Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sesongen over i EFL League One og Two, opprykkssluttspill er fastsatt – Krisestemning i Sunderland AFC

Årets seriespill på nivå tre og fire i engelsk fotball er nå over takket være Covid-19 (Coronaviruset) og for noen er dette full krise, i den legendariske toppklubben Sunderland AFC er det krisestemning etter en skuffende sesong som endte med en åttende plass EFL League one.

Sunderland endte i sin laveste ligaposisjon noensinne, gått glipp av sluttspillet og står nå overfor en vanskelig ombygging i løpet av en usikker sommer. Black Cats 8.plass ble bekreftet tidligere denne uken da klubbene stemte for å bruke poeng-per-spill-systemet for å avgjøre de endelige ligaplasseringene i divisjonen på grunn av coronavirus-pandemien.

Nå står sjef Phil Parkinson overfor utfordringen med å finne Sunderland en rute ut fra det tredje nivået ved tredje gang å spørre – og det vil ikke være noen lett oppgave. Klubbene i engelsk League One og League Two vedtok tidligere denne uken at sesongen er over, bortsett fra et opprykkssluttspill som skal avvikles i løpet av måneden.

Endelig rekkefølge ble avgjort ved å rangere klubbene etter poeng delt på spilte kamper. Coventry er mester på nivå tre og Swindon på nivå fire. Coventry får med seg Rotherham opp fra League One til nest øverste nivå som er EFL Championship, mens Swindon, Crewe og Plymouth rykker opp fra League Two til League One.

Mens klubbene på nivå fire har vært enige om at sesongen ikke skulle spilles ferdig, var det skarpe fronter i League One. Et vedtak på en ekstraordinær generalforsamling i English Football League (EFL) tidligere tirsdag gjør at det krevdes bare rent flertall for å avslutte seriespillet og iverksette det vedtatte systemet for å rangere lagene.

Nevnte Sunderland er en av flere klubber som sterkt gikk inn for å spille ferdig, kommer ikke med i sluttspillet for League One. Semifinalene er som følgende Wycombe – Fleetwood Town og Portsmouth – Oxford.

I League Two er semifinalene Exeter – Colchester og Cheltenham – Northampton. Der er det semifinaler 18. og 22. juni og finale på Wembley 29. juni, ifølge EFLs nettsted.

Tranmere, Southend og Bolton rykker ned fra nivå tre til fire. Stevenage ligger an til å ryke ut av EFL og rykke ned til National League, men kan bli berget av en poengstraff som henger over Macclesfield. Dagen etter at terminlista for EFL Championship gjenstart etter coronaviruspausen ble bestemt, holdt EFL ekstraordinær generalforsamling.

Der ble styrets forslag vedtatt med klart flertall. Det gikk ut på å rangere lag i ikke avsluttede serier ved hjelp av uvektet poengsnitt, at opp og nedrykk skal gjennomføres og at opprykkssluttspill skal gjennomføres for fire lag i hver divisjon. Etter generalforsamlingen ble klubbene i League Two raskt enige om å sette strek for seriespillet, og ikke lenge etter kom klubbene i League One til samme konklusjon.

I en klubb i den størrelsen Sunderland er så er denne avslutningen KRISE, rett og slett på grunn det er mye tapte inntekter. I Coventry City FC derimot er det jubel blant fansen om dagen som har hatt store problemer i mange år etter tre nedrykk, spesielt toppet det seg for The Sky Blues i 2017 da klubben rykket ned til nivå fire i engelsk fotball som er «EFL League Two». De siste tre årene har klubben gått gjennom tre opprykk som fra og med 2020/21-sesongen spiller i EFL Championship!

Kanskje du også liker

Oppdatert liste på TV serier som har blitt kansellert i 2019/20

Vi skriver 20.mars og vi går mot slutten av TV sesongen 2019/20. Pr dato har 63 serier blitt sendt ferdig eller kansellert på grunn av …

Les Mer

TV sesongen er endelig i gang

Endelig!! TV sesongen er endelig her og for en som er serienerd så er dette lidenskapelig. Fra i kveld mandag (natt til tirsdag) USA tid, …

Les Mer

Crawley Town FC har utnevnt John Yemes ut 2019/20

Crawley Town FC har utnevnt John Yems til hovedtrener frem til sesongslutt. Yems som forlot sin rolle i akademiet i Premier League-klubben Bournemouth tidligere i …

Les Mer

Reklame