Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Wigan Athletic rykker ned til League One etter 12 minuspoeng

Wigans nedrykk til League One er bekreftet etter at klubben tapte anken med 12 minuspoeng for å gå i administrasjon.

Wigan anket straffen på grunnlag av mislighold når en ekstraordinær hendelse eller omstendigheter utenfor partenes kontroll.

Men et uavhengig voldgiftspanel styrte mot dem, noe som betyr at Barnsley vil være med i Sky Bet Championship videre også i 2020/21.

Wigan Athletic gikk i administrasjon 1. juli da deres nye Hong Kong-baserte eiere innrømmet at de ikke kunne støtte klubben økonomisk.

Tidspunktet for Wigan til administrasjon betydde at straffen deres ble brukt etter 1 – 1 mot Fulham på sesongens siste serierunde.

Uten straff ville Wigan ha havnet på 13. plass i tabellen, men når avgjørelsen ble klar endte klubben på nest siste plass i Sky Bet Championship (På nivå to i engelsk fotball).

Wigan Athletic sier i en uttalelse:

Klubben fremmet en sterk sak og vi er naturlig nok skuffet over avgjørelsen. Ledelsen rundt første laget vil nå forberede til neste sesongs League One-kampanje.

Assisterende sjef Leam Richardson vil ta ansvar for laget når de kommer tilbake til trening neste uke etter lørdagens oppsigelse av sjef Paul Cook.

I en uttalelse la Den engelske fotballiga til:

Avgjørelsen fra voldgiftspanelet er endelig og juridisk bindende.

EFL vil fortsette å samarbeide med administratorene for å gi full støtte i alle pågående saker med sikte på å oppnå en langsiktig fremtid for klubben.

Wigans nedrykk vil føle seg spesielt grusom overfor fansen sin, da det kommer etter at deres side produserte et bemerkelsesverdig løp av form for å unngå fallet.

Klubben vant åtte, seks uavgjorte og tapte bare en kamp av de siste 15 kampene i sesongen, men med poengfradraget fullført, endte klubben på en 23. plass, to poeng fra sikkerhet. Det avslutter deres to år lange opphold i Sky Bet Championship etter at de vant League One-tittelen i 2018.

Klubbens nedrykk er deres tredje fra Sky Bet Championship i løpet av seks sesonger – som alle så dem avslutte 23. plass.

Og det er fjerde gang de har fått et nedrykk de siste åtte kampanjene deres, inkludert 2013 nedrykk fra Premier League, som avsluttet deres åtte år lange suksess i det gode selskap.

Fra og med september vil klubben som holder til i mellom Liverpool og Manchester spille på nivå tre. Forhåpentligvis vil de lære av denne straffen, men det svir mest for supporterne som er der på godt og vondt. Lær av feilen som har blitt begått så kommer Wigan Athletic tilbake før eller siden!

Kanskje du også liker

Konsertanmeldelse: Five Finger Death Punch med support av Megadeth

Five Finger Death Punch inntok Oslo Spektrum Torsdag kveld med en vegg av hits på løpende bånd. Man hev alt man hadde av sjarm og …

Les Mer

Truls Svendsen på Latter – Fra Æ til Å

Min gode kollega Lars Nicolai Skjølingstad var på Latter sammen med sin kjære for en uke siden, der så paret på Truls Svendsen som leverte …

Les Mer

Jahn Teigen er død

Verden ble litt mer fattig nå. Tusen hjertelig takk for god og dårlig musikk, som har gjort deg til den folkekjære artisten du ble Jahn Teigen. …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly