Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tusen hjertelig takk for alt Eddie Van Halen

I går døde en av de største heltene etter 20 år med stort sett med en kamp mot kreften. Eddie Van Halen (65) skapte noe enormt med gitaren som jeg ser kun i få gitarister i verden, en av de få andre er min evige helt Steve Lukather fra Toto. Min kjærlighet til Eddie har vært i 35 år, jeg husker den dagen i dag da jeg oppdaget rockegruppen Van Halen, det var en unge på 9 år som hoppet alltid da bandet fra Pasadena, California, USA sang Jump.

Eddie Van Halen sine riff, smil med  røyken i munnen har satt dype spor i meg. Jeg var ni år i 1985 og husker hvorfor jeg ble så fan, jeg var hos en kamerat med navnet Lars Christian og han hadde skateboard rampe og han visste meg verdens kuleste LP – Siden er historie.

Siden 1985 har jeg hatt elsk og hat forhold til Van Halen, mye på grunn jeg er hardcore fan av David Lee Roth, skal ikke ta noe fra Sammy Hagar og Gary Cherone fra Extreme, men fleste parten av fansen (Garantert noen som er uenige) at Hagar var den beste. Det er ingen tvil hvem som var sjefen i Van Halen!

Van Halen er kjent for sine energiske liveshow og for arbeidet til den anerkjente hovedgitaristen Eddie Van Halen. Bandet ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2007.

Fra 1974 til 1985 besto Van Halen av Eddie Van Halen; Eddies bror, trommeslager Alex Van Halen; vokalist David Lee Roth; og bassist Michael Anthony.  Ved utgivelsen i 1978 nådde bandets selvtitulerte debutalbum nr. 19 på Billboard popmusikklistene og solgte over 10 millioner eksemplarer i USA. Fra 1979 til 1982 ga bandet ut fire album (Van Halen II , Women and Children First, Fair Warning, and Diver Down), som alle siden har blitt sertifisert multi-platina. På begynnelsen av 1980-tallet var Van Halen en av de mest suksessrike rockebandene i tiden.  Albumet 1984 ble en kommersiell suksess med salg i USA på 10 millioner eksemplarer og fire hitsingler; sin ledende singel, «Jump», er bandets eneste amerikanske nummer én til dags dato og var internasjonalt kjent.

I 1985 forlot Roth bandet for å starte en solokarriere og ble erstattet av den tidligere Montrose-vokalisten Sammy Hagar. Med Hagar ga gruppen ut fire amerikanske album, flere platina-album i løpet av 11 år (5150 i 1986, OU812 i 1988, ‘  For Unlawful Carnal Knowledge i i 1991, og Balanse i 1995). Hagar forlot bandet i 1996 kort tid før utgivelsen av bandets første største hitsamling, Best Of – Volume I. Tidligere Extreme-frontmann Gary Cherone erstattet Hagar og spilte inn det kommersielt mislykkede albumet Van Halen III med bandet i 1998, før han skilte seg med 1999. Van Halen gikk deretter på pause til de ble gjenforent med Hagar i 2003 for en verdensomspennende turné i 2004 og samlingen The Best of Two Worlds med dobbel plate. Hagar forlot igjen Van Halen i 2005. I 2006 kom Roth tilbake som hovedvokalist, og Anthony ble erstattet på bassgitar av Wolfgang Van Halen, Eddies sønn. I 2012 ga bandet ut den kommersielt og kritisk vellykkede A Different Kind of Truth.

Fra mars 2019 er Van Halen 20. på RIAA-listen over bestselgende artister i USA; bandet har solgt 56 millioner album i USA og mer enn 80 millioner over hele verden, noe som gjør dem til en av de bestselgende gruppene gjennom tidene.  Fra 2007 var Van Halen et av bare fem rockeband med to studioalbum som solgte mer enn 10 millioner eksemplarer i USA, og er også bundet til de fleste multi-platina albumene av et amerikansk band. I tillegg har Van Halen kartlagt 13 nummer én-hits på Billboards Mainstream Rock-liste. VH1 rangerte bandet syvende på en liste over de 100 beste hardrockartistene gjennom tidene.

Eddie slet med alkoholisme og narkotikamisbruk. Han begynte å røyke og drikke i en alder av 12 år, og han uttalte at han til slutt trengte alkohol for å fungere. Han gikk inn i rehabilitering i 2007, og delte senere i et intervju at han hadde vært edru siden 2008.

Van Halen lider av langvarige skader fra tidligere, høyrisiko, akrobatiske sceneforestillinger og krasj, etter at hans kroniske avaskulære nekrose, som han ble diagnostisert med i 1995, ble uutholdelig. Han begynte å motta behandling for tungekreft i 2000. Den påfølgende operasjonen fjernet omtrent en tredjedel av tungen. Han ble erklært kreftfri i 2002. Han beskyldte tungekreft for sin vane med å holde gitarplukker i munnen, og sa i 2015: «Jeg brukte metallplukker – de er messing og kobber – som jeg alltid holdt i munnen, akkurat der jeg fikk tungen kreft. Jeg mener, jeg røyket og gjorde mye medisiner og mye av alt. Men samtidig er lungene mine helt klare. Dette er bare min egen teori, men legene sier det er mulig. »

I 2012 gjennomgikk Van Halen en akuttoperasjon for en alvorlig anfall av divertikulitt.  Gjenopprettingstid som kreves på grunn av operasjonen førte til utsettelse av Van Halen turnédatoer planlagt i Japan.  Van Halen ble senere innlagt på sykehus i 2019 etter å ha kjempet med halskreft de siste fem årene. Han døde av sykdommen ved Saint John’s Health Center i Santa Monica, California 6. oktober 2020, 65 år gammel

6. oktober 2020 døde Eddie Van Halen av kreft. Han hadde først bekreftet sin første kreftdiagnose i april 2001. Edward Lodewijk Van Halen er født 26.januar, 1955 i Amsterdam, Nederland og døde 06.10.20 i Santa Monica, California, USA. Eddie Van aktiv fra 1972 til 2015 som etterlater seg et barn i Wolfgang Van Halen som også er medlem i Van Halen!

Det siste døgnet har mange storheter sørget og hyllet legenden/helten sin. Det har vært mange tårer de siste 24 timene, når en helt som dette så blir det dimensjoner av, det er ingen grenser på Eddie Van Halen, historiene om gitarhelten er garantert mange, det er mange som elsket ham for hans råskap på gitar. Her er noen videor fra de siste 24 timene som savner sidestykke, Eddie Van var og er en av de største!

Eddie Van Halen kom og gikk og verden sitter igjen og sier tusen takk. Eddie Van Halen er en stor helt for mange der ute. Tusen hjertelig takk for alt du har gitt meg siden 1985 da jeg oppdaget albumet 1984 med en evige klassikeren Jump. Takk og pris har jeg alle albumene deres i samlingen!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Gratulerer så mye med 68-årsdagen Rob Halford

Dagen i dag i musikkhistorien Rob Halford ble født i Sutton Coldfield, Birmingham, England 25.august, 1951. Han er mest kjent for arbeidet han har lagt ned …

Les Mer

Plateanmeldelse: Kirk Windstein – Dream In Motion

Jeg skal være så brutal ærlig at jeg har aldri vært noen stor fan av Sludge Metal-heltene Crowbar, i alle fall inntil nå for nå …

Les Mer

Leeds United-legenden Norman Hunter er død

I formiddag kom den triste nyheten at den tidligere Leeds United, Bristol City, Barnsley-spilleren er død i en alder av 76 år. Norman Hunter som …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly