Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien: Dire Straits startet ni ukers løp 1.plass på Billboard

Dagen i dag i musikkhistorien

Dire Straits startet ni ukers løp på.1. plass på Billboard med albumet Brothers In Arms. Albumet er det syvende mest solgte albumet i Storbritannia historie og vant to Grammy Awards 28 Grammy Awards, og vant også Beste britiske album ved BRIT Awards i 1987.

I Norge gikk Brothers In Arms som er bandets femte album rett inn på 1.plass på VG LISTA TOPP 40. Albumet inneholder blant annet klassikerne: So Far Away, Money For Nothing, Walk of Life, Your Latest Trick. Innspillingen av albumet var en av de første som ble gjort digitalt, og albumet var blant de første som ble gitt ut på CD. LP-versjonen inneholdt de samme sangene som på CD-utgivelsen, men i redigerte versjoner av plasshensyn.

Brothers In Arms har solgt over 29 millioner eksemplarer over hele verden. Albumet kom i 2003 på 351. plass i musikkmagasinet Rolling Stones liste over Tidenes 500 beste album.

Dire Straits- Brothers In Arms er 35 år som har taklet tiden. Fantastisk album som etter min mening er et terningkast 6 album!

Dire Straits med Mark Knopfler i spissen på vokal var aktiv fra 1977 til 88, og ble gjenforent i 1991 til et siste album i On Every Street som ble deres sjette og siste album som kom ut i 1991. Bandet ble oppløst i 1995. Mark Knofler har suksess som soloartist!

Kanskje du også liker

AC/DC er tilbake etter fire år pause med den besetning vi kjenner de mest for

Vokalist Brian Johnson, bassist Cliff Williams og trommeslager Phil Rudd er offisielt tilbake i AC/DC, som det første offisielle bildet av det gjenforente bandet viser. …

Les Mer

Managere som har fått sparken eller byttet klubb hittil i engelsk fotball

Vi skriver 12.november og allerede skjer det mye når det gjelder til sparking av managere. Akkurat nå er det syv managere i engelsk fotball som …

Les Mer

Mikel Arteta ny manager for Arsenal

Arsenal har utnevnt Mikel Arteta (37) til sin nye manager på en tre og et halvt års avtale. Spanjolen forlater sin rolle som Manchester City …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly