Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Peter Green fra legendariske Fleetwood Mac er død

Grunnlegger og medlem i Fleetwood Mac og innflytelsesrik bluesrockgitarist Peter Green er død i en alder av 73 år.

Advokater som opptrer på vegne av Greens familie sa i en uttalelse:

Det er med stor tristhet at familien til Peter Green kunngjør hans død i helgen, fredelig i søvne. En ytterligere uttalelse vil bli gitt i løpet av de kommende dagene.

Green som erfra Bethnal Green i Øst-London, dannet Fleetwood Mac med trommeslager Mick Fleetwood i 1967. De kom sammen etter at Green kom inn for Eric Clapton i John Mayalls Bluesbreakers.

Green og Fleetwood overbeviste da John McVie om å melde seg inn i bandet som bassgitarist, delvis ved å navngi bandet Fleetwood Mac. Mange av bandets mest elskede tidlige spor som Albatross, Black Magic Woman og Oh Well ble skrevet av Green og det var under hans regi at de produserte sine tre første album.

Bandets debutalbum ble utgitt i 1968. Det ble ganske enkelt kalt Fleetwood Mac, men også kjent som Peter Greens Fleetwood Mac, og fikk et stort applaus og nådde nummer fire på listene.

Green forlot bandet etter en siste opptreden i 1970 da han slet med sin mentale helse. Etter hvert fikk han diagnosen schizofreni og tilbrakte tid på sykehus på midten av 70-tallet.

Green var blant de åtte medlemmene i bandet – sammen med Fleetwood, Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, John McVie, Christine McVie, Danny Kirwan og Jeremy Spencer – som ble valgt inn i Rock & Roll Hall of Fame i 1998.

Nyheten om hans død kommer dager etter at Fleetwood Mac kunngjorde at de ville gi ut et retrospektiv kassesett som dokumenterer bandets første år mellom 1969 og 1974.

Musikere har ført hyllest til Green, inkludert Whitesnakes David Coverdale som sa at han var en artist han «virkelig elsket og beundret».

I en tweet sier han: Jeg støttet den originale Fleetwood Mac på Redcar Jazz Club da jeg var i et lokalt band … han var en fantastisk sanger, gitarist og komponist. Jeg vet hvem jeg vil høre på i dag. RIP

Mumford and Sons gitarist Winston Marshall:

RIP Peter Green. #GOAT. Verdensmann, nå, albatross, trenger kjærligheten din så ille. Noen av favorittlåtene og fremførelsene gjennom tidene. Takk for musikken.

Skuespiller David Morrissey roste Greens fantastiske sjelfulle stemme mens Black Sabbaths Geezer Butler beskrev Green som en av storhetene. Og den skotske musikeren Midge Ure skrev: En av de store borte. Du lærte meg godt.

I februar i år opptrådte artister inkludert Fleetwood, Pink Floyds David Gilmour, ZZ Tops Billy Gibbons og gitarister Jonny Lang og Andy Fairweather Low på London Palladium i en spillejobb som feiret de første årene av Fleetwood Mac.

Rolling Stone-magasinet rangerte Green på nummer 58 på sin tidsliste over de 100 største gitaristene, og beskrev ham som Storbritannias mest progressive bluesgitarist i storhetstiden.

Peter Green (født Peter Allen Greenbaum, 29. oktober 1946 – 25. juli 2020) var en engelsk bluesrock-sanger og gitarist. Som en av grunnleggerne av Fleetwood Mac ble han valgt inn i Rock and Roll Hall of Fame i 1998. Greens sanger, som Albatross, Black Magic Woman, Oh Well, The Green Manalishi (With the Two Prong Crown) og Man of the World , dukket opp på hitlistene, og flere har blitt tilpasset av en rekke musikere.

Green var en hovedfigur i den andre store epoken av den britiske bluesbevegelsen. BB King kommenterte:

– Han har den fineste tonen jeg noen gang har hørt. Han var den eneste som fikk meg til å kaldsvette, sa blueslegenden B.B. King en gang om Green.

Hans tone på instrumentalen «The Super-Natural» ble vurdert til en av de 50 største gjennom tidene av Guitar Player.  I juni 1996 ble Green kåret til tidenes tredje beste gitarist i Mojo-magasinet.

PeterAllen Greenbaum som er hans opprinnelige navn slet i perioder med en psykisk lidelse og narkotikabruk, noe som skapte vansker for karrieren. Han forlot Fleetwood Mac allerede i 1970, tre år etter starten. Til tross for det, sa trommeslager Mick Fleetwood til AP i 2017 at Green fortjener en stor del av æren for bandets suksess.

– Peter ble spurt om hvorfor han kalte bandet Fleetwood Mac. Han sa: Vel, jeg regnet med at jeg kanskje ville gå videre en eller annen gang, og jeg ville gjerne at Mick og John (McVie) skulle ha et band. Det var det – det viser hvor sjenerøs han var, sa Fleetwood, som beskriver Green som en som stakk seg ut i en periode preget av mange store gitarister.

Jeg er i stor sorg over bortgangen til den store gitaristen/legenden Peter Green. I en periode betydde 73-åringen mye for meg, millioner av fans er nå i stor sorg og her er mine favoritter med legenden som vil gå inn i evigheten!

Tusen hjertelig for alt Peter Green!!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Stranger Things – Sesong 4 trailer – Hopper er i livet

Traileren til sesong 4 av Netflix suksessen ble slippet i går fredag til fansens store begeistring. Det vi ser bekrefter det mange har vi alle …

Les Mer

Conan O’Brien gir seg på TBS etter 10 år sesonger

TV personligheten Conan O’ Brien  vil flytte til et ukentlig underholdningsshow på HBO Max som vil  fortsette å lage Conan Without Borders for HBO MAX. …

Les Mer

Juventus FC har sparket Maurizio Sarri etter å ha blitt slått ut av UEFA Champions League

Juventus har sparket manager Maurizio Sarri et døgn etter å ha blitt slått ut av Champions League i den siste 16-delsfinalen til Lyon. Den tidligere …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly