Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Pearl Jam deler usensurert versjon av Jeremy musikkvideo

Pearl Jam har delt en tidligere uutgitt usensurert musikkvideo for sangen ‘Jeremy’.

Bandet ga ut videoen, som tidligere ikke var tilgjengelig i USA på grunn av lov om TV-sensur, for å markere National Wear Orange Day, også kjent som National Gun Violence Awareness Day, som fant sted i går (5. juni).

Hentet fra bandets debutalbum Ten fra 1991, ble Jeremy inspirert av en avisartikkel frontmann Eddie Vedder leste om Jeremy Wade Delle, en videregående elev som skjøt seg foran engelskklassen sin.

Sangens originale video ble regissert av Chris Cuffaro og vant flere priser ved MTV Video Music Awards 1993, inkludert Årets beste video.

Se den usensurerte redigeringen av Jeremy nedenfor:

Bandet har også delt en revidert versjon av t-skjorten ‘Choices’ som opprinnelig står: 9 av 10 barn foretrekker fargestifter fremfor pistoler på baksiden. Den oppdaterte versjonen av skjorten lyder nå: 10 av 10 barn foretrekker fargestifter fremfor pistoler.

I mellomtiden har Pearl Jam reflektert over diskriminering i kjølvannet av George Floyds død, og understreket behovet for å «gjøre det bedre» når det gjelder å takle rasisme.

Floyd døde i politiets varetekt i Minneapolis forrige uke og vekket protester over hele kloden. Han ble festet i nakken av offiser Derek Chauvin, som siden er siktet for andregrads drap og drap.

Etter å ha lagt ut på Twitter skrev bandet: Pearl Jam ble startet med en forkjærlighet for musikk og sosial rettferdighet. Organisasjonen vår har reflektert over hvor ubevisst rasisme fremdeles dukker opp i våre egne liv og hvordan vi kan gjøre det bedre.

Mens vi fortsetter å grave i, ønsker vi ikke å bidra til at hvite stemmer overhaler fortellingen som det svarte samfunnet deler. Det er hver enkelt av oss å lytte og utdanne oss til hvordan vi kan være bedre mennesker som deler denne planeten.

Kanskje du også liker

Vi skal komme oss gjennom dette – Dette fikser vi, men historien vil bli forandret etter coronaviruset har blitt beseiret!!

Vi er nå inne i en krevende tid som tar på oss alle. Vil vi komme sterkere ut av denne vanskelige tiden når vi beseirer …

Les Mer

Neil Peart fra det legendariske prog rock-bandet Rush tapte kampen mot kreften i en alder av 67 år

Fredag kom den triste nyheten at den canadiske trommeslageren og helten, legenden, Neil Peart hadde tapt kampen mot kreften etter å ha kjempet hardt i …

Les Mer

Fleet Foxes tilbake med et nytt album og gjett om de leverer

Fleet Foxes overrasker stort med å komme ut med sitt fjerde album Shore på internett i dag. Det nye albumet blir gitt ut fysisk 5. …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly