Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Leeds United er tilbake i Premier League etter 16 år

Leeds United er tilbake i Premier League etter 16 år med fotball på nivå 2 og tre i engelsk fotball. Klubben fra Yorkshire var en gigant på tidlig 2000-tallet som hadde verdensstjerner, talenter og 2004 sprakk boblen bokstavelig talt. Alt av stjerner, talenter, ledere forsvant ut av Elland Road. De som ble igjen var fansen som var i hopetall. Alle skulle ta styrelederen Peter Risdale som ble jaget skanse til skanse som endte med at han forsvant til Cardiff City fra Wales.

Leeds United er en massiv klubb som mange fans av engelsk fotball har savnet siden 2004. I kveld vant lillebror Huddersfield Town 2 – 1 over The Whites største rival om opprykket til Premier League 2019/20-sesongen, West Bromwich Albion. Eirik Bakke (43) som spilte for Leeds United i seks sesonger og fikk blant annet oppleve å gå til semifinale i mesterligaen med klubben. Han mener klubben nå er tilbake der de hører hjemme.

– Å få møte Liverpool, Manchester United og de gutta der igjen, det er der klubben hører hjemme. Å være tilbake i det gode selskap etter så lang tid er større enn å vinne Premier League, mener Bakke.

Supporterleder for den norske Leeds supporterklubben synes det er en rar følelse at opprykket ble sikret sånn som det ble.

– At sesongen ble stoppet og når så mange norske fans hadde planlagt å være i Leeds for å få med innspurten. Det er litt rart å ikke få oppleve det, i tillegg er det et annet lag som avgjør, sier supporterleder Anders Palm.

Tilbake til kveldens kamp på Kirklees Stadium.

Huddersfield var farlig fra start og tok ledelsen før det var gått fem minutter. West Brom-keeperen ga en billig retur etter et frispark og Chris Willock sendte Leeds-supporterne til himmels da han satte ballen i mål.

Hjertet til Leeds-supporterne satt nok i halsen resten av kampen etter Dara O’Shea utlignet like før pause. West Brom skapte flere gode muligheter, men istedenfor var det Huddersfield som sørget for at det blir en lang og fuktig kveld for folkene i Leeds.

Emile Smith-Rowe satt 2-1 fem minutter før slutt og da var det avgjort.

2-1 og Leeds er tilbake i Premier League og på disse 16-årene med mye smerte er nå endelig over. Som supporter av engelsk fotball har jeg savnet Leeds United, Yorkshire-klubben har vært en sovende kjempe i 16 år. Hvorfor jeg setter pris på klubben er på grunn deres storhet på 9o-tallet med stjerner som Alan Smith, Harry Kewell, Eric Cantona, Mark Viduka, Lucas Radebe, Tony Yeboah, Ian Harte, Lee Bowyer, Gary Speed, Jonathan Woodgate, Rio Ferdinand, James Milner.

Leeds vil nå bli kronet til mester hvis Brentford ikke slår Stoke på lørdag eller de hvite da tar et poeng mot Derby County på bortebane. Argentineren Marcelo Bielsa har ledet Yorkshire-siden til opprykk i sin andre sesongansvarlige etter å ha endt på tredjeplass i mesterskapet i 2018-19. Siden nedrykket fra Premier League i 2004 og kaoset med den tidligere gale eieren Massimo Cellino som var beryktet i sin tid i Serie A-klubben Cagliari med å sparke managere har det som du sikkert forstår vært mye støy på Elland Road.

Det har gått sin tid å rydde opp i kaoset. Leeds United har garantert lært og forhåpentligvis ser de aldri tilbake på å sparke 20 managere siden 2004, bokstavelig talt er dette et skremmende tall som ingen andre klubber makte å klare med det første. Vi er begeistret over opprykket til Leeds United som har en av de største supporterne i Norge, jeg har flere venner som holder med klubben fra Yorkshire som garantert spretter opp en, to, tre, fire, fem, seks pils i kveld for sitt kjære Leeds som endelig er tilbake i PREMIER LEAGUE!!

Kanskje du også liker

Filmanmeldelse: Toy Story 4 av Lars Nicolai Skjølingstad

Dere trodde at det var slutt på universet da Andy ga bort lekene sine, Woody, Buzz Lightyear, Dino, herr og fru Potethue og de andre …

Les Mer

Filmstjernen Danny Aiello er død

Veteranskuespilleren Danny Aiello best kjent for sin episke roller i mange anerkjente filmer siden 70-tallet døde torsdag kveld. TMZ var først ute med å melde om …

Les Mer

Courtney Love antyder at Hole kan gjenforenes som band

Courtney Love (Hole) sier at hun har tatt gitartimer og skrevet sanger under nedstengingen de siste ni månedene. Courtney Love har igjen antydet at bandet …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly