Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

The Smashing Pumpkins går nye veier – Ser åpenbart opp til Depeche Mode og New Order

The Smashing Pumpkins har gitt ut to nye singler i dag som er Cyr og The Color Of Love.

Sjefen i The Smashing Pumpkins, Billy Corgan har alltid vært i stand til å overraske fansen og tilhørere med de ukjente musikalske avgjørelsene han er villig til å ta, både med bandet sitt og sin egen solokarriere. Ingen Pumpkins-album høres like ut, så mye stemmer. Likevel kan retningen som tas med disse to nye singlene kanskje overraske selv de hardeste fans.

Corgan har ikke lagt skjul på at han setter pris på band som kom ut av Storbritannia på 80-tallet, New Order og Depeche Mode er blant dem, og hovedsingelen Cyr innser fullstendig denne kjærligheten. Det er synths – mange synths – et dunkende trommespor og silkeaktig bakvokal. Se for deg at Corgan møter Depeche Mode på sitt poppeste, og opptrer fra et romskip på slutten av 80-tallet, og du er nesten der. Det er liksom futuristisk og retrospektiv på en gang. Virker det? Ikke egentlig.

«Cyr er dystopisk dårskap,» sier Corgan om sangen. “En sjel mot verden slags ting, satt mot et bakteppe av skiftende lojalitet og satte fart i tiden.

«For meg står det både håpefullt og avvisende av hva som er og ikke er mulig med tro.»

Cyr kommer komplett med dystopisk video beskrevet som «en goth feber drøm om oppdemmet følelse – en kunstnerisk visuell utgivelse som prøver å skape en øyeblikkelig flukt fra den følelsesmessige sorte skyen som henger over oss alle i år» av regissør Linda Strawberry.

Bandet kunngjorde også at det kommer et nytt, ennå uten tittel dobbeltalbum, med flere detaljer som vil bli gitt ut etterhvert. Sjekk ut begge singlene her!

 

 

Heltene fra Chicago som har vært aktive siden 1988 med unntak av seks år av er tilbake med ny musikk som vil overraske stort, Billy Corgan, James Iha, Jimmy Chamberlin og Jeff Schroeder er åpenbart fans av New Order og Depeche Mode, som du legger garantert merke til på de singlene deres. Velkommen tilbake The Smashing Pumpkins!! Dere har vært savnet!!

Kanskje du også liker

Konsertanmeldelse med Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland

Vår andre mann i redaksjonen i Lars Nicolai Skjølingstad og hans kjære kone Synnøve var på konsert med deres store helt Bjørn Eidsvåg og kameraten …

Les Mer

System of A DOWN «Chop Suey» Er den første metallmusikkvideoen som treffer 1 milliard avspillinger på YouTube

System of a Down lastet opp «Chop Suey» musikkvideo til YouTube 2. oktober 2009. Nå, litt over 11 år senere har videoen overgått 1 milliard …

Les Mer

Ukens leder – Buss for tog

I det siste 10 årene har vi sett en økende bruk av konseptet buss for tog, særlig langs rutene som går fra Østfold til Oslo …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly