Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tidligere UFO-bassist Pete Way er død

Tidligere UFO-bassist Pete Way er død i en alder av 69 år.

Nyheten ble kunngjort i en uttalelse på hans offisielle Facebook-side, der det står som følgende: «Den ikoniske bassisten Pete Way-grunnlegger av UFO, Waysted og sistnevnte The Pete Way Band er død.

«Han fikk livstruende skader i en ulykke for to måneder siden, men kjempet hardt til slutt til slutt bukket under for skadene klokka 11.35 i dag i dag. Hans kone, Jenny, var ved hans side.

«Pete Way var høyt elsket og høyt ansett skikkelse blant rockefans, kritikere og andre musikere. Best mest kjent for sitt arbeid med UFO, var Petes energiske liveopptredener kjernen i bandets utallige verdensturnéer. Hans melodiske basslinjer understøttet katalog over varige rockeklassikere som UFOs omdømme og arv ble grunnlagt.

«Pete sitt UFO-arbeid inkluderte samarbeid med ‘Fast’ Eddie Clarke fra Motörhead – de to som satt sammen Fastway med Humble Pie-trommeslager Jerry Shirley – og bassist for sin mangeårige venn, Ozzy Osbourne. Han satte deretter sammen sitt eget band Waysted.

«Petes ivrige øre for sangarrangementer har også sett han tjene som produsent for populære band som Twisted Sister and the Cockney Rejects. Pete hadde nylig avsluttet et soloalbum, Walking On The Edge med produsent Mike Clink (Guns N ‘Roses’) Appetitt For Destruction blant mange flere.)

«Han hadde en biografi utgitt A Fast Ride Out Of Here i 2017 og et album Amphetamine som for tiden er ute på Cargo Records. Pete blir overlevd av to døtre, Zowie og Charlotte og hans yngre bror, Neill. »

Flere storheter har vært ute på sosiale medier i dag etter Pete Way sin bortgang ble kjent i media. Her er noen klippe  uttalelser fra flere kjente personligheter:

Ozzy Osbourne: Så triste nyheter om Pete Way. Har ikke sett ham på mange år, men vil alltid ha gode minner og så utrolige historier om hva vi ville komme til. Hvil i fred. Kjærlighet og respekt til hans familie, venner og fans. »

Nikki Sixx fra Motley Crue: «RIP Rockstar. En av mine viktigste påvirkninger. Må høre på noe av i UFO i kveld. Pete Way RIP. Det er med den største tristhet jeg legger ut dette. Av alle menneskene jeg har kjent og turnert med, i hans dag Pete var den morsomste og han forble en god venn. Light’s Out I London sier virkelig alt. »

Kirk Hammett fra Metallica: «Pete Way var en veldig innflytelse på meg. Han var kompromissløs musikalsk, og han var en fantastisk utøver. Han hadde et unikt preg og skrev noen av mine favorittsanger. »

Black Sabbaths Geezer Butler: «Dette året  blir bare verre. Pete Way, en av» karakterene «av metal og stipendiat Aston Villa-supporteren har gått bort. Han støttet Deadland Ritual på showet i London. Veldig morsom mann. RIP Pete.»

Trommeslager Mike Portnoy twitret, «Så trist å høre om den legendariske Pete Way gikk bort. Han var prototypen badass tidligere metal bassist som sikkert inspirerte slike som gutter som Steve Harris og Nikki Sixx. UFOs Strangers In The Night er fortsatt en av mine favoritt live-album gjennom tidene. RIP Pete Way. »

Rage Against The Machine-gitaristen Tom Morello skrev «Rest In Peace PeteWay. Stor bassist og flott rocker fra storbandet UFO, mens Brian Wheat fra Tesla postet,» Jeg er veldig trist i dag. Min venn Pete Way er død. Han var helten min da jeg var liten, jeg ville være akkurat som han. Til i dag spiller jeg fortsatt Gibson Thunderbird på grunn av ham. Vi ble veldig gode venner, og hver gang jeg så ham, ville han alltid få meg til å le. Jeg er glad jeg fikk se ham i fjor. RIP min kjære venn, ikke jag etter store problemer der oppe. »

Pearl Jams Mike McCready, som spiller i UFO tribute-bandet Flight To Mars,: «Trist å høre en av mine favorittbasisspillere, Pete Way fra UFO døde i dag. UFOs live album Strangers in The Night er en av de beste og jeg ‘ Jeg er takknemlig for at plata hjalp meg med å vokse opp i musikk og som gitarist. »

Peter Frederick Way som er hans fulle navn ble født 7.august, 1951 i Enfield, Middlesex, England og døde 14.august, 2020 en uke etter sin bursdag. Way døde bare ti uker etter at hans tidligere UFO-bandkamerat og gitarist Paul Chapman, og ett år etter keyboardist Paul Raymond,  og etterlot vokalist Phil Mogg og trommeslager Andy Parker som de eneste overlevende medlemmene i fra 1980 da albumet No Place to Run kom inn på 11.plass på VG Lista Topp 40 det året. Legenden var aktiv fra 1969 helt til det siste!

 

 

 

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Ny musikk først – Februar del 1, 2020

Vi er nå inne i en ny deilig måned og vi går mot lysere tider og med mye ny musikk der ute i den store …

Les Mer

Gratulerer så mye med dagen Bono

Dagen i dag i musikkhistorien Paul David Hewson (Bedre kjent som Bono) som er vokalisten i legendariske (favorittene i U2 siden Rattle and Hum kom ut i 1988 …

Les Mer

Cannibal Corpse aktuell med nytt album og Erik Rutan fra Morbid Angel er nytt medlem

Cannibal Corpse har offisielt avduket den første singelen av deres kommende Seath metal album, Violence Unimagined. Albumet blir gitt ut 16. april gjennom Metal Blade …

Les Mer