Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tim Smith fra det britiske rockebandet Cardiacs er død

Tim Smith, gåtefull frontmann av det britiske bandet Cardiacs, er død i en alder av 59 år. Kringkasteren og den tidligere Prog Awards-verten Matthew Wright sier:

Bare blitt fortalt Tim Smith om Cardiacs berømmelse er ikke lenger med oss. Han synger til gud på person jeg antar. Min dypeste medfølelse med sine kjære, hans mange venner og utallige fans. En trist dag for musikk.

Musiker og prog skribent Rhodri Marsden skrev på Twitter:

Utrolig trist å høre om bortgangen til Cardiacs ‘Tim Smith. Et unikt musikalsk sinn, en fantastisk mann. For en dritt dag. Men han vil alltid være det blendende lyset i sentrum av et stort musikalsk familie.

Smith dannet Cardiacs i 1977 med broren Jim (bass), Michael Pugh (vokal) og Peter Tagg på trommer. Bandets lyd blandet punkrockens energi med kompleksiteten til progressiv rock, noe som førte til dubbingen av bandet som «pronk».

Bandet ga ut en singel og kassett som Cardiac Arrest før de forkortet navnet sitt til Cardiacs og ga ut Toy World-kassetten i 1981, da Sarah Cutts (senere Sarah Smith) hadde blitt med på saksofon og keyboard.

Willian D. Drake på keyboard ble med i bandet for 1983 The Seaside-kassetten, og i 1987 ga bandet ut The Big Ship-albumet på deres egen etikett The Alphabet Business Concern, hvor de vil gi ut alle fremtidige album.

På senere tid i bandets karriere inneholdt det med bassist Jon Poole – nå med Lifesigns – og gitarist og vokalist Kavus Torabi, nå hovedmann for Knifeworld and Gong.

I 2008 fikk Smith et hjerteinfarkt hvor han fikk mangel på oksygen til hjernen, noe som forårsaket hjerneskade. Deretter utviklet han den nevrologiske tilstanden dystoni, som begrenset arbeidet med fremtidige Cardiacs og andre musikalske prosjekter.

Han hadde gjort betydelig fremgang med utvinning for å kunne føre tilsyn med fullføringen av et andre Sea Nymphs-album, On The Dry Land, med Sarah Smith og William D. Drake i 2016.

Nylig ble en appell lansert på nettstedet Just Giving crowdfunding (innsamling) for å prøve å skaffe 40.000 pund for å finansiere Smiths pågående utvinning. Målet ble nådd på en dag.

Musikere har hyllet Smith på sosiale medier. Kavus Torabi twitret «Ser deg senere, ikke sant?» mens den tidligere Oceansize-frontmannen Mike Vennart la ut et bilde av seg selv med Smith og sa «Jeg vil aldri glemme deg og hva du ga meg».

Organ-fanzine, som ga ut flere Cardiacs-EP-er i sin egen etikett, sa ganske enkelt «ORGAN: Hvil i fred Tim Smith, han er lederen Cardiacs, lederen for stjerneklar himmel. Ingen ytterligere informasjon om bortgangen til Smith har blitt gjort tilgjengelig.

Cardiacs var et engelsk rockeband som ble dannet i 1977, opprinnelig som Cardiac Arrest, ledet av Tim Smith. Kjent for sin komplekse, varierte og intense komposisjonsstil og for sine eksentriske, teatralske sceneshow, har de blitt hyllet som en innflytelse av band så forskjellige som Napalm Død, uskarphet, troen ikke mer og Radiohead.

Cardiacs har gitt ut åtte studioalbum pluss en rekke live-album, samlingsalbum og singler mellom 1980 og 2007, og er mest kjent for hitsingelen fra 1988 «Is This the Life?» De er også kjent for å tiltrekke sterkt forskjellige responser: De har forblitt et av Storbritannias ledende kultrockband i løpet av sin karriere på fire tiår, men har også tiltrukket seg virulent kritisk angrep (inkludert et lang redaksjonelt forbud fra det britiske musikkmagasinet New Musical Express ).

Bandet har vært på ubestemt (og muligens permanent) avbrekk etter 2008 Smiths innleggelse av Tim Smith, etter et hjerteinfarkt som senere førte til at han utviklet den sjeldne nevrologiske lidelsen dystoni. Smith fortsatte å motta medisinsk behandling og rehabilitering, før hans død i juli 2020.

Timothy Charles Smith (3. juli 1961 – 21. juli 2020 var en engelsk singer-songwriter, multiinstrumentalist, plateprodusent og musikkvideo-regissør, mest kjent som frontmann for det kult engelske bandet Cardiacs , som han dannet sammen med broren James «Jim» A. Smith. Tim var aktiv fra 1975 til 2008!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

TV stjernen John Callahan fra All my Children er død

Skuespiller John Callahan er død i en alder av 66 år. Hans eks-kone Eva LaRue bekreftet bortgangen på Instagram. 66-åringen var best kjent for sin …

Les Mer

Adam Schlesinger fra Fountains of Wayne og Tinted Windows er død

I dag kom den triste nyheten at vokalisten i Power pop-bandet Fountains of Wayne og superbandet Tinted Windows er død etter å ha ligget i …

Les Mer

Ukens leder: My Little Pony – underholdning for alle

Ukens leder av Lars Nicolai og sønnen Nicolai på 12 år. Folk i alle aldre, unge og gamle samler seg rundt tv apparatene for å …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly