Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Plateanmeldelse: Benediction – Scriptures

Reklame

Det er aldri for sent til å oppdage et band som har vært aktive i over 30 år. Benediction fra Birmingham, England er en av de siste bandene jeg har trykket til brøstet. Bandet er disse dager ute med nytt album som er deres åttende studio album, Scriptures som har vært ute til salg allerede en uke.

Leverer albumet?

Nesten 30 år etter utgivelsen av sin banebrytende debut, Subconscious Terror har Benediction laget det fineste albumet i karrieren. Med vokalist Dave Ingram tilbake om bord og en ny rytmeseksjon som fremhever deres trassende old-school-lyd fremover kruser Scriptures med absurde nivåer av intensitet. Hver siste sang på bandet fra Birmingham åttende studio album er en nylig preget death metal-klassiker, bygget av de samme primitive materialene som gitaristene Peter Rew og Darren Brookes har brukt fra starten, men de er på en eller annen måte skarpere og mer presise i utførelse enn noensinne.

Som en ekstra godbit høres Scriptures utrolig ut fra morderisk singel Rabid Carnality til den mørke, vridne Neverwhen, death metal har sjelden hørtes så enorm eller spennende ut. Det tekniske og kvaliteten på albumet er i særklasse som gjør dette til et enormt album som vil bli husket i mange år fremover, hele albumet er en fest, men skal jeg trekke frem låter som hever albumet inn i Death Metal-universet er det:

Iterations of I, The Crooked Man. Stormcrow, Progenitors of a New Paradigm, Rabid Carnality, Tear off These Wings og Neverwhen.

Scriptures er det jeg har savnet på mange år. Stemmen til Dave Ingram er enorm sammen med dyktige musikere ved siden av seg har han og Benediction gitt ut en av mine favoritt album for 2020.

Terningkast 6!

Kanskje du også liker

Eddie Howe forlater Bournemouth etter gjensidig samtykke

Bournemouth-manager Eddie Howe har forlatt klubben med gjensidig samtykke etter deres nedrykk fra Premier League. 42-åringen ledet Cherries i mer enn 450 kamper over to …

Les Mer

Kobe Bryant er død

Vi er i stor sorg etter å ha mottatt nyheten om at basketballegenden Kobe Bryant og hans 13 år gamle datter Gianna døde i en …

Les Mer

3 til 1 med Nothing But Thieves

Det har vært stille fra denne posten lenge og jeg har tenkt i det siste at nå trenger 3 til 1 en ny anbefaling fra …

Les Mer