheten er bekreftet av skuespillerens representanter.

The Life Of Pi, The Lunchbox, Slumdog Millionaire og Jurassic World-stjernen ble diagnostisert med en nevroendokrin svulst i 2018, men fortsatte som skuespiller helt til det siste.

En bevegelig uttalelse fra Khans familie til indiske medier:

Jeg stoler på, jeg har overgitt meg; Dette var noen av de mange ordene som Irrfan uttrykte i en notis han skrev i 2018 og åpnet om sin kamp med kreft. Og en mann med få ord og en skuespiller av stille uttrykk med sine dype øyne og hans minneverdige handlinger på skjermen. Det er trist at vi denne dagen må bringe frem nyheten om at han har bort. Irrfan var en sterk sjel, som kjempet helt til slutten og alltid inspirerte alle som kom nær han. Etter å ha blitt slått av lynet i 2018 med nyheten om en sjelden kreft, tok han livet like etterpå da det kom, og han kjempet mot de mange kampene som fulgte med. Omgitt av sin kjærlighet, hans familie som han hadde mest omsorg for, reiste han til himmelen og etterlot seg virkelig en egen arv. Vi ber alle og håper at han har fred. Og for å resonere og skille seg med ordene hadde han sagt: «Som om jeg smakte på livet for første gang, den magiske siden av det.»

Nyheten om bortgangen har blitt møtt med en flom av kondolanser fra bransjen. Bollywood-ikonet Amitabh Bachchan kalte Khan «et utrolig talent» og «en elskverdig kollega.

Khans co-stjerne The Lunchbox Nimrat Kaur: «India har mistet et av de største ikonene sine i dag.

Det var til og med ros fra den indiske statsministeren Narendra Modi som sa at den elskede skuespillerens død var «et tap for kinoens verden.

Khan ble bredt ansett som en av Indias beste skuespillere og hyllet for sin betryggende og engasjerende tilstedeværelse på skjerm, mottok en rekke priser over en 30 år lang karriere, inkludert National Film Award og flere Filmfare Awards.

Han var godt kjent i hjemlandet for suksessrike filmer, inkludert Paan Singh Tomar, Haider, Gunday og kassasuksessen Hindi Medium fra 2017.

Skuespilleren oppnådde også betydelig suksess i det internasjonale og amerikanske markedet. The Warrior ble BAFTA-nominert i 2001 og i filmfestivalen i Cannes ble The Lunchbox ansett for å være en av de beste filmene i 2013. Engelskspråklige filmer inkluderte flere Oscar-vinnere Life Of Pi og Slumdog Millionaire, The Darjeeling Limited, The Amazing Spider-Man, Jurassic World og Inferno. Khans siste film var Bollywoods, Angrezi Medium som traff filmlerretet dager før lockdown ble kunngjort.

Lokale medier melder at Khans mor hadde gått bort lørdag med skuespilleren etter begravelsen via videolink. Han blir overlevd av kona og to sønner. Sahabzade Irfan Ali Khan ble født 7.januar, 1967 i Jaipur, Rajasthan, India og døde 29.april i Mumbai, Maharashtra, India. Khan var aktiv fra 1985 helt til det siste og etterlater seg et helt land i stor sorg!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Plateanmeldelse: Pearl Jam – Gigaton

Etter å ha gitt ut 4 singler i forkant av albumet og også en etter at albumet Gigaton ble slippet, fikk jeg endelig rota meg …

Les Mer

Reading FC har sparket Jose Gomes

Reading har sparket manager Jose Gomes etter ti måneder som manager. Royals har vunnet bare to av sine 11 Sky Bet Championship kamper så langt, …

Les Mer

Leverage er tilbake på TV og blir den første TV-serien på den nye strømmetjenesten IMdb TV

Gjør deg klar for en kriminalitetsbølge: Leverage som gikk i fem sesonger fra 2008 til 2012 på TNT Network kommer tilbake med nye episoder i …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly