Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien: Dire Straits startet ni ukers løp 1.plass på Billboard

Dagen i dag i musikkhistorien

Dire Straits startet ni ukers løp på.1. plass på Billboard med albumet Brothers In Arms. Albumet er det syvende mest solgte albumet i Storbritannia historie og vant to Grammy Awards 28 Grammy Awards, og vant også Beste britiske album ved BRIT Awards i 1987.

I Norge gikk Brothers In Arms som er bandets femte album rett inn på 1.plass på VG LISTA TOPP 40. Albumet inneholder blant annet klassikerne: So Far Away, Money For Nothing, Walk of Life, Your Latest Trick. Innspillingen av albumet var en av de første som ble gjort digitalt, og albumet var blant de første som ble gitt ut på CD. LP-versjonen inneholdt de samme sangene som på CD-utgivelsen, men i redigerte versjoner av plasshensyn.

Brothers In Arms har solgt over 29 millioner eksemplarer over hele verden. Albumet kom i 2003 på 351. plass i musikkmagasinet Rolling Stones liste over Tidenes 500 beste album.

Dire Straits- Brothers In Arms er 35 år som har taklet tiden. Fantastisk album som etter min mening er et terningkast 6 album!

Dire Straits med Mark Knopfler i spissen på vokal var aktiv fra 1977 til 88, og ble gjenforent i 1991 til et siste album i On Every Street som ble deres sjette og siste album som kom ut i 1991. Bandet ble oppløst i 1995. Mark Knofler har suksess som soloartist!

Kanskje du også liker

Filmanbefaling: Fyre: The Greatest Party That Never Happened

Jeg satt meg ned for å se dokumentaren Fyre: The Great Party That Never Happened som er på 1 time og 54 time. Dokumentaren er …

Les Mer

Metallica – Master of Puppets er 34 år i dag

Dagen i dag i musikkhistorien I dag er det 34 år siden Metallica kom ut med deres tredje studio album, Master of Puppets i 1986. …

Les Mer

Tidligere keyboardist Ian Gibbons i The Kinks er død

Tidligere Kinks-keyboardist Ian Gibbons er død i en alder av 67. I skrivende stund er dødsårsaken ennå ikke offisielt bekreftet. Nyheten om musikerens død ble …

Les Mer