Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dansk milliardær ny eier av Charlton Athletic

Thomas Sandgaard er bekreftet som den nye eieren av Charlton Athletic, og skriver et åpent brev til fansen der det står: «We triumphed».

Sandgaards overtakelse har vært kompleks fordi Manchester-baserte forretningsmann Paul Elliott har prøvd å ta kontroll over League One-klubben, etter at han gikk med på å kjøpe East Street Investments (ESI), som eier klubben i Sør-London, tidligere i år.

Elliot sa ja til å kjøpe 65 prosent av ESI fra majoritetsaksjonær Tahnoon Nimer i en avtale som også vil få han til å anskaffe de andre 35 prosent fra Nimers tidligere forretningspartner, Matt Southall.

Image

Elliott feilet imidlertid det eierskapet engelske fotball eier- og direktørprøven i august, som forhindret han i å være involvert i driften av klubben – en avgjørelse han har søkt å utfordre i å anke.

Nimer begynte da å lete etter alternative kjøpere, og Sandgaard ble enige om en avtale, men klarte først ikke å fullføre da Elliott sikret et rettsforbud tidligere denne måneden som forhindret salg av aksjer i ESI til en tredjepart.

Fredag ​​bekreftet Sandgaard at han var i stand til å omgå dette påbudet ved å kjøpe selve klubben, snarere enn aksjene i ESI.

I en uttalelse sier Sandgaard:

«Selv om det forelå et påbud for å forhindre oppkjøpet av ESI, forhindret det ikke oppkjøpet av selve klubben, og derfor er jeg begeistret over å kunngjøre at jeg har anskaffet klubben fra ESI.

«Da klubben skulle gå tom for penger denne måneden, var det viktig at jeg gikk raskt for å fullføre oppkjøpet og legge inn midler til klubben for å sikre at den overlevde.»

«Klubben vil også jobbe raskt etter ferdigstillelse for å gjenopprette eventuelle tap som er påført som følge av handlingene til de tidligere eierne i den grad det er mulig.

Image

«Jeg er virkelig ydmyk over all støtten fra Charlton-fansen, beæret over å offisielt bli en del av Charlton-familien og være en del av et team som vil lede klubben inn i en vellykket fremtid. »

I sitt åpne brev til fans la Sandgaard til:

«I dag er dagen! Vi gjorde det umulige. Vi triumferte, og vi kom til dette punktet på grunn av deg.

«Takk for ditt lidenskap, utholdenhet og tålmodighet. Det er ingen klubb uten deg. Vi er Charlton Athletic Football Club.

» Fra tidlig av følte jeg at vi var i dette sammen. Jeg er ydmyk over din støtte og beæret over å offisielt bli en del av Charlton-familien. Charlton-samfunnet er enestående. Du ønsket velkommen og omfavnet dette skiftet med mer åpenhet enn mange andre ville ha gitt historien din.

«Takk for at du står opp for det du tror på. Jeg vil ikke svikte deg. Skål til hver av dere. Skål til Charlton! Jeg forsikrer deg om at vi akkurat har kommet i gang. Vi er Londons klubb.

«Denne uken og hver uke vil vi #CheerForCharlton.

«Vennlig hilsen Thomas Sandgaard, stolt eier av CAFC».

Sandgaard bekreftet også på fredag at han har bestått EFLs eier- og direktørstest, og forventer at Charlton vil kunne signere spillere før Transfer Deadline Day ved at EFL løfter klubbens registreringsembargo.

Image

Charlton ble profesjonell i 1920 og kom først inn i Football League i 1921. Siden den gang har klubben hatt fire separate perioder i det gode selskap i engelsk fotball: 1936–1957, 1986–1990, 1998–1999 og 2000–2007. Historisk sett var Charltons mest vellykkede periode på 1930-tallet, da klubbens høyeste liga-avslutninger ble registrert, inkludert andreplass i første divisjon i 1937. Etter andre verdenskrig nådde Charlton to påfølgende FA-cupfinaler, tapte i 1946 og vant 1947. Siden 2006 har klubben som spiller sine hjemmekamper på The Valley spilt på nivå 3 med et unntak i 2019/20, som endte med nedrykk.

Klubben har fostret opp en del legender som er: Robert Lee, Lee Bowyer, Darren Bent, Scott Carson, Paul Konchesky, Alan Pardew. Chris Powell, Richard Rufus, Chris Solly, Luke Young og Carl Leaburn. Thomas Sandgaard (bilde) er ny eier ac Charlton Athletic  har tjent seg rik på salg av medisinsk utstyr. Ifølge den britiske storavisen The Sun skal han være god for 400 millioner pund, tilsvarende mer enn fire milliarder norske kroner. Det blir spennende å følge klubben fremover, klarer dansken å nå målene fremover? Det blir spennende å se!

Kanskje du også liker

Topp 40 Dommedagssanger gjennom alle tider

Vi er nå inne i den åttende uken med Covid-19 (Coronaviruset) og verden våres har bokstavelig talt blitt snudd opp ned. Opp i all elendigheten …

Les Mer

Konsertanmeldelse: Michael Bublé – Telenor Arena

Nå på torsdag gikk turen til hovedstaden for redaksjonen da Tor-Arne og hans kjære var på Telenor Arena sammen med 16.998 tilskuere for å se …

Les Mer

Tore Sagen – Kontroversiell programleder eller en kosegutt

Tore Sagen fra Radioresepsjonen som går mandag til torsdag på NRK P13 sammen med storebror Steinar Sagen og kameraten Bjarte Tjøstheim har vært på alles …

Les Mer