Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien: Dire Straits startet ni ukers løp 1.plass på Billboard

Dagen i dag i musikkhistorien

Dire Straits startet ni ukers løp på.1. plass på Billboard med albumet Brothers In Arms. Albumet er det syvende mest solgte albumet i Storbritannia historie og vant to Grammy Awards 28 Grammy Awards, og vant også Beste britiske album ved BRIT Awards i 1987.

I Norge gikk Brothers In Arms som er bandets femte album rett inn på 1.plass på VG LISTA TOPP 40. Albumet inneholder blant annet klassikerne: So Far Away, Money For Nothing, Walk of Life, Your Latest Trick. Innspillingen av albumet var en av de første som ble gjort digitalt, og albumet var blant de første som ble gitt ut på CD. LP-versjonen inneholdt de samme sangene som på CD-utgivelsen, men i redigerte versjoner av plasshensyn.

Brothers In Arms har solgt over 29 millioner eksemplarer over hele verden. Albumet kom i 2003 på 351. plass i musikkmagasinet Rolling Stones liste over Tidenes 500 beste album.

Dire Straits- Brothers In Arms er 35 år som har taklet tiden. Fantastisk album som etter min mening er et terningkast 6 album!

Dire Straits med Mark Knopfler i spissen på vokal var aktiv fra 1977 til 88, og ble gjenforent i 1991 til et siste album i On Every Street som ble deres sjette og siste album som kom ut i 1991. Bandet ble oppløst i 1995. Mark Knofler har suksess som soloartist!

Kanskje du også liker

Chris Adler gir seg i Lamb of God

I det som bare kan beskrives som et stort sjokk for fansen har Lamb Of God og deres trommeslager Chris Adler gått hver sin vei. …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien – Peter Gabriel er 70 år

Dagen i dag i musikkhistorien Peter Gabriel er født 13.februar, 1950 i Chobham, Surrey, England, Han var med på å starte Genesis i 1967 og var vokalist i …

Les Mer

Alexander Tettey forlenger med Norwich City

I dag ble det kjent at Alexander Tettey (33) har signert en ny kontrakt med Norwich City. Det bekrefter Norwich selv på sin hjemmeside. Tetteys kontrakt …

Les Mer