Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Pave Francis fordømmer drapet av George Floyd, kaller USAs uro ‘urovekkende’

Pave Francis har kalt George Floyds død i hendene på amerikanske politifolk for «tragisk» og sagt at han ber for han, og alle de andre som har mistet livet som følge av rasismens synd.

Etter en åttende natt med protester over hele USA, adresserte Francis Floyds død under sin ukentlige Angelus-bønn i Vatikanet onsdag.

Kjære brødre og søstre i USA, jeg har vært vitne til med stor bekymring for den urovekkende sosiale uroen i din nasjon de siste dagene, etter George Floyds tragiske bortgang, sa Francis.
Mine venner, vi kan ikke tolerere eller blinde blikket mot rasisme og ekskludering i noen form, og likevel hevde å forsvare helligheten i hvert menneskeliv.

Samtidig må vi erkjenne at volden de siste nettene er selvdestruktiv og selvbeseirende. Ingenting er tjent med vold og at så mye går tapt, oppfordret han. CNN Senior Vatikananalytiker John Allen sier at det er elativt sjelden for paven å nevne en spesifikk person ved navn. En talsperson for Vatikanet sa til CNN at det var en «spesiell appell.»

I løpet av de siste dagene har noen italienske fotballag blant annet AS Roma (nederst på bilet) knelt i solidaritet med amerikanske demonstranter over drapet på Floyd. Marsjer mot politiets brutalitet i solidaritet med utfoldelsessituasjonen i USA har funnet sted i andre europeiske land,ll inkludert Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Nederland.

Bilde

Kanskje du også liker

Det engelske FA kutter 124 stillinger

Det engelske FA kutter 124 stillinger  på grunn av virkningen av coronavirus-pandemien. Engelsk fotballs styrende organ – en ideell organisasjon – sier at de regner …

Les Mer

Tim Smith fra det britiske rockebandet Cardiacs er død

Tim Smith, gåtefull frontmann av det britiske bandet Cardiacs, er død i en alder av 59 år. Kringkasteren og den tidligere Prog Awards-verten Matthew Wright …

Les Mer

Jahn Teigen er død

Verden ble litt mer fattig nå. Tusen hjertelig takk for god og dårlig musikk, som har gjort deg til den folkekjære artisten du ble Jahn Teigen. …

Les Mer