Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Filmskaperen Joel Schumacher er død

Joel Schumacher, den legendariske filmskaperen i New York som hjalp utallige filmer som The Lost Boys, Batman Forever til Phone Booth, gikk bort mandag. Han ble 80 år.

Ifølge The Hollywood Reporter bekreftet en representant at han hadde kjempet mot kreft det siste året. Schumacher Født i New York City 29. august 1939 og gikk videre til studiene ved Parsons The New School for Design og Fashion Institute of Technology.

Etter å ha jobbet i motebransjen flyttet han til slutt til Los Angeles for å begynne å jobbe som kostymedesigner for film og TV da han tjente sin MFA fra UCLA.

Rundt slutten av 70-tallet hadde Schumacher sikret seg jobber som manusforfatter på 1976-filmene Sparkle, Car Wash, og Sidney Lumets 1978-musikal The Wiz, som hadde hovedrollen til avdøde Michael Jackson. I 1981 hadde han allerede begynt å jobbe bak kameraet, og debuterte med The Incredible Shrinking Woman i hovedrollen med skuespillerinnenLily Tomlin.

Derfra var Schumacher unike øye med på å legge litt mer farge til 80-tallet. Han gikk tå til tå med Mr. T i 1983-filmen DC Cab, han ga Brat Pack deres underligste eventyr i 1985 St. Elmo’s Fire, gjorde vampyrer til alternative sexikoner med kultmesterverk The Lost Boys fra 1987, og avsluttet tiåret med Fransk rom com remake av Cousins.

Imidlertid var det 90-tallet Schumacher visste sin dominans på filmlerretet som startet sin store suksess med Flatliners (1990). Det startet uten tvil en av de mer eklektiske løpene for enhver regissør i den perioden: Dying Young (1991), Falling Down (1993), The Client (1994), Batman Forever (1995), A Time to Kill, (996) og Batman & Robin som kom ut i 1997, og en dobbel dose fra 1999 på 8mm og Flawless.

Etter 90-tallet gikk over kom det noen få høydepunkter for Schumacher. I 2000 brakte han Colin Farrell til Vietnam i Tigerland, før han slapp ham på Times Square for Phone Booth (2004). 80-åringen hjalp også en tilpasning av The Phantom of the Opera i 2004 og fortsatte med å regissere to episoder for kameraten David Finchers Netflix-serie House of Cards.

Schumacher var også en av de få rare filmskaperne i sin generasjon, et faktum han knapt var sjenert over. I 2019 fortalte han  nettstedet Vulture at han hadde sex med 20 000 menn og uttalte:

Jeg har hatt sex med kjente mennesker, og jeg har hatt sex med gifte mennesker, og de går til graven. Jeg har aldri kysset og fortalt om noen som gir meg fordel av å dele en seng med meg. En visjonær, en risikotaker, en auteur, overlever Schumacher av en sjelden kanon av arbeidet.

En av de største filmskaperne takker av etter en stor karriere i Hollywood i en alder av 80 år. Vi som elsker film vil nok anse filmskaperen som en av de største  i sin tid!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Steven Wilson nye album The Future Bites er utsatt til januar 2021

Steven Wilson har presset utgivelsesdatoen for sitt nye studioalbum The Future Bites. Oppfølgeren til To The Bone fra 2017 skulle etter planen lanseres 12. juni …

Les Mer

Topp 10 New wave grupper

Jeg er født i 1976 og er evig takknemlig for det. Mange av mine topp 10 favoritter i spesielt sjangeren New wave fra 80-tallet er …

Les Mer

Dale Stephens klar for Burnley FC

Ny signeringen Dale Stephens vil sannsynligvis komme i troppen til Sean Dyche for å møte Southampton Dale Stephens er i rammen for en mulig debut …

Les Mer