Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lars Nicolai anbefaler den folkekjære artisten Amr Diab fra Egypt

Min gode kollega, energibunten Delshad på jobb kom med en fantastisk anbefaling fra musikkverden jeg kunne høre på. Jeg falt pladask for artisten Amr Diabs vakre musikk. Dette er en meget rutinert og nyskapende sanger og komponist fra østens popmusikk i 30 år, med flere World Music Awards er Amr Diab tungvekteren innenfor østens pop og er verdt å høre på!

Etter å ha holdt på i over 30 år troner fortsatt Amr Diab, født 11 oktober 1961 på toppen av arabisk pop. Med sitt inntog av mer latino inspirerte rytmer enn noen gang har Amr Diab fortsatt klart å holde en tradisjonell egyptisk tråd i sin musikk.

For ordens skyld ligger han på Spotify med et utall av sanger med dypfølte og ekte tekster tydelig inspirert av Middelhavet. 58-åringen har fulgt med i utviklingen og vi får høre innslag fra maracas og latinske rytmer, men han har også en tradisjonell tyngde i det han gjør og går seg ikke bort. Til sammenligning med norske forhold kan man kalle Diab østens Bjørn Eidsvåg, minus prestedelen da selvfølgelig.

Det svinger og med myke innslag av klassisk piano, blant annet på låten Hayeish Yeftermeki får vi et vakkert lydbilde. Dette har et internasjonalt lyd over seg. Jeg må si jeg har fått en del favoritter allerede etter å bare hørt et fåtall sanger, så jeg hentet frem den mest spilte essentials listen for å få et inntrykk. Og for et inntrykk jeg fikk og sangen Tamyl Maak fra 2000 for eksempel er rytmisk bra.

Umulig å stå stille og det svinger veldig i mellom pop og tradisjonell. Dessverre har vi noen litt vel yallah låter som er litt for tradisjonelle for at jeg skal skjønne noe av de. Aam El Tabeed er en av de. Den hoppet jeg fort over, ellers har vi Makanak Fe Alby som er en nydelig låt med tostemt vokal som virkelig er velbalansert og vakker. For en stemme på denne mannen.

Skal man høre på disco og house inspirerte greier så gjør Amr Diab det og med sin Helwa El Bedayat. Det er en låt med en stor instrumental del, mye trykk og bass som er utrolig stilig og som er overraskende bra.  Må si jeg føler en veldig ro når balladene til Amr Diab spilles, en ekte artist som kommer fra Port Said, Egypt som gjør det til en lek å være litt rar musikalsk som meg.

Albumet Meaddy El Nas er verdt å skaffe seg. Der får man ett inntrykk. Jeg lar låten Bahebo svinne hen imens jeg ferdigskriver artikkelen. M’shallah kjære lesere!

Diskografien til Amr Diab, en egyptisk populær arabisk pop, dans, folkedans og latin popsanger, består av 35 studioalbum, ble først oppdaget av den store Emad Bediwi da han bare var 7 år, han har ti singler og 40 musikkvideoer. Den folkekjære sangeren er aktuell med nytt album i Sahran.

Kanskje du også liker

Honor Blackman – Pussy Galore er død

Honor Blackman, skuespilleren som er mest kjent for å spille Bond-jenta Pussy Galore, er død i en alder av 94 år. Skuespillerinnen, som ble et …

Les Mer

Ukens leder: Lars Nicolai Skjølingstad med et klart budskap til nett-trollene

Debatten raser for øyeblikket i sosiale medier om fenomenet nettroll. Men for å komme til bunns i hva dette fenomenet er må vi nesten gå …

Les Mer

Det er offisielt: MÖTLEY CRÜE er tilbake!

En av vår tids dårligste hemmeligheter er nå avslørt og i kveld ble det klart at Glam metal, Heavy metal-heltene MÖTLEY CRÜE er gjenforent etter …

Les Mer

Reklame