Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

The Stranglers keyboardist Dave Greenfield er død etter å ha fått coronaviruset

The Stranglers keyboardist Dave Greenfield er død i en alder av 71 år etter å ha testet positivt for COVID-19.

Greenfield var kjent for sin særegne lyd på sitt varemerke Hammond elektriske orgel, særlig på bandets klassiske hit «Golden Brown», som han skrev.

Han døde i går (3. mai) og fikk viruset etter et lengre opphold på sykehus for hjerteproblemer. Tidligere frontmann Hugh Cornwall tok til Twitter for å hylle sin tidligere bandkamerat.

Jeg er veldig lei meg for å høre om Dave Greenfields bortgang, skrev han. “Han var forskjellen mellom The Stranglers og alle andre punkband. Hans musikalske dyktighet og milde natur ga bandet en interessant vri.

«Han bør huskes som mannen som ga verden musikken til ‘Golden Brown’. Hugh Cornwell». Flere medlemmer av bandet respekterte også Greenfield på bandets offisielle nettsted.

Bassist, Jean-Jacques Burnel skrev: Om kvelden søndag 3. mai gikk min store venn og mangeårige kollega på 45 år, det musikalske geniet som var Dave Greenfield, bort som et av ofrene for den globale pandemien i 2020. Alle av oss i den verdensomspennende The Stranglers-familien sørger og sender vår oppriktige medfølelse til hans kone Pam.

Trommeslager, Jet Black, la til: «Vi har nettopp mistet en kjær venn og musikkgeni, og det har også hele verden. Dave var en komplett naturlig musiker. Sammen turnerte vi kloden uendelig og det var tydelig at han var elsket av millioner. Et enormt talent, et stort tap, han er veldig savnet. ”

Vokalist og gitarist Baz Warne ga også respekten for en ekte innovatør, musikallegende og en av mine kjæreste venner. Ordet geni båndes altfor lett rundt i denne tiden og i dag, men Dave Greenfield var absolutt et, skrev han.

Vi sto sammen på samme side av scenen i 20 år, lo, spøkte og delte livene våre på den måten som bare bandkamerater kan. Jeg vil savne ham for alltid. Våre tanker og hjerter er med kona Pam, og for de millioner fans som tilbad ved alteret hans, vil han aldri bli likestilt.

Bandets manager, Sil Willcox, legger til: Vi er alle i sjokk, Dave var en snill, sjenerøs sjel som hadde tid til alle og enhver, og det har vært et stort privilegium å ha kjent han som en nær venn, hans tekniker og manager i over 40 år. Våre tanker er med Pam på dette triste tidspunktet.

David Paul Greenfield ble født 29. mars,1949 i Brighton, England – 3. mai 202o og ble 71 år. Dave var fast medlem fra 1975 helt til det siste og etterlater seg et stort tomrom!

 

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Carlo Ancelotti sparket av Napoli

Napoli har sparket manager Carlo Ancelotti mindre enn tre timer etter at han ledet klubben inn i sluttspillet i Champions League. Serie A-klubben hadde ikke …

Les Mer

Ukens leder: Kanalbygget i Moss står for fall – Hva nå?

Kanalbygget i Moss går vi stadig forbi når vi er ute å går tur og det er nå varslet en ekstrem makeover på hele byggemassen. …

Les Mer

Tore Sagen – Kontroversiell programleder eller en kosegutt

Tore Sagen fra Radioresepsjonen som går mandag til torsdag på NRK P13 sammen med storebror Steinar Sagen og kameraten Bjarte Tjøstheim har vært på alles …

Les Mer

Reklame