Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens leder – Lars Nicolai tipper årets sesong i Premier League

Lørdag 12 september ble årets Premier Leauge sesong sparket i gang. Det er sjelden en god ide å spå utfallet av en sesong etter at en kamp har blitt spilt, men jeg vet dette gjøres i stor stil i blant fansen. Fjorårets sesong var mildt sagt merkelig med en viruspause innlagt i den. Og dynamikken i den sesongen ble veldig oppstykket. Men det var det beste laget som sto igjen øverst. Det jeg nå vil gjøre er å spå hvem som havner hvor og forsøke å begrunne dette etter beste evne. Relativt kortfattet for ordens skyld med en viss orden.

Aller først bør det nevnes at Premier League startes opp etter en historisk kort pause. Enkelte lag har bare hatt noen uker helt fri uten kamper og treninger og dette er svært lite. Dette vil nok prege sesongens åtte – ti første kamper og man vil merke at det tar lengre tid før sesongen setter seg. Fatique kan være en faktor, skader, overbelastning og andre ting kan være med på jevne ut sesongen. Lagene kan være mer avhengig av dybde i stallen enn noen gang. Der har heldigvis Liverpool vært best, men de må finne seg i å bli jaktet på av «ALLE» i år. Leeds ga de kamp til døren allerede i første kamp i seriestarten! Så dette blir tøft! Veldig få lag har klart back to back i Premier Leauge siden oppstarten, bare for å ha nevnt det.

1. Liverpool FC

Jurgen Klopps byggverk vil utvilsomt få noen riper i år da ALLE lagene vil gå etter skalpen deres. Kjernen i laget er ledet at Jordan Henderson som ikke har noen planer om å gi fra seg tittelen. Ellers består kjernen av verdensklassespillere som Virgil, Becker, Alexander Arnold, Salah og Mane. Holder man denne kjernen inntakt, pøser på med noen opplagte B lag spillere og holder flyten kan det gå en gang til. Bare en forsterkning er på plass foreløpig. Forsvarspilleren Kostas Tsmikas. Flere kommer garantert!

2. Chelsea FC

Chelsea har dominert på årets overgangsmarked og har hentet mye kvalitet for en billig penge, relativt sett. Duoen Werner og Havertz kan bli en en spennede nyvinning på topp. Pluss Chilwell på venstrebacken og Thiago Silva i midtsforsvaret. Frank Lampards menn kan bli tøffe og bryne seg på i år og da bør det ikke ta lang tid for Chelsea og spille inn laget sitt. Det har de ikke tid til! Stresset der kan bli en faktor og Chelsea satser hardt. Derfor tror jeg det vil lønne seg og at de vil ta en sterk sølvmedalje til slutt.

3. Manchester United

Visste i fjor under avslutningen av sesongen at de hadde mye på gang og tapte ikke en eneste kamp etter coronapausen. Når det er sagt står United over første runde på grunn av den korte pausen. United er ledet av Ole Gunnar Solskjær og han skal gjøre mye feil før han mister den posisjonen kristiansunderen har i klubben. Donny Van Der Beek vil være sammen med Rashford, Martial vil score målene for Red Devils og hente inn poeng. Jeg har trua på medalje for Manchester United i 2020/21.

4. Arsenal

Er i ferd med å klatre oppover tabellen igjen etter at støvet etter Wenger har lagt seg. En manager som sitter i over et tiår legger igjen mye sjel klubben. Et arbeid etter en sånn manager er ikke lett og noe Arsenal kulturen vil slite med lenge. Arsenal viste gode takter og slo Liverpool to ganger i fjor, både i ligaen og i Community Shield. Likevel viser manager Mikael Arteta at han har godt tak på det han driver med. Toppscorer Aubameyang vil nok fortsette å score avgjørende mål og har vært en gamechanger på topp. Forsvaret forrige sesong var frynsete, en midtstopper som Gabriel kan rette på det og han trenger det ansvaret. William Saliba er også en spennede nyvinning.
5. Wolverhampton Wanderers
Ulvene har to syvendeplasser i rask rekkefølge i Premier League og vil fortsette sin jevne utvikling. Wolves klarte seg til en plass i semifinalen i UEFA Europa League som er en sterk prestasjon. Nøkkelmannen blir nok den samme som i fjor i keeperen Rui Patricio som er en av de beste i ligaen og leverte solide kamper. Dog litt hasardiøs enkelte ganger, men går det bra i år igjen uten de store smellene? Vel, vi får se. Manager Nuno Spirirto Santo  har nok GUD på sin side der også. Gøy med hardtspillende engelske lag er det uansett.
6. Manchester City
Med 102 mål i trynet på de fleste motstanderne i fjor var det allikevel ikke nok. Jeg trur ikke at City klarer enda en slik sesong da det antageligvis går litt på motivasjonen løs for den godeste Pep Guardiolas mannskap. David Silva er borte men de offensive valgmulighetene er ikke svekket i særlig grad for det. Men jeg frykter at det vil gå på bekostning av det defensive og at City derfor vil tape langt fler kamper enn vanlig. Ferran Torres kan bli en nøkkelspiller i år og man vil derfor ikke savne Sane…. ser vi tidenes smell her da?
7. Newcastle United
Har en følelse av at man ser en ny storhetstid på St James park fremover altså og at denne sesongen de klatrer i blant top ti ikke blir den siste. Likevel har coronapausen vist at samholdet har blitt styrket i klubben selv om det har vært mye opp og ned de siste sesongene. Steve Bruce sitter nok ikke ut året, da det blir behov for noe annet enn en nødløsning med en satsning mot toppen. Newcastle hentet duoen Fraser og Wilson fra Bournemouth samt et par tre andre avviste og sorteringsspillere. Men disse er sultne til å bevise noe. Dette blir spennende!
8. Everton
Gikk i kjeller`n i fjor og stabiliteten likeså. Carlo Angelotti er en manager som saster på stabilitet og kontinuitet og vil nok kjøre mere satte spillemønstre enn i fjor. Overgangsvinduet har vært meget bra for Everton som feks har hentet spillere fra Real Madrid og Napoli. Landslagskeeper Jordan Pickford ser ikke ut til å gå noen steder i år igjen og blir en bærebjelke som så mange ganger før. Vi satser på en forbedring!
9. Tottenham
Pochettino savnes fortsatt og det var nok en tabbe å slippe ham videre. Jose Mourhino er et solid managernavn men er en lunefull fyr som av og til får anstrengte forhold til både presse og andre managere. Målmaskinen Harry Kane ble beskyldt både for å være både for gammal og treig i fjordårets sesong, men slo tilbake. Savner en mere dynamisk Kristian Eriksen også. På backplassen har Matt Doherty kommet fra Wolves. Dette hjelper nok ikke nevneverdig og Tottenham må belage seg på å gå nedover på tabellen.
10. West Ham United
Måtte fremover med skinka og dette kan bli en bra sesong for de. Hvis man ser på plasseringen i fjorårets sesong da. Manager David Moyes råder over en god stall men savner både en midstopper, en back og en keeper i verdensklasse hvis de skal være mer innenfor top ti i Premier Leauge. Antonio og Rice blir viktige, spesielt fordi starten på denne sesongen blir tøff. Men West Ham har fått samlet troppene bra!
11. Leicester City
Vil nok gå rett vest i denne sesongen. Evighetsmaskinen Jamie Vardy blir nok i troppen til Leicester ut karrieren og det er ganske dristig å satse på at en spiss som fyller 34 vil score et tosifret antall mål også dette året. Det vil ikke skje uten hjelp. Chilwell har meldt overgang til Chelsea så det er utelukket. Castagne fra Atalanta blir verdifull, men bare hvis han kan venne seg til den harde engelske spillestilen. Alle heder til Brendan Rodgers som har klart å holde neste hele troppen samlet, men dette blir ingen toppsesong dessverre.
12. Fulham FC
Nyopprykket og sultne etter å bevise noe! Vil på lik linje med Leeds ikke gi noe ved dørene og vil bli en hard motstander for de fleste. Manager Scott Parker vil satse på en mer stabil og inntakt 15 spillerstall og vil ta lærdom av kaos sesongen sist de var i Premier League da klubben ved Themsen satte ny rekord i brukte spillere. Det så sånn ut da start 11 var totalt forskjellig fra kamp til kamp. Vi heier på norske Stefan Johansen og ønsker at han skal starte i mange kamper. Vi trenger noen norske profiler, og de kan like godt være i Fulham. Fulham vil nok plukke bra med poeng i år, håper jeg.
13. Southampton FC
Sto for fjorårets største hjemmesmell. Klovnekampen mot Leicester i oktober var stygg som endte 0 – 9. Manager Ralph Hasenhuttl har greid å reise laget sitt igjen. The Saints bør få litt hår på brøstet igjen og vise at de har noe i Premier Leauge å gjøre. Men i år blir det nedre del på tabellen desverre. Hvis det ikke skjer noe drastisk da. The Saints blir avhengige av at Danny Ings scorer tosifret i år som i fjor. Midtbanen har blitt svak etter at Højberg forsvant, men The Saints har en spennede midtstopper. Defensivt trur jeg Southampton blir leie!
14. Sheffield United
Fjorårets monstersesong går nok i glemmeboka etter denne sesongen. Manager Chris Wilder vil nok ta mange hvileskjær denne sesongen og satset mye penger på en ting. Å få erstattet Dean Henderson på keeperplass. Det er nå gjort og Aaron Ramsdale ble hentet inn fra Bournemouth. For norske øyne håper vi Sander Berge vil få mere spilletid. Ellers vil nok dybden i stallen knekke ale forhåpninger om å gjøre det bedre enn i fjor.
15. Burnley FC
Sean Dyche har vært Burnleys stødige hånd bak spakene i åtte sesonger og med fjorårets tiendeplass burde alt ligge til rette for mer fremgang. Den støtter jeg ikke fordi Burnley har ikke vist seg fra sin beste side offensivt i store deler av forrige sesong. James Tardowski på midstopperplassen har vært et usikkert kort men blir vel ved sin lest i Burnley. The Clarets har ligget lavt på overgangsmarkedet og vil være avhengig av litt flaks for å få landet noen bra navn. De har dessverre vært flittigere til å kvitte seg med spillere enn å anskaffe. Hendrick og Hart gikk til andre og bedre klubber. Blir en plass i bånn i år.
16. Leeds United
Treffende nok blir det en kamp mot nedrykksspøkelset i år. Etter 16 sesonger på andre og tredje nivå skal det mye til at Leeds holder seg I det gjeve selskap. Manager Marcelo Bielsa vil få en stor jobb med å samle troppene og med en signering av den spanske landslagsspissen Rodrigo til Leeds lar seg høre ut i fotball Europas korridorer. Men dette er ikke nok til at Leeds vil holde seg og dette blir en kamp til beinet om å holde seg i Premier Leauge. Bra kamp i serieåpningen da og Liverpool ble rystet. Men er det nok?
17. Aston Villa
Virket tryggere etter coronapausen og det gikk fort over i enkelte kamper. Aston Villa reddet plassen på mest mulig dramatisk måte i fjor. I år blir det enda en kamp og dette året holder det muligvis ikke. Vi får se! Avhengig av flaks for å holde seg. Jack Grealish var fraværende i store deler av slutten av forrige sesong. Er kapteinen mer påskrudd dette året er det et håp. Ellers så har Aston Villa bare hentet Matty Cash. Blir brasilianeren Wesley skadefri snart kan Villa være trygge på plass. Såfremt det blir noen mål da. Offensivt er Aston Villa svært tynne. Virker som om Manager Dean Smith brukte opp alle pengene sist sesong på overganger.
18. Brighton Hove & Albion
Blir alltid trøkka ned i søla av de fleste fotballeksperter hvert år. Jeg er ingen ekspert men spår de rett ned. Manager Graham Potter (Helt i Østersund) har riktignok endret ganske kraftig på Brightons spillesystem. Er visst som natt og dag med mer offensive trekk. Men Brighton vil likevel slite mot de aller fleste. I år har de sagt at stallen er freshere enn på lenge. Inn som nye spillere er Veltman, Lallana og noen til. Midstopperkjempen Dunk og keeperen Ryan er gira på å overleve i år så da satser vi litt på at det går. Brighton må finne seg i underdog stempelet, også i år.
19. West Bromwich Albion
WBA hadde gode tradisjoner på å ligge å kjempe midt på treet og i bunn i Premier Leagie i 8 strake sesonger. Men til slutt gikk det galt. Men i år er de tilbake igjen og det for en kort visitt. Manager Slaven Bilic, eks West Ham er en god manager. Vil nok satse på å legge opp taktikken slik at West Bromwich vil spille jevnt mot god motstand. Pereira er inne som fast spiller nå sammen med Diangana. Ellers så kan spillere som Austin og Robson-Kanu sette noen i kassa. Men jeg spår en sesong i bånn.
20. Crystal Palace
Dumpekandidaten fremfor noen. En viktig ting med det å spille fotball er å score mål. Dette sleit Palace med i hele fjor og med en toppscorer som Ayew som bare scoret 9 mål i fjor går dette åt skogen! Palace er nødt til å finne en bedre formel for å overleve i Premier League, Bentenke bør både score mer å bidra mer. Det samme gjelder for Zaha. Manager Roy Hodgson er en luring så skal ikke se bort ifra at Palace greier plassen i år. Penger er brukt både på kantspiller Eze og Batshuayi. Jeg ønsker de lykke til både med målscoringen og bidragsevnen defensivt.

Kanskje du også liker

Coronaviruset: Brasil er det andre landet i verden som passerer 100 000 dødsfall

Brasil har truffet den dystre milepælen til 100.000 dødsfall til Coronavirus – bare det andre landet i verden som gjør det. Antallet mennesker i Brasil …

Les Mer

Dave Grohl bekrefter at supergruppa Them Crooked Vultures blir gjenforent

Foo Fighters frontfigur Dave Grohl har bekreftet at han har til hensikt å gjenforene Them Crooked Vultures, hans supergruppe med Queens of the Stone Age-sanger …

Les Mer

I dag er det 75 år siden tyskerne trakk seg ut av Norge

I dag er det 75 år siden tyskerne trakk seg ut av Norge etter å ha tapt kampen om sitt drømmerike, og det har blitt …

Les Mer