Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

George W. Bush kaller George Floyds død, trakassering en «sjokkerende fiasko» i åpent brev: Donald Trump skyter tilbake

Et døgn etter at tidligere president Barack Obama ba amerikanere om en president, en kongress, et amerikansk justisdepartement og et føderalt rettsvesen som faktisk anerkjenner den pågående, korroderende rollen rasisme spiller i samfunnet vårt og vil gjøre noe med det,» hans forgjenger, George W. Bush, har nå kommet inn i debatten på George Floyds død og rasisme i Amerika med et åpent brev lagt ut på sosiale medier.

Laura og jeg er plaget av den brutale kvelningen av George Floyd, begynte Bush før han sier var motvillig til å uttale seg. Det er fortsatt en sjokkerende fiasko at mange afroamerikanere, særlig unge afroamerikanske menn, blir trakassert og truet i sitt eget land og her fortsatte den tidligere presidenten.

Bush uttalte da at protester er «en styrke» av Amerika, før han ga kritikk av de som motsetter seg.

De som tok sikte på å dempe disse stemmene, forstår ikke betydningen av Amerika, sier den tidligere presidenten, eller hvordan det blir et bedre sted.

USAs største utfordring Bush fortsatte med å si at USA har lenge vært å forene mennesker med veldig forskjellig bakgrunn til en enkelt nasjon av rettferdighet og muligheter. Læren og vanene med rasemessig overlegenhet, som en gang nesten delte landet vårt, truer fortsatt unionen vår. Svarene på amerikanske problemer blir funnet ved å leve opp til amerikanske idealer.

View image on Twitter

Rett etter at Bush la ut det åpne brevet, festet president Donald Trump et innlegg øverst på Twitter-feeden hans som henviste til tidligere presidenter. Den leste delvis: «Min administrator har gjort mer for det svarte samfunnet enn noen president siden Abraham Lincoln.»George W Bush som var president fra 2001 til 2009 som er republikaner som den nåværende president i Donald J Trump sier det mange amerikanere føler. Tragisk eller som forventet bare overdøver Trump alt det andre sier, selv om du er tidligere president spiller ingen rolle.

Det opprøret vi ser om dagen i USA er skremmende. Mange har fått nok og det er godt å se at tidligere presidenter står frem med et sterkt budskap som det vi ser med George W Bush. Jeg bare håper det ikke er bare snakk, protester osv. Det må også handling til og ærlig talt: Rettighetene for de svarte er en kamp som har pågått i flere hundre år, mange ofre og flere vil komme dessverre. Takk og pris har en viktig stemme i George W Bush kommet frem. Forhåpentligvis er dette bare starten på noe massivt som kan velte Trump!

Kanskje du også liker

Robin Van Persie tilbake i Feyenoord som trener

Den tidligere Arsenal og Manchester United-spissen Robin van Persie har returnert til barndomsklubben Feyenoord som trener. Robin Van Persie (37) hadde en avsluttende sesong som …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien: Depeche Modes Enjoy The Silence er 30 år i dag

Dagen i dag i musikkhistorien feirer skikkelig i dag med klassikeren Enjoy The Silence som runder 30 år i dag. Enjoy the Silence er en …

Les Mer

Topp 10 New wave grupper

Jeg er født i 1976 og er evig takknemlig for det. Mange av mine topp 10 favoritter i spesielt sjangeren New wave fra 80-tallet er …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly