Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Hollywood legenden Fred Willard er død

Den amerikanske skuespilleren Fred Willard er død, han ble 86 år gammel. Komikeren, som har medvirket i både Modern Family, Everybody Loves Raymond og Best in Show sovnet stille inn.

Glenn Schwartz som er represent for  bekreftet hans død til Rolling Stone, og la til at dødsårsaken var naturlige årsaker. Willards datter Hope Mulbarger sier i en uttalelse, “Min far døde veldig fredelig i går i en fantastisk alder av 86 år gammel. Han fortsatte å bevege seg, jobbe og gjorde oss lykkelige helt til slutten. Vi elsket ham så veldig! Vi vil savne ham for alltid. ”

Jamie Lee Curtis, kona til Willards mangeårige regissør Christopher Guest, delte først nyheten om skuespillerens død.

Hvor heldig at vi alle fikk glede av Fred Willards gaver, twitret Curtis. Han er med sin savnede Mary nå. Takk for den dype latteren Mr. Willard. ” Willards kone i over 40 år, Mary, døde i 2018.

Willard er mest kjent for sitt arbeid i Guest’s komedier – Waiting for Guffman, Best in Show, For Your Conservation and A Mighty Wind – samt scenestjelende øyeblikk i This Is Spinal Tap, Anchorman, Austin Powers og Harold & Kumar Go to White Castle.

Willard var en veteran fra scenen, og debuterte på storskjerm i en lite sett film fra 1967 med tittelen Teenage Mother. Etter et tiår med bitdeler, landet Willard en rolle på Mary Hartman, Mary Hartman spinoff Fernwood 2 Night i 1977, året etter var Willard vert i en episode av Saturday Night Live med den musikalske gjesten Devo.

Willards arbeid med Guest begynte først i 1984 da de to dukket opp på skjermen sammen i Rob Reiners banebrytende mockumentary This Is Spinal Tap i en scene der Willards flyvåpenløytnant gir Spinal Tap, inkludert Guests, Nigel Tufnel, en turne i militærbasen. Guest skulle senere kaste Willard i prominente roller i fem mockumentarer han hjalp, sist 2016s Mascots.

Med hundrevis av roller i over en skuespillerkarriere som strekker seg over 50 år, bygde Willard et rykte der han kunne dukke opp i alle omgivelser – situasjonskomedier som (New Girl, Community), tegneserier, TV om sen kveld, komiske komedier (Tim & Eric, Comedy Bang! Bang !, I Think You Should Leave), reality-tv (The Bachelor and The Bachelorette), spillprogrammer, reklamefilmer, til og med såpeoperaer (en Emmy-nominert på The Bold and the Beautiful) – og det var ikke noe av karakter.

Willard vil vises postúm i den kommende Netflix-satiriske serien Space Force; Et vitnesbyrd om hans enorme filmografi, hadde Willard tidligere hovedrollen i en ikke-relatert TV-film fra 1978 med tittelen Space Force, som han klistret på i en Jimmy Kimmel Live-skisse fra 2019.

Her i Norge kjenner vi den folkekjære komikeren i TV seriene Everybody Loves Raymond som Hank MacDougall (faren til Debra), og i Modern Family som spilte Frank Dunphy i 13 episoder. Det siste Fred Willard gjorde var å være med i denne sesongen av The Bachelor.

Frederick Charles Willard ble født 18.september, 1933 i Shaker Heights, Ohio, USA og døde 16.05.20 i Los Angeles, California, USA av naturlige årsaker i en alder av 86 år. Skuespilleren var aktiv fra 1959 helt til det siste!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Mesterligaen i ishockey er avlyst

Det som skulle være den store happeningen til Stavanger Oilers har i dag blitt avlyst på grunn av situasjonen pr dato i Europa. Mesterligaen i …

Les Mer

Totos Steve Lukather og Joseph Williams skal gi ut soloalbum samme dag i februar

Totos Steve Lukather og Joseph Williams har begge kunngjort soloalbum og de skal slippes samme dag. De to skal kjempe om topplassen i uken som …

Les Mer

Ukens leder – Petter Northug

Atter en gang har den tidligere langrennsløperen Petter Northug havnet i skjærsilden til pressen med sitt siste sprell. Dette sprellet inneholdt råkjøring og besittelse av …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly