Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Er det tiden for munnbind i Norge?

Hvor langt må vi gå før vi blir pålagt munnbind i Norge? Akkurat i disse dager er det bare snakk om tid før vi alle må gå med munnbind. Måtte vi seriøst til dette tiltaket?

Pr dato har vi en grunn til å gjøre dette. På grunn av mange nordmenn mangelfulle fraskrivelse av ansvar på regler så går vi denne veien. Bare det å ikke bry seg om en meter er alvorlig nok, det som er verst er Hurtigruten som er et seriøst selskap.

Her har Hurtigruten brutt alle regler og tilliten er nå svært liten. Omdømmet er satt på prøve og Hurtigruten har vært i hardt vær de siste dagene, etter 45 personer hittil er bekreftet smittet etter å ha vært om bord på eksepedisjonscruiseskipet MS «Roald Amundsen». De fleste av de smittede er ansatte fra Filippinene.

Skjeldam tok mandag fullstendig ansvar for den vanskelige situasjonen Hurtigruten nå står i, og uttalte at han la seg flat og beklaget det som har skjedd.

– Jeg skal starte med å være grenseløst ærlig. Vi har sviktet. Vi har gjort feil. Det vi ser nå er ikke det Hurtigruten skal stå for eller det hurtigruten skal være. På vegne av selskapet beklager jeg det på det sterkeste, sa Skjeldam mandag kveld.

Bare noen få timer tidligere uttalte helseminister Bent Høie under en pressekonferanse at Hurtigruten hadde fått sin tillit svekket de siste dagene, og varslet full innstramming på cruisetrafikken de neste to ukene.

Politiet har også opprettet sak om mistanke om brudd på karanteneloven for flere av de ansatte i selskapet. Snart ligger alle Hurtigrutens cruiseskip til kai inntil smittesituasjonen er avklart.

Explorer II, Hurtigrutens datterselskap, skrev mandag i en melding at det vil koste selskapet 53,5 millioner korner i tapte billettinntekter at skipene ikke seiler. Som ikke det er nok med Hurtigruten så har det oppstått flere smitteutbrudd i andre steder i Norge, det er alvorlig nok med det som har skjedd i Tromsø, dette kjente bryllupet på Folkets Hus i Sarpsborg som fikk med andre byer/tettsteder med seg.

Er det tid for munnbind?

Mange av oss tar det for gitt, det er det ingen tvil. Vi er så heldig å leve i Norge som kan gå uten maske, men før eller siden blir vi bedt om å bruke munnbind, vil du godta tvang? Det er akkurat det er, du må ta på deg munnbind på grunn noen tusen ikke bryr seg om reglene. Bare se til andre land det, er det slik vi vil ha det? Pr dato går vi dit der vi alle må ta på seg munnbind!

Tiden for munnbind er rundt hjørnet og Regjeringen står klar. Vil du godta dette?

Kanskje du også liker

Mikel Arteta ny manager for Arsenal

Arsenal har utnevnt Mikel Arteta (37) til sin nye manager på en tre og et halvt års avtale. Spanjolen forlater sin rolle som Manchester City …

Les Mer

Tomahawk er tilbake på åtte år med første singel til det kommende albumet Tonic Immobility

Det har vært stille i åtte år fra superbandet Tomahawk etter de ga ut det kritikerroste albumet Oddfellows i 2013. Albumet gikk rett inn på …

Les Mer

Konsertanmeldelse: Tony Harnell – Gamla Konsert & Scene

I 1987 var jeg en 11 år gammel gutt i Kirkegrenda som er en grend i Rygge (snart Moss) og TNT kom på Ti I …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly