Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Willian klar for Arsenal

Arsenal har signert den brasilianske midtbanespilleren Willian på en treårig avtale etter at 32-åringens kontrakt med Chelsea gikk ut.

Blues hadde tilbudt spilleren en ny avtale, men var ikke villige til å matche det Gunners hadde på bordet.

«Jeg tror at han er en spiller som virkelig kan gjøre en forskjell for oss,» sier Arsenal-sjefen Mikel Arteta.

«Vi hadde en klar intensjon om å styrke oss i den angripende midtbanespilleren og på kantposisjonene.»

Willian gjorde 339 opptredener for Chelsea etter å ha signert fra den russiske klubben Anzhi Makhachkala for 30 millioner pund i 2013.

Han vant fem store utmerkelser med Blues, inkludert to Premier League-titler og Europa League, og ble kåret til årets klubbens spiller to ganger.

«Han er en spiller som gir oss mye allsidighet – han kan spille i tre eller fire forskjellige posisjoner,» legger Arteta til.

«Han har opplevelsen av alt i fotballverdenen, men har fortsatt ambisjonen om å komme hit og bidra til å bringe klubben dit den hører hjemme.

«Jeg har blitt virkelig imponert over alle samtalene jeg har hatt med Willian og hvor mye han ønsket å komme til klubben.»

Arsenal havnet på 8.plass i Premier League 2019/20, mens Chelsea kom på 4.plass og sikret en Champions League-plassering.

Gunners slo imidlertid sine rivaler i London i FA Cup-finalen – en kamp Willian gikk glipp av gjennom skade – for å sikre seg et sted i Europa League.

Willian følger landsmannen David Luiz når han valgte å gå fra Chelsea til Arsenal, med forsvareren som hadde byttet om i august i fjor.

Arsenals tekniske direktør Edu:

«Jeg kjenner ham veldig godt, for lenge siden fordi vi har jobbet sammen for det brasilianske landslaget.

«Han har mange fantastiske egenskaper som person og som fotballspiller.»

Kanskje du også liker

Kristofer Hivju og kona friske igjen etter coronasmitte

Game of Thrones-skuespilleren Kristofer Hivju har bekreftet at han har kommet seg helt etter coronaviruset  etter å ha delt diagnosen sin i mars. Hivju delte …

Les Mer

Kommentar fra Redaktør om Ari Behns liv og mental helse

I går kom den triste nyheten at mossingen Ari Behn og tidligere ektemann av Prinsesse Märtha Louise hadde tatt selvmord på selveste 1.juledag, og med …

Les Mer

Ukens leder – Buss for tog

I det siste 10 årene har vi sett en økende bruk av konseptet buss for tog, særlig langs rutene som går fra Østfold til Oslo …

Les Mer