Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Fotballens koronahåndbok er klar

Norges Fotballforbund kom 13.mai med koronahåndbok for fotballen der særforbundet skriver som følgende:

Koronahåndboka er en veiledning som skal sørge for at klubben driver aktivitet på en forsvarlig måte som ivaretar smittevernet, forebygger spredning og beskytter både spillere, trenere, lagledere, frivillige og foresatte.

I verktøykassen har vi samlet dokumentmaler som vi anbefaler at klubbene laster ned og gjør til klubbnære dokumenter.

– NFF forplikter seg til å ta ansvar gjennom utvikling av tydelige og trygge rammer. Målet er at fotballens koronahåndbok gir klubbene en brukervennlig og konkret veiledning, trygghet og kunnskap, sier direktør for utvikling og aktivitet i NFF, Alf Hansen.

I denne håndboken for klubbene har NFF skrivet ni punkter som garantert vil vekke en debatt i et fotballmenneske.

 1. Det skal være en definert ansvarlig ved all organisert trening som påser at aktiviteten er i henhold til smittevernreglene.
 2. Maks 20 spillere per gruppe. Det bør være en leder tilstede per gruppe som påser at aktiviteten er i henhold til smittevernreglene.
  – Maks 10 spillere per gruppe for aldersgruppen 6-9 år
 3. Alltid en meters avstand eller mer, både innad i gruppen og til eventuelle andre grupper. Det gjelder også ved oppmøte og inndeling av grupper.
 4. Det er ikke tillatt med aktiviteter hvor spillerne kjemper om ballen eller på annen måte er i fysisk nærkontakt med hverandre
 5. Det er tillatt å heade, samt å ta på ballen med hendene
 6. Ballen bør rengjøres mellom hver økt
 7. Kjegler og annet utstyr bør rengjøres før og etter hver treningsøkt
 8. Felles garderober skal ikke benyttes
 9. Husk gode hygienerutiner i forbindelse med aktiviteten, god tilgang på Antibac og rutiner for grundig vask av hender, før og etter aktiviteten.

Mer informasjon om Fotballens koronahåndbok må du trykke på linken under for å se.

https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/viktig-informasjon-vedrorende-koronavirus/fotballens-koronahandbok/#Toppen

Det er mye regler nå og kort oppsummert er dette bra for norsk fotball om dagen. Vi er tross alt i en unntakstilstand og da må vi følge regler uansett hva. Husk å ta ansvar og hold deg innenfor reglene så vil dette gå bra. Det er mange av oss som gleder seg til oppstart 15.juni av norsk fotball, det har vært en og er en spesiell tid for oss alle og for noen er disse reglene en åpenbaring, og for noen er dette vanskelig å ta innover seg. Vi følger med!!

Kanskje du også liker

Per Ciljan Skjelbred er tilbake i RBK etter ni år i tysk fotball

Overgangsvinduet i norsk fotball er inne i sine siste timer denne sommeren og i dag har det bokstavelig vært noen spennende overganger, den som slår …

Les Mer

Tidligere AC/DC bassist Paul Matters er død

Tidligere AC/DC bassist Paul Matters er død. Nyheten om hans bortgang ble avslørt av vennen Rod Wescombe på Facebook. Matters begynte i AC/DC i 1975 …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien: Dire Straits startet ni ukers løp 1.plass på Billboard

Dagen i dag i musikkhistorien Dire Straits startet ni ukers løp på.1. plass på Billboard med albumet Brothers In Arms. Albumet er det syvende mest …

Les Mer