Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Pearl Jam deler usensurert versjon av Jeremy musikkvideo

Pearl Jam har delt en tidligere uutgitt usensurert musikkvideo for sangen ‘Jeremy’.

Bandet ga ut videoen, som tidligere ikke var tilgjengelig i USA på grunn av lov om TV-sensur, for å markere National Wear Orange Day, også kjent som National Gun Violence Awareness Day, som fant sted i går (5. juni).

Hentet fra bandets debutalbum Ten fra 1991, ble Jeremy inspirert av en avisartikkel frontmann Eddie Vedder leste om Jeremy Wade Delle, en videregående elev som skjøt seg foran engelskklassen sin.

Sangens originale video ble regissert av Chris Cuffaro og vant flere priser ved MTV Video Music Awards 1993, inkludert Årets beste video.

Se den usensurerte redigeringen av Jeremy nedenfor:

Bandet har også delt en revidert versjon av t-skjorten ‘Choices’ som opprinnelig står: 9 av 10 barn foretrekker fargestifter fremfor pistoler på baksiden. Den oppdaterte versjonen av skjorten lyder nå: 10 av 10 barn foretrekker fargestifter fremfor pistoler.

I mellomtiden har Pearl Jam reflektert over diskriminering i kjølvannet av George Floyds død, og understreket behovet for å «gjøre det bedre» når det gjelder å takle rasisme.

Floyd døde i politiets varetekt i Minneapolis forrige uke og vekket protester over hele kloden. Han ble festet i nakken av offiser Derek Chauvin, som siden er siktet for andregrads drap og drap.

Etter å ha lagt ut på Twitter skrev bandet: Pearl Jam ble startet med en forkjærlighet for musikk og sosial rettferdighet. Organisasjonen vår har reflektert over hvor ubevisst rasisme fremdeles dukker opp i våre egne liv og hvordan vi kan gjøre det bedre.

Mens vi fortsetter å grave i, ønsker vi ikke å bidra til at hvite stemmer overhaler fortellingen som det svarte samfunnet deler. Det er hver enkelt av oss å lytte og utdanne oss til hvordan vi kan være bedre mennesker som deler denne planeten.

Kanskje du også liker

TV sesongen er endelig i gang

Endelig!! TV sesongen er endelig her og for en som er serienerd så er dette lidenskapelig. Fra i kveld mandag (natt til tirsdag) USA tid, …

Les Mer

3 til 1 med Baest

I fjor høst tok jeg 3 til 1 frem fra glemselen og i første post fikk du tre magiske låter med belgiske Brutus som jeg …

Les Mer

The Walking Dead – Fortsettelsen av sesong 10 er tilbake 28.februar

Mindre enn to måneder etter at The Walking Dead sendte sesong 10 har AMC satt en premiere-dato for sesongens seks gjenværende bonusepisoder. De siste seks …

Les Mer