Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Bill Gates Sr – Pappa til grunnlegger av Microsoft Bill Gates er død 94 år

Faren min gikk bort fredelig hjemme i går, omgitt av familien.

Vi vil savne ham mer enn vi kan uttrykke akkurat nå. Vi føler sorg, men også takknemlighet. Min fars bortgang var ikke uventet – han var 94 år og helsen hadde gått ned – så vi har alle hatt lang tid til å reflektere over hvor heldige vi er som har hatt denne fantastiske mannen i våre liv i så mange år. Og vi er ikke alene om disse følelsene. Min fars visdom, sjenerøsitet, empati og ydmykhet hadde stor innflytelse på mennesker over hele verden.

Søstrene mine, Kristi og Libby, og jeg er veldig heldige som er oppvokst av mamma og pappa. De ga oss stadig oppmuntring og var alltid tålmodige med oss. Jeg visste at deres kjærlighet og støtte var ubetinget, selv når vi kolliderte i tenårene. Jeg er sikker på at det er en av grunnene til at jeg følte meg komfortabel med å ta noen store risikoer da jeg var ung, som å forlate college for å starte Microsoft sammen med Paul Allen. Jeg visste at de ville være i hjørnet mitt selv om jeg mislyktes.

Da jeg ble eldre begynte jeg å sette pris på min pappa stille innflytelse på nesten alt jeg har gjort i livet. I Microsofts tidlige år henvendte jeg meg til ham i viktige øyeblikk for å søke hans juridiske rådgiver. (Forresten spilte faren min en lignende rolle for Howard Schultz fra Starbucks, og hjalp ham ut på et viktig tidspunkt i forretningslivet. Jeg mistenker at det er mange andre som har lignende historier.)

Min far hadde også stor innflytelse på stasjonen min. Da jeg var liten, var han ikke reseptbelagt eller dominerende, og likevel lot han meg ikke gå videre med ting jeg var god for, og han presset meg alltid til å prøve ting jeg hatet eller ikke trodde jeg kunne gjøre fotball, for eksempel). Og han modellerte en fantastisk arbeidsmoral. Han var en av de hardest arbeidende og mest respekterte advokatene i Seattle, samt en stor borgerleder i vår region.

Min fars innflytelse på filantropien vår var like stor. Gjennom hele barndommen lærte han og mamma meg med et godt eksempel hvordan gavmildhet så ut i hvordan de brukte tiden og ressursene sine. En natt på 1990-tallet, før vi startet stiftelsen, sto Melinda, pappa og jeg i kø på filmene. Melinda og jeg snakket om hvordan vi hadde fått flere forespørsler om donasjoner i posten. Far sa rett og slett: «Kanskje jeg kan hjelpe.»

Bill & Melinda Gates Foundation ville ikke være det den er i dag uten min far. Mer enn noen annen formet han verdiene til stiftelsen. Han var samarbeidsvillig, klok og seriøs om å lære. Han var verdig, men hatet alt som virket pretensiøst. (Fars fornavn var William H. Gates II, men han brukte aldri “II” – han syntes det hørtes tett ut.) Han var stor på å gå tilbake og se det store bildet. Han var rask med å rive opp da han så mennesker som led i verden. Og han lot ikke noen av oss glemme menneskene bak strategiene vi diskuterte.

Folk som kom gjennom dørene til Gates Foundation, følte seg beæret over å jobbe med faren min. Han så det beste i alle og fikk alle til å føle seg spesielle.

Vi jobbet sammen på stiftelsen, ikke bare som far og sønn, men som venner og kolleger. Han og jeg hadde alltid ønsket å gjøre noe konkret sammen. Da vi begynte å gjøre det i stor grad på stiftelsen, ante vi ikke hvor gøy vi ville ha det. Vi kom bare nærmere i løpet av mer enn to tiår med å jobbe sammen.

Til slutt hadde min far en veldig positiv innflytelse på de viktigste rollene mine – mann og far. Når jeg er på mitt beste, vet jeg at det er på grunn av det jeg lærte av faren min om å respektere kvinner, hedre individualitet og veilede barns valg med kjærlighet og respekt.

Pappa skrev et brev til 50-årsdagen min. Det er en av mine mest verdsatte eiendeler. I den oppfordret han meg til å være nysgjerrig. Han sa noen veldig rørende ting om hvor mye han elsket å være far til søstrene mine og meg. “Over tid,” skrev han, “Jeg har advart deg og andre om overdreven bruk av adjektivet‘ utrolig ’til å gjelde fakta som mangler å oppfylle den høye standarden. Dette er et ord med stor betydning som bare skal brukes i ekstraordinære omgivelser. Det jeg vil si her, er ganske enkelt at opplevelsen av å være faren din har vært … utrolig. ”

Jeg vet at han ikke vil at jeg skal overbruke ordet, men det er ingen fare for å gjøre det nå. Opplevelsen av å være sønn av Bill Gates var utrolig. Folk spurte faren min om han var den virkelige Bill Gates. Sannheten er at han var alt jeg prøver å være. Jeg vil savne ham hver dag.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Anmeldelse: Rocketeatret Rammstein

Rocketeateret Rammstein Deilig tysk industrimetal ble servert fra Ullevåll søndag 18/8 2019 og hverken publikum eller gressmatta ble den samme etterpå! Dette er et rockesirkus …

Les Mer

Honor Blackman – Pussy Galore er død

Honor Blackman, skuespilleren som er mest kjent for å spille Bond-jenta Pussy Galore, er død i en alder av 94 år. Skuespillerinnen, som ble et …

Les Mer

Innflytelsesrik duo har signert nye kontrakter med Sheffield United

I forkant av Premier League-omstart har Blades fått god klarsignal av kaptein Billy Sharp og visekaptein Ollie Norwood som signerte nye kontrakter med Sheffield United. …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly