Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Wigan Athletic-supportere krever EFL-støtte og etterforskning

Wigan Athletics offisielle supporterklubb har skrevet til Football League for å kreve en «full undersøkelse» av hvordan klubben er i administrasjon.

The Latics kom under administrasjon 1. juli, fire uker etter at de ble kjøpt fra ett selskap i Hong Kong. Selskapet er deleid av pokerspilleren Stanley Choi, som også er styreleder i gruppen som selger klubben.

Wigan Athletic Supporter Club ba også om økonomisk hjelp fra EFL.

Siden det ble kunngjort at klubben hadde kommet under administrasjon har forskjellige rykter dukket opp – inkludert at EFL-styreleder Rick Parry sa til en supporter at Wigan hadde vært gjenstand om nedrykk. Når deres 12-poengstraff er brukt, vil de falle til bunnen av tabellen.

Den lokale parlamentarikeren Lisa Nandy og Greater Manchester-ordfører Andy Burnham har skrevet til EFL for å be om en henvendelse, og nå legger Wigan Athletic Supporters Club til presset.

Vi skriver til EFL for å be om at de avgir en formell uttalelse som erkjenner at en full undersøkelse av hendelsene rundt Wigan Athletic blir satt under administrasjon er nødvendig før de vurderer om sanksjonen som er lagt til fotballklubben, må være nødvendig å bli gjennomgått,» sier WASC i en uttalelse.

Enda viktigere, vi ber deg om å forplikte deg til en full gjennomgang av EFL owner and Director Test’ for å sikre at den er egnet til formålet. Detaljene i denne saken er gjenstand for utbredt deling av fakta og rykter, og vi er ikke her for å gå nærmere inn på detaljene.

Vi er imidlertid helt klare på at motivene våre med å skrive dette brevet er å sikre at dette aldri får lov til å skje igjen med en annen EFL-klubb og for å sikre overlevelsen til Wigan Athletic Football Club.

EFL vedlegg 3 uttaler faktisk at det er hensikten å beskytte image og integritet til ligaen og dens konkurranser, klubbenes velvære og interessene til alle interessentene i disse klubbene. Administratorene forsøker å dekke et inntektunderskudd på 6 millioner pund, som skulle ankomme fra Hong Kong for å betale forrige måneds lønn, men aldri dukket opp.

Manager Paul Cook og troppen hans ble ikke betalt på fredag ​​som planlagt, men reiste likevel til Brentford, hvor de ble slått 3-0, og har lovet å fullføre sesongen.

Klubben spiller sin første kamp på DW Stadium siden de gikk i administrasjon 8. juli, da de tar i mot QPR. Vi vil raskt be om økonomisk støtte fra EFL for å sikre fremtiden til fotballklubben mens en passende kjøper blir funnet,» sier WASC i en uttalelse.

Vi krever desperat hjelp til å betale det hardtarbeidende personalet bak kulissene som sørger for at klubben kan oppfylle inventarene for resten av sesongen. Selv om vår situasjon ikke var forårsaket av coronavirus-pandemien, finner vi oss nå ikke i stand til å sikre inntekter fra portkvitteringer på grunn av pandemibegrensningene som forverrer de økonomiske problemene våre.

Vi vil derfor appellere til EFL om å bruke finansieringen av innvirkningen til å støtte Wigan Athletic Football Club i dette tilfellet. Det er ingen tvil om hva vi fotballsupportere tenker over det som skjer med klubben som var så sent som i 2013 i Premier League. Store bokstaver som KRISE passer her dessverre, uansett vi heier på deres Wigan Athletic som er inne i mørk tid som kan bli den første klubben i engelsk fotball som knekker ryggen under Covid-19-tiden!

Kanskje du også liker

Alan Parker er død

Sir Alan Parker, den anerkjente britiske regissøren av filmer som Fame, Evita og Bugsy Malone, er død i en alder av 76 år. Den doble …

Les Mer

Pearl Jam deler usensurert versjon av Jeremy musikkvideo

Pearl Jam har delt en tidligere uutgitt usensurert musikkvideo for sangen ‘Jeremy’. Bandet ga ut videoen, som tidligere ikke var tilgjengelig i USA på grunn …

Les Mer

Helen Reddy: Australsk sanger kjent feministisk hymne I Am Woman er død 78 år

Helen Reddy, den australske sangeren bak feministesangen I Am Woman, er død 78 år gammel. Reddy døde tirsdag i Los Angeles, USA sa familien hennes …

Les Mer