Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Pave Francis fordømmer drapet av George Floyd, kaller USAs uro ‘urovekkende’

Pave Francis har kalt George Floyds død i hendene på amerikanske politifolk for «tragisk» og sagt at han ber for han, og alle de andre som har mistet livet som følge av rasismens synd.

Etter en åttende natt med protester over hele USA, adresserte Francis Floyds død under sin ukentlige Angelus-bønn i Vatikanet onsdag.

Kjære brødre og søstre i USA, jeg har vært vitne til med stor bekymring for den urovekkende sosiale uroen i din nasjon de siste dagene, etter George Floyds tragiske bortgang, sa Francis.
Mine venner, vi kan ikke tolerere eller blinde blikket mot rasisme og ekskludering i noen form, og likevel hevde å forsvare helligheten i hvert menneskeliv.

Samtidig må vi erkjenne at volden de siste nettene er selvdestruktiv og selvbeseirende. Ingenting er tjent med vold og at så mye går tapt, oppfordret han. CNN Senior Vatikananalytiker John Allen sier at det er elativt sjelden for paven å nevne en spesifikk person ved navn. En talsperson for Vatikanet sa til CNN at det var en «spesiell appell.»

I løpet av de siste dagene har noen italienske fotballag blant annet AS Roma (nederst på bilet) knelt i solidaritet med amerikanske demonstranter over drapet på Floyd. Marsjer mot politiets brutalitet i solidaritet med utfoldelsessituasjonen i USA har funnet sted i andre europeiske land,ll inkludert Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Nederland.

Bilde

Kanskje du også liker

Kirk Douglas er død

Kirk Douglas, en av de siste overlevende stjernene i Hollywoods gullalder og far til Michael Douglas, er død i en alder av 103 år. Michael …

Les Mer

I dag er det 27 år siden trommeslageren, Jeff Porcaro i Toto døde

En av grunnene til jeg ble fan av Toto i en alder av 12 år var Jeff Porcaro på trommer og i dag er det …

Les Mer

Topp 40 Dommedagssanger gjennom alle tider

Vi er nå inne i den åttende uken med Covid-19 (Coronaviruset) og verden våres har bokstavelig talt blitt snudd opp ned. Opp i all elendigheten …

Les Mer

Reklame