Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Det engelske FA kutter 124 stillinger

Det engelske FA kutter 124 stillinger  på grunn av virkningen av coronavirus-pandemien.

Engelsk fotballs styrende organ – en ideell organisasjon – sier at de regner potensielle økonomiske tap på rundt 300 millioner pund. 82 ansatte skal miste jobben, mens 42 ledige stillinger ikke vil bli fylt.

FA-sjef Mark Bullingham sier at organisasjonen står overfor en betydelig økonomisk utfordring.

– Det ser kanskje ut som om fotballen har stått av stormen ettersom toppfotballen for menn er i gang igjen. Men dessverre har de siste månedene rammet FA hardt, og vi har tapt en betydelig sum penger vi ikke får igjen. Vi forventer også at vår framtidige inntektsstrøm blir rammet, sier administrerende direktør Mark Bullingham.

FA har mistet alle inntekter fra arrangementer som skal avholdes på Wembley stadion siden mars, og fra arrangementer for eksempel musikkonserter og NFL-kamper, som stadion var satt til å være vertskap senere i år.

I tillegg har den mistet alle inntekter fra gjestfrihet – rundt 35 millioner pund per år – på Wembley, som de regner med sannsynligvis vil ta år å komme seg.

Det å foreslå oppsigelser er det tøffeste kostnadsbesparende tiltaket som enhver organisasjon kan vurdere å gjennomføre, men vi mener at vi nå må tilpasse og fremtidssikre organisasjonen for å sikre at vårt grunnlag reflekterer en fremtid med betydelig lavere inntekter, sier Bullingham.

Vi har et ansvar for å bevare kjernefunksjonene våre som regulerer og betjener engelsk fotball. Vi har også en plikt til å støtte senior- og kvinners seniorlag i deres innsats for å vinne store turneringer.

Det betyr at vi i forslagene våre har lagt fram noen vanskelige valg fordi vi ikke tror vi har råd til å gjøre alle tingene vi gjorde før. Vi tror virkningen av denne krisen er å tvinge oss til å fokusere mer enn noen gang på nøkkelen i våres prioriteringer.

Bullingham legger til: De neste ukene vil være veldig tøffe for alle i FA og vårt mål er å sikre at vi kommer frem i sterkest mulig tilstand og er klare for bedre tider i fremtiden. I FAs årsregnskap for året som avsluttes 31. juli 2019, ble direktørene godtgjort på 1,1 millioner.

Tidligere administrerende direktør Martin Glenn tjente £ 814.000 mens styreleder Greg Clarke fikk 184.000 pund. Slik det ser ut som nå er det dyp krise i engelsk fotball og alle sitter på gjerdet til 31.juli.

Vil dette bli stygt?

Kanskje du også liker

Dagen i dag i Musikkhistorien: Elvis Presley – Don’t Be Cruel og Hound Dog

Dagen i dag i musikkhistorien i 1956 slapp kongen, Elvis Presley sin dobbeltsidige hit Don’t Be Cruel / Hound Dog. Singelen gikk til 1.plass på …

Les Mer

Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector er kansellert etter en sesong

Onsdag ble det klart at NBC har kansellert to serier i Perfect Harmony og Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector. Seriens sesong 1-finale, som …

Les Mer

James Maddison har signert ny kontrakt med Leicester City FC

Siden han kom fra Norwich City i juni 2018 har 23-åringen utviklet seg til et av Premier Leagues mest spennende unge talenter, i tillegg til …

Les Mer