Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

United States of America er i ferd med å rakne fullstendig

Politidrapet på George Floyd var gnisten som kan antenne hele Trumps luftslott av feilslått pressepolitikk og ulmende mistillit blant egne supportere og innbitte motstandere. Er det nå nok med bommerter fra denne jeg mener er tidenes dårligste president? Nei, mer kontroverser vil komme. Med en uttalelse Trump som omfatter blant annet at pressen er folkets fiende har Presidenten sådd frøene for å plante evig mistillit mot han.
Den største kampen Trump har for øyeblikket er kampen mot sine egne bommerter og de har det vært mange av.  Trump vs utenrikspolitikk – bom. Trump vs innenrikspolitikk – bom. Trump vs antirasisme – bom. Trump vs våpenlovgivning – bom. Trump vs motstandere – bom. Trump vs the Average Joe – bom. Trump vs økonomi – bom.
Sakene kan ramses opp i det uendelige og det er helt uforståelig for meg at Presidenten fortsatt har støtte i befolkningen. Corona har ført til at oljeprisen har stupt og i sammenheng med dette mistet over 30 millioner amerikanere inntekten, og ble arbeidsledige over natten og da tikker klokka mot avgrunnen. Mennesker må ha penger og en gjennomsnitt amerikaner klarer seg ikke uten inntekt i 40 dager. Ifølge Trump handlet det mye om vilje og hvis de støttet han og hans ideologi hvis den vanlige amerikaner skulle klare seg gjennom Covid-19-krisen.
Men fakta er dette: Amerika har ikke råd til å være stengt lenge! USA har vært på randen til å bli et autokrati der styresystemet på langt nær er demokratisk. Folk stemmer i blinde og det spiller ingen rolle om det er en demokrat eller en republikaner det stemmes på. Sluttproduktet av et feilslått demokrati blir det samme, en arrogant fascistisk leder med for mye makt og en ubegripelig måte å føre en politikk på. Donald J. Trump er på en måte den perfekte president for et splittet og klassedelt USA. Han representerer den maktsyke bølla på hjørnet som enten brutalt forskyner seg fra matpakken din eller betaler noen andre for å gjøre det, dette er en politikk utelukkende basert på udemokratiske holdninger og der får Trump problemer på lang sikt.
Når et fiendtlig USA begynner å terrorisere en fredelig demonstrasjon på Lafayette Square med brutale metoder, gjøres dette med loven i hånd. Når det tar 9 uker å utdanne en politikonstabel uten høyskolemessig faglig kompetanse får et stort land som USA problemer, et kunnskapsløst politi som kun forstår innbitt motstand mot all statlig folkelig opposisjon med makt får problemer, aner vi konturene av en brunskjorte rundt hjørnet? Ytringsfriheten er i alle fall i fare når Trump twitrer at han vil stenge sosiale medier. Er USA i ferd med å bli en stat som fremmer fascisme?
Jeg mener et bestemt «JA» til det og det første punktet jeg vil trekke frem er hans holdninger mot rasisme. Det er mildt sagt sjokkerende. Trump viser null medfølelse med hva som skjedde med George Floyd, selve symbolet for rasehets i USA for øyeblikket, Trumps aggressivitet ble rettet mot plyndrere som tok for seg frafallet av lov og rett under protestene og oppstanden som fant sted mange steder i USA. Presidenten har enda til gode å forsones med Floyds familie og har enda ikke strukket ut en hånd.
Men tilbake til protestene. I New York for eksempel ble det innført portforbud etter klokken 20:00 og alle som var ute da ble arrestert, det virker som staten er en fascistisk stat som benytter seg av for å få ro i befolkningen, men vil det virke? Nei. Dette er enda en skivebom fra Trump. Da det er på det rene at våpen, ulovlige og lovlige, flommer over i USA. Antallet våpen og militsgrupper har eksplodert og dette vil bli verre hvis det ikke blir store endringer i det demokratiske systemet i USA ganske kjapt, kanskje er løsningen å dele USA i Nord og Sør atter en gang?
En god ide hadde det ikke bare vært for at radikale politiske grupperinger har poppet opp overalt og det er dette som er farlig. Militsgrupper med en politiske agenda er å velte et relativt fungerende system kan føre til to ting – enten total revolusjon eller borgerkrig, det eneste Trump kan gjøre for å forhindre dette er å gå av. Nå! Han har selv skapt dette kaoset og intet våpenamnesti vil løse dette, Enda en skivebom med å begynne å inndra våpen nå vil føre til ytterligere oppstand, vold og anarki. Enda en bom 0g vi slipper iallefall et nytt Gettysburg.
Det området er heldigvis fredet. President Trump (den 45 i rekken) er en klovn har vi i Halvard Henry med Venner sagt tidligere, men det var nå engang identitetspolitikk som fikk Trump inn på det ovale kontor. Republikanerne lyder fortsatt, eller man kan skrive – LIDER fortsatt under Trumps politikk. Paradokset er at amerikanerne har fått akkurat det de stemte på. En forferdelig klovn av en fyr som trumfer alt igjennom, selv om det ikke er faglig forsvarlig. Presidentens nærmeste rådgivere får skylden for å ikke si imot og bare stå der med flåsete flir når 73-åringen sier noe dumt. Men hvorfor blir ikke Trump rettet når han kommer med åpenbare feil?
Pressen forsøker å rette men blir latterliggjort eller flagget som useriøse. Jeg tror at rådgiverne ikke tør å gå for mye i opposisjon, de er redde for sin egen stilling og Trump nøler ikke med å bytte ut folk i administrasjonen når ting går i mot. Derfor vil det også være krevende å rette opp skadene etter Trumps regjeringstid. Hvis det er noe den 45 presidenten ikke er stand til er det å forsone og å tilgi, klare trekk en som ikke kommer med saklige svar er skruppelløs og en forvirret skal man gi pressen skylden for å bare trekke frem det negative? Nei!
Det klarer Donald John Trump utmerket godt selv med å ikke greie å gjøre en eneste ting riktig. Fortsatt gjennomsyres Trumps avgjørelser av fordommer mot svarte, bruk av unødigvendig vold, impulsivitet og ingen evne til hverken medfølelse eller forsoning, det er et paradoks at USA selv er blitt en stat med en fascistisk leder. Dette strider i mot alt av tradisjonelle amerikanske verdier som kjærlighet til sine landsmenn og sine tanker om å leve i et fritt land. Det var i allefall ikke derfor de allierte gikk i land i Normandie i 1944, hadde de visst hvordan det skulle bli mange år senere hadde de aldri dratt. Amerikas ideologier er i fritt fall. USA er hverken forent eller fritt lenger.
God bless America
Lars Nicolai Skjølingstad er skribent for Halvard Henry med Venner. Det som skjer i USA i disse dager er skremmende og det Lars Nicolai sier er enkelt og greit:
Donald J Trump er er i ferd med å ødelegge et stolt land som har store problemer om dagen, det at befolkningen står opp mot presidenten er bra. Vi heier på befolkningen som er lei av å leve i et land som er i ferd med å rakne under ledelse av den 45 presidenten i USA.
Power to the people!!

Kanskje du også liker

The Walking Dead er tilbake med nye episoder av sesong 10 etter en lang pause på grunn av Covid-19 – Inneholder spoilers

The Walking Dead sesong 10 har nettopp blitt gjenopptatt på AMC med seks bonusepisoder som godbit for fans av serien. Når kommer sesong 10, episode …

Les Mer

NBC har kansellert Perfect Harmony etter kun en sesong

Det kommer neppe som en stor overraskelse at Bradley Whitford (The West Wing) nye serie Perfect Harmony ble i dag kansellert etter kun en sesong …

Les Mer

Keith Curle ny manager for Oldham Athletic

Oldham Athletic er glade for å kunne kunngjøre Keith Curle som klubbens nye manager til slutten av sesongen. 57-åringen tok Northampton Town til opprykk fra …

Les Mer