Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Pengepredikanten Jan Hanvold gir og tar med Gud som gissel

Som redaktør i et nettsted er det min oppgave å si klart ifra og i en kommende podcast går undertegnede langt og mener samfunnet må stoppe Jan Hanvold, og hans Visjon Norge. Skal ikke komme med noen spoilers, men følg med når sendingen er ute, her tar kollega, venn Lars Nicolai Skjølingstad og undertegnede et oppgjør med pengepredikantene som går i manesjen for GUD, som skal gi mer penger i kassa.

Selvfølgelig gir det penger i kassa til mennesker som Jan Hanvold og hans disipler, det er akkurat det kommende podcast skal handle om. Samfunnet vi lever i mener mye om Hanvold og helt ærlig – Dette har han skapt helt alene, han ligger konstant i en gråsone der de går ut på TV og sprer sitt budskap om GUD gir penger i kassa!

I samfunnet vårt liker vi gode og dårlige mennesker, i min verden er Mr Hanvold et dårlig menneske. Hvorfor? Han og Visjon Norge går ut med et budskap som sjokkerer, provoserer, støter og når skal det bli nok før det går over til kvakksalveriet? I min verden har nevnte Hanvold krysset denne grensen for lengst.

Ta for eksempel det som står på Wikipedia:

Kvakksalveri var forbudt etter forordninger av 1672 og 1795, men ble tillatt ved lov av 29. april 1871, med forskjellige begrensninger.

Fra 2004 ble den norske såkalte «kvakksalverloven» (lov av 19. juni 1936 nr. 9 om innskrenkning i adgangen for den som ikke er helsepersonell til å ta syke i kur) opphevet. Denne loven ble fra samme dato erstattet av lov om alternativ behandling av sykdom.

Her går Mr Hanvold og Visjon Norge under med to streker under. Når du går ut på TV og sprer ditt glade budskap der garantert noen sitter hjemme, og tenker hvorfor ikke ringe inn å gi et bidrag på 5000 kroner – Mennesker som gir disse bidragene er pensjonister, spesielt sårbare mennesker som sliter fra før av. Dette kaller jeg for utnyttelse, men vi kan jo ikke nekte mennesker å gi hvis de mener Herren har en stor glede av å få mange penger!

Sannheten er stygg og den har kommet frem de siste årene og de siste dagene har vi sett flere samarbeidspartnere til Visjon Norge har fått nok, som blir også nevnt i podcasten som kommer til helgen. Tidligere i år har både Livets Ord og Evangeliesenteret kuttet samarbeidet med TV-kanalen, skriver Vårt Land. Nå har også Norea Mediemisjon gjort det samme.

– Vi avsluttet samarbeidet med dem i begynnelsen av mai. Årsaken er dels at vi ønsker å prøve en ny plattform for våre programmer, dels kontroversene rundt kanalen, sier daglig leder Per Birkeli i Norea.

Kontroversene har den siste tiden blant annet handlet om da en gjestepredikant på kanalen ba seerne om å gi 2.020 kroner til kanalen. Som gjenytelse ville «Gud beskytte givernes barn mot coronaviruset», ifølge predikanten.

Daglig leder Jan Hanvold i Visjon Norge sier at han i utgangspunktet ikke har noen kommentar til kritikken fra Norea, men understreker at han i mediene «har forklart i bøtter og spann» hva han mener om kritikken som har kommet etter denne uttalelsen.

I slutten april ila Forbrukertilsynet Visjon TV og Webshop et gebyr på 250.000 kroner for markedsføring av et kosttilskudd som tilsynet mener «utnytter befolkningens frykt for å bli smittet av coronaviruset». Ifølge Vårt Land vurderer også Normisjon å trekke seg fra samarbeidet. Også pinsemenigheten Filadelfia Kristiansand trakk seg tidligere i år ut fra kanalen.

Som redaktør mener jeg rett og slett dette er innenfor å si og mene om Mr Hanvold. Avisen Vårt Land mener det er hetsing i stor stil av predikanten som bruker store ord:

Vi forstår at det er sterke følelser knyttet til det som sies og gjøres på kanalen. Men det er viktig å forholde seg til menneskene som er involvert som medmennesker. Facebook-gruppen Stans penge­predikantene har hatt svært mye hets av kanalsjef Jan Hanvold i kommentarfeltet sitt. Det er ikke ­akseptabelt. De har forsøkt å rydde opp, men det er ikke lett når så sterke følelser er i sving.

https://www.vl.no/leder/hetsen-av-hanvold-1.1713590

OK!! Betyr det at kampen for å fjerne all debatt om en predikant som misbruker Guds ord? Nei, det skjer ikke fra min verden og det vil ikke skje med det første så lenge 69.åringen får lov til å gjøre akkurat hva han vil. Når er nok før samfunnet sier ifra? Til da er det bare å følge spent mer på hva han har å finne på.

Husk en ting: GUD misliker sterkt det Jan Hanvold gjør og før eller siden slår det tilbake. Det er i ferd med å skje med gutten fra Drammen. Podcasten Gud gir penger i kassa kommer til helgen. Vi gleder oss – Tror neppe Jan Hanvold og andre predikanter gjør det som får kjørt seg i den kommende podcasten fra Lars Nicolai og undertegnede!

Kanskje du også liker

Brakkesyke

Vi kan begynne med selve definisjonen av brakkesyke. Det er en betegnelse for de psykologiske konsekvensene av at en person må holde seg isolert over …

Les Mer

Topp 10 favoritter – August del 3, 2019

I siste del av Topp 10 favoritter får en salig blanding av ny deilig musikk som jeg kaller for en salig schizofreni av musikk. Her …

Les Mer

3 til 1 med Brutus

På min gamle blogg som nå lever sitt eget liv der ute i internettet så hadde jeg en post, som het 3 til 1 med …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly