Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Pave Francis fordømmer drapet av George Floyd, kaller USAs uro ‘urovekkende’

Pave Francis har kalt George Floyds død i hendene på amerikanske politifolk for «tragisk» og sagt at han ber for han, og alle de andre som har mistet livet som følge av rasismens synd.

Etter en åttende natt med protester over hele USA, adresserte Francis Floyds død under sin ukentlige Angelus-bønn i Vatikanet onsdag.

Kjære brødre og søstre i USA, jeg har vært vitne til med stor bekymring for den urovekkende sosiale uroen i din nasjon de siste dagene, etter George Floyds tragiske bortgang, sa Francis.
Mine venner, vi kan ikke tolerere eller blinde blikket mot rasisme og ekskludering i noen form, og likevel hevde å forsvare helligheten i hvert menneskeliv.

Samtidig må vi erkjenne at volden de siste nettene er selvdestruktiv og selvbeseirende. Ingenting er tjent med vold og at så mye går tapt, oppfordret han. CNN Senior Vatikananalytiker John Allen sier at det er elativt sjelden for paven å nevne en spesifikk person ved navn. En talsperson for Vatikanet sa til CNN at det var en «spesiell appell.»

I løpet av de siste dagene har noen italienske fotballag blant annet AS Roma (nederst på bilet) knelt i solidaritet med amerikanske demonstranter over drapet på Floyd. Marsjer mot politiets brutalitet i solidaritet med utfoldelsessituasjonen i USA har funnet sted i andre europeiske land,ll inkludert Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Nederland.

Bilde

Kanskje du også liker

Steven Wilson nye album The Future Bites er utsatt til januar 2021

Steven Wilson har presset utgivelsesdatoen for sitt nye studioalbum The Future Bites. Oppfølgeren til To The Bone fra 2017 skulle etter planen lanseres 12. juni …

Les Mer

Adam Schlesinger fra Fountains of Wayne og Tinted Windows er død

I dag kom den triste nyheten at vokalisten i Power pop-bandet Fountains of Wayne og superbandet Tinted Windows er død etter å ha ligget i …

Les Mer

Ukens leder: Kanalbygget i Moss står for fall – Hva nå?

Kanalbygget i Moss går vi stadig forbi når vi er ute å går tur og det er nå varslet en ekstrem makeover på hele byggemassen. …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly