Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dame Diana Rigg fra James Bond til Game of Thrones er død

Dame Diana Rigg, en Emmy- og Tony-prisvinnende skuespillerinne som er mest kjent for TV-publikum som Game of Thrones ‘Lady Olenna Tyrell og The Avengers’ Agent Emma Peel, er død 82 år gammel.

«Hun døde fredelig tidlig i morges,» sa agenten hennes i en uttalelse til BBC. «Hun var hjemme med familien sin som har bedt om personvern på denne vanskelige tiden.»

Rigg debuterte som Thrones, Queen of Thorns i sesong 3 i episoden ,“ Dark Wings, Dark Words. ” Alt i alt dukket hun opp i 18 episoder gjennom fire sesonger, med sin siste opptreden i sesong 7 tredje del, «The Queen’s Justice.» Rollen ga henne tre påfølgende Emmy-nominasjoner for fremragende gjesteskuespillerinne i en dramaserie, fra 2013 til 2014 15.

Hennes gjennombrudd kom i 1965 da hun ble kastet som den nevnte Agent Peel på det britiske spionagedramaet The Avengers, som dukket opp i serien  sesong 4 til 6. Forestillingen hennes ga henne et par Emmy-nominasjoner for beste skuespillerinne, i 1967 og 1968.

Hun tok til slutt Emmy-gull i 1997 for beste kvinnelige birolle i en miniserie eller TV-film for sin del som fru Danvers i PBS-begrensede serie Rebecca. Ytterligere utmerkelser inkluderte en BAFTA TV-pris for beste skuespillerinne for hennes arbeid i BBC-miniserien 1990, Mother Love, og en Tony-pris for beste skuespillerinne for Broadway-stykket 1994 Medea.

I tillegg til Game of Thrones inkluderer Riggs nylige TV-kreditter Detectorists, Victoria and You, Me and the Apocalypse. Hun vises sist i BBC/ FX-miniserien Black Narcissus (basert på romanen 1939 av Rumor Godden), som skal premiere senere i høst (eksakt dato kommer senere).

Dame Enid Diana Elizabeth Rigg (bilde) 20.juli, 1938 i Doncaster, West Riding of Yorkshire (Nå South Yorkshire) og døde 10.september, 2020 i London, England i en alder av 82 år. Dame Diana Rigg etterlater seg en datter i skuespillerinnen Rachael Atlanta Stirling som kjent for å vært med i TV-seriene: Boy Meets Girl, Doctor Who og Lewis.

Dame Diana Rigg var aktiv fra 1957 helt til sin død. Som stor fan av Game of Thrones så vil jeg huske hennes storhet som Olenna Tyrell. Datteren hennes, Rachael Stirling, sa at dødsårsaken var kreft, som Rigg hadde blitt diagnostisert med i mars

I redaksjonen er det to fans som sørger over denne borgangen og vi vil alltid være takknemlig for det hun skapte i den legendariske serien. Takk!!

 

 

 

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Beavis og Butt-Head er tilbake med nye episoder på Comedy Central

Vi som er vokst opp med radarparet Beavis and Butt-Head på 90-tallet på MTV er dette en stor nyhet. Det er mye nostalgi med kameratene …

Les Mer

James Hetfield fra Metallica har lagt seg inn på rehabilitering

Metallica har utsatt sin kommende turné i Australia og New Zealand på grunn av grunnlegger, vokalist James Hetfield har valgt å legge seg inn på …

Les Mer

Bury FC får en liten utsettelse etter at eier Steve Dale godtar salget av klubben til sportsanalytikerfirma

Bury FC ser ut til å ha fått en liten utsettelse til å bli kastet ut av EFL sent på natten på fredag da eier …

Les Mer