Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Frankie Banali fra Quiet Riot og W.A.S.P. er død

Quiet Riot-trommeslager Frankie Banali er død i en alder av 68 år.

17. april 2019 fikk Banali diagnosen kreft i bukspyttkjertelen i fase 4, som hadde spredd seg til leveren hans, og gitt seks måneder til å leve. Banali holdt nyhetene stille til oktober og var oppriktig om prognosen i intervjuer.

Nyheten om hans bortgang kom via en uttalelse fra Banalis kone, Regina, som delvis sa: «Han satte opp en inspirerende modig og modig 16-måneders kamp til slutt og fortsatte å spille live så lenge han kunne. Standard cellegift sluttet å jobbe, og en serie med slag gjorde det umulig å fortsette en klinisk prøve. Han tapte til slutt kampen klokka 19.18 20. august i Los Angeles omgitt av sin kone og datter. »

Selv om Banali ikke var et grunnleggende medlem av Quiet Riot før han debuterte med bandet før utgivelsen av deres tredje album, 1983s mega-hit Metal Health), forble trommeslageren en varig tilstedeværelse i lineupen. Til tross for at han hadde forlatt gruppen flere ganger, opptrådte han på hvert Quiet Riot studioalbum siden Metal Health (det første metalalbumet som noensinne har gått inn på 1.plass på Billboard 200), og bidro til totalt 12 av gruppens plater.

Banali var også med i W.A.S.P., og spilte trommer på syv album, inkludert den fremtredende innsatsen The Headless Children (1989) og The Crimson Idol (1992).

Frankie blir overlevd av sin hengivne kone Regina, kjærlige datter Ashley, mange kjære venner, dedikerte fans og redde eksotiske dyr som alle er familie, fortsatte uttalelsen og la merke til, Han var lenge talsmann for å redde dyr, en talsperson for Pancreatic Cancer Action Network, og en sponsor av Children International. Donations i hans navn oppfordres til Fixnation.org, Pancan.org, Children.org.

Hans ønske for alle er at du skal være din egen helsepersonell for tidlig påvisning, slik at du kan leve lenge og redde mange dyr.  Våre kondolanser til Banali-familien og trommisens venner og bandkamerater. Frankie Banali (14. november 1951 – 20. august 2020) var en amerikansk trommeslager, mest kjent for sitt arbeid med multi-platina-Heavy metal Quiet Riot og var det eneste medlemmet som var igjen fra bandets klassiske lineup.

Han hadde vært bandets manager siden 1994. Han spilte trommer i heavy metal-bandet W.A.S.P., samt med Billy Idol. Banali var kort tid en turneringstrommis for Faster Pussycat og Steppenwolf. Frankie Banali var aktiv fra 1975 helt til det siste

 

 

 

 

 

 

Jeg er vokst opp på 80-tallet da Heavy metal hadde en enorm suksess. Frankie Banali var en av pionerne i en sjanger jeg elsker å sette pris på og det siste døgnet har den legendariske trommeslageren blitt hyllet av storheter som:

Paul Stanley fra Kiss, David Coverdale fra Whitesnake, Mike Portnoy fra Dream Theater, Sebastian Bach fra Skid Row, Dee Snider fra Twisted Sister, Glenn Hughes fra Black Sabbath, Deep Purple, Mikkey Dee fra Motorhead, Lita Ford fra The Runaways, Charlie Benante fra Anthrax.

Heavy metal har mistet noe stort i Frankie Banali. Takk for alt du har gitt en sjanger som har skapt mye bra siden tidlig 80-tallet. Vi minnes den folkekjære trommeslageren som etterlater seg familie, kolleger, fans i stor sorg.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Metallica – Master of Puppets er 34 år i dag

Dagen i dag i musikkhistorien I dag er det 34 år siden Metallica kom ut med deres tredje studio album, Master of Puppets i 1986. …

Les Mer

The Hu gir ut en versjon på mongolsk av Metallicas Sad But True

The HU episke cover av Sad But True hyller Metallicas år med «ubarmhjertig turné og tidløs musikk». Det mongolske bandet  The Hu har gitt ut …

Les Mer

Leder fra Redaktør – Sårbare grupper blir ikke prioritert i dagens samfunn

Det siste året har vært tungt for mange grupper i samfunnet, spesielt har det gått utover de mest sårbare gruppene, jeg har selv blitt fortalt …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly