Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

The Stranglers keyboardist Dave Greenfield er død etter å ha fått coronaviruset

The Stranglers keyboardist Dave Greenfield er død i en alder av 71 år etter å ha testet positivt for COVID-19.

Greenfield var kjent for sin særegne lyd på sitt varemerke Hammond elektriske orgel, særlig på bandets klassiske hit «Golden Brown», som han skrev.

Han døde i går (3. mai) og fikk viruset etter et lengre opphold på sykehus for hjerteproblemer. Tidligere frontmann Hugh Cornwall tok til Twitter for å hylle sin tidligere bandkamerat.

Jeg er veldig lei meg for å høre om Dave Greenfields bortgang, skrev han. “Han var forskjellen mellom The Stranglers og alle andre punkband. Hans musikalske dyktighet og milde natur ga bandet en interessant vri.

«Han bør huskes som mannen som ga verden musikken til ‘Golden Brown’. Hugh Cornwell». Flere medlemmer av bandet respekterte også Greenfield på bandets offisielle nettsted.

Bassist, Jean-Jacques Burnel skrev: Om kvelden søndag 3. mai gikk min store venn og mangeårige kollega på 45 år, det musikalske geniet som var Dave Greenfield, bort som et av ofrene for den globale pandemien i 2020. Alle av oss i den verdensomspennende The Stranglers-familien sørger og sender vår oppriktige medfølelse til hans kone Pam.

Trommeslager, Jet Black, la til: «Vi har nettopp mistet en kjær venn og musikkgeni, og det har også hele verden. Dave var en komplett naturlig musiker. Sammen turnerte vi kloden uendelig og det var tydelig at han var elsket av millioner. Et enormt talent, et stort tap, han er veldig savnet. ”

Vokalist og gitarist Baz Warne ga også respekten for en ekte innovatør, musikallegende og en av mine kjæreste venner. Ordet geni båndes altfor lett rundt i denne tiden og i dag, men Dave Greenfield var absolutt et, skrev han.

Vi sto sammen på samme side av scenen i 20 år, lo, spøkte og delte livene våre på den måten som bare bandkamerater kan. Jeg vil savne ham for alltid. Våre tanker og hjerter er med kona Pam, og for de millioner fans som tilbad ved alteret hans, vil han aldri bli likestilt.

Bandets manager, Sil Willcox, legger til: Vi er alle i sjokk, Dave var en snill, sjenerøs sjel som hadde tid til alle og enhver, og det har vært et stort privilegium å ha kjent han som en nær venn, hans tekniker og manager i over 40 år. Våre tanker er med Pam på dette triste tidspunktet.

David Paul Greenfield ble født 29. mars,1949 i Brighton, England – 3. mai 202o og ble 71 år. Dave var fast medlem fra 1975 helt til det siste og etterlater seg et stort tomrom!

 

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Neil Peart fra det legendariske prog rock-bandet Rush tapte kampen mot kreften i en alder av 67 år

Fredag kom den triste nyheten at den canadiske trommeslageren og helten, legenden, Neil Peart hadde tapt kampen mot kreften etter å ha kjempet hardt i …

Les Mer

Folk som banner er ærligst

Ifølge forskning.no så er en som banner mer ærlig enn andre. Er det et bra utgangspunkt? Vel, det lurer også jeg på. Jeg har et …

Les Mer

Niko Kovač ferdig i Bayern München

Bayern München bekrefter søndag at de har kvittet seg med Niko Kovac (48) som trener. Kroaten har vært under hardt press i den tyske storklubben helt …

Les Mer