Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dame Diana Rigg fra James Bond til Game of Thrones er død

Dame Diana Rigg, en Emmy- og Tony-prisvinnende skuespillerinne som er mest kjent for TV-publikum som Game of Thrones ‘Lady Olenna Tyrell og The Avengers’ Agent Emma Peel, er død 82 år gammel.

«Hun døde fredelig tidlig i morges,» sa agenten hennes i en uttalelse til BBC. «Hun var hjemme med familien sin som har bedt om personvern på denne vanskelige tiden.»

Rigg debuterte som Thrones, Queen of Thorns i sesong 3 i episoden ,“ Dark Wings, Dark Words. ” Alt i alt dukket hun opp i 18 episoder gjennom fire sesonger, med sin siste opptreden i sesong 7 tredje del, «The Queen’s Justice.» Rollen ga henne tre påfølgende Emmy-nominasjoner for fremragende gjesteskuespillerinne i en dramaserie, fra 2013 til 2014 15.

Hennes gjennombrudd kom i 1965 da hun ble kastet som den nevnte Agent Peel på det britiske spionagedramaet The Avengers, som dukket opp i serien  sesong 4 til 6. Forestillingen hennes ga henne et par Emmy-nominasjoner for beste skuespillerinne, i 1967 og 1968.

Hun tok til slutt Emmy-gull i 1997 for beste kvinnelige birolle i en miniserie eller TV-film for sin del som fru Danvers i PBS-begrensede serie Rebecca. Ytterligere utmerkelser inkluderte en BAFTA TV-pris for beste skuespillerinne for hennes arbeid i BBC-miniserien 1990, Mother Love, og en Tony-pris for beste skuespillerinne for Broadway-stykket 1994 Medea.

I tillegg til Game of Thrones inkluderer Riggs nylige TV-kreditter Detectorists, Victoria and You, Me and the Apocalypse. Hun vises sist i BBC/ FX-miniserien Black Narcissus (basert på romanen 1939 av Rumor Godden), som skal premiere senere i høst (eksakt dato kommer senere).

Dame Enid Diana Elizabeth Rigg (bilde) 20.juli, 1938 i Doncaster, West Riding of Yorkshire (Nå South Yorkshire) og døde 10.september, 2020 i London, England i en alder av 82 år. Dame Diana Rigg etterlater seg en datter i skuespillerinnen Rachael Atlanta Stirling som kjent for å vært med i TV-seriene: Boy Meets Girl, Doctor Who og Lewis.

Dame Diana Rigg var aktiv fra 1957 helt til sin død. Som stor fan av Game of Thrones så vil jeg huske hennes storhet som Olenna Tyrell. Datteren hennes, Rachael Stirling, sa at dødsårsaken var kreft, som Rigg hadde blitt diagnostisert med i mars

I redaksjonen er det to fans som sørger over denne borgangen og vi vil alltid være takknemlig for det hun skapte i den legendariske serien. Takk!!

 

 

 

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Keeperlegenden Ray Clemence er død

Tidligere England, Liverpool og Tottenham-keeper Ray Clemence er død 72 år gammel. I en uttalelse sier Clemence-familien at han «gikk fredelig bort i dag, omgitt …

Les Mer

Filmanmeldelse: Toy Story 4 av Lars Nicolai Skjølingstad

Dere trodde at det var slutt på universet da Andy ga bort lekene sine, Woody, Buzz Lightyear, Dino, herr og fru Potethue og de andre …

Les Mer

After Life er tilbake med ny sesong som vil ha premiere på Netflix 24.april

Etter et år pause er endelig After Life tilbake med ny sesong på Netflix. Serien fortsetter der sesong 1 slapp som handler om en sørgende …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly