Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens leder: Kanalbygget i Moss står for fall – Hva nå?

Kanalbygget i Moss går vi stadig forbi når vi er ute å går tur og det er nå varslet en ekstrem makeover på hele byggemassen. Overskriftene i fredagens Moss Avis var i alle fall positive. Bygningen har stått og forfalt utvendig i mange år og små bedrifter har kommet og gått i andre etasje over tid. I første etasje finner vi Rema 1000 på kanalen og de blir nok ikke kastet ut med det første, planen for en makeover er ganske enkel, oppussing av det som kan reddes og rive og å bygge opp alt det andre.

Historisk sett har Kanalbygget fra før huset barer og restauranter og planen for eiendomsselskapet RessursGruppen som har kjøpt opp bygget er klar. Man ønsker å gjenreise Kanalbygget tilbake til sin opprinnelige standard. Dette vil være med på å blåse et nytt liv i utelivet på Kanalen som har stagnert de siste årene, nå er det bare Fiskebasaren og Peppes på Tollboden som holder stand. Vi får nok ikke se en revitalisering av Sjøhuset, men en oppbygging av en ny gangbro og en ekstrem oppussing vil igjen gjøre at uteområdet kan være klar for å huse uteservering på sommeren. Dette har ikke skjedd siden 2006.

Fra før av var det far og sønn Thor og Jan Spandow om i gjennom Oslo selskapet Spabo Næring AS som har eid eiendommen Kanalbygget står på med adressen Værftsgaten 1c. Havnesjef Øystein Sundby er i mildt sagt ekstase over denne overdragelsen med den påfølgende oppussingen av hele området. Han mener bestemt at dette vil løfte utelivet i Kanalen tilbake til gamle dager.

Det er ikke lett å etablere seg på utelivsfronten i Moss da den er beryktet for det store antallet hurtigmatkjeder. En annen faktor er et utelivet er ganske spredt, En lomme i Møllebyen/Klokkergården, en i Sentrum og en annen i Storgata. Med denne etableringen blir det da en fjerde lomme i Kanalen.

Men, vi får se hva tiden vil bringe. Moss er konkurshovedstaden nummer 1 i Østfold distriktet da over 23% av nyetableringene går konkurs etter seks måneders drift i gjennomsnitt. Dette er ganske heftig, dette skriver for eksempel ikke Moss Avis noe om, men det er realitetene for restaurantene i Moss.

Men, ett Sjøhuset 2 ala 2021 ser vi frem mot! Alt av nysatsning er vi positive til! Byen Moss må jo få det til en vakker dag. Nå kan man jo gå fra pub til pub i lille Halmstad så da er det håp! Halvard Henry med Vennene med ukens leder Lars Nicolai er i alle fall positive – Bare man ikke serverer pølse og vaffel på Kanalen er vi førnøyde. Det er det minste vi kan kreve eller?

Mvh

Ukens leder – Lars Nicolai Skjølingstad

Kanskje du også liker

Ny musikk først – november, del 2, 2019

Da er jeg endelig tilbake med en ny del av ny musikk først som jeg mener fortjener en stor oppmerksomhet på Halvard Henry og co. …

Les Mer

Konsertanmeldelse: Five Finger Death Punch med support av Megadeth

Five Finger Death Punch inntok Oslo Spektrum Torsdag kveld med en vegg av hits på løpende bånd. Man hev alt man hadde av sjarm og …

Les Mer

Eddie Howe forlater Bournemouth etter gjensidig samtykke

Bournemouth-manager Eddie Howe har forlatt klubben med gjensidig samtykke etter deres nedrykk fra Premier League. 42-åringen ledet Cherries i mer enn 450 kamper over to …

Les Mer