Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Plateanmeldelse: Benediction – Scriptures

Det er aldri for sent til å oppdage et band som har vært aktive i over 30 år. Benediction fra Birmingham, England er en av de siste bandene jeg har trykket til brøstet. Bandet er disse dager ute med nytt album som er deres åttende studio album, Scriptures som har vært ute til salg allerede en uke.

Leverer albumet?

Nesten 30 år etter utgivelsen av sin banebrytende debut, Subconscious Terror har Benediction laget det fineste albumet i karrieren. Med vokalist Dave Ingram tilbake om bord og en ny rytmeseksjon som fremhever deres trassende old-school-lyd fremover kruser Scriptures med absurde nivåer av intensitet. Hver siste sang på bandet fra Birmingham åttende studio album er en nylig preget death metal-klassiker, bygget av de samme primitive materialene som gitaristene Peter Rew og Darren Brookes har brukt fra starten, men de er på en eller annen måte skarpere og mer presise i utførelse enn noensinne.

Som en ekstra godbit høres Scriptures utrolig ut fra morderisk singel Rabid Carnality til den mørke, vridne Neverwhen, death metal har sjelden hørtes så enorm eller spennende ut. Det tekniske og kvaliteten på albumet er i særklasse som gjør dette til et enormt album som vil bli husket i mange år fremover, hele albumet er en fest, men skal jeg trekke frem låter som hever albumet inn i Death Metal-universet er det:

Iterations of I, The Crooked Man. Stormcrow, Progenitors of a New Paradigm, Rabid Carnality, Tear off These Wings og Neverwhen.

Scriptures er det jeg har savnet på mange år. Stemmen til Dave Ingram er enorm sammen med dyktige musikere ved siden av seg har han og Benediction gitt ut en av mine favoritt album for 2020.

Terningkast 6!

Kanskje du også liker

Topp 10 favoritter – Juli, del 2, 2019

På den aller siste dagen i denne uken får du en ny deilig post med Topp 10 favoritter i musikkverden. I del 2 får du …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien: Depeche Modes Enjoy The Silence er 30 år i dag

Dagen i dag i musikkhistorien feirer skikkelig i dag med klassikeren Enjoy The Silence som runder 30 år i dag. Enjoy the Silence er en …

Les Mer

Tiger King trakk 34 millioner amerikanske seere på de første 10 dagene serien på Netflix

Netflix’s Tiger King leverte som forventet et stort publikum for Netflix, i hvert fall ifølge Nielsen ratings (Basert på seertall). Kjendisnettstedet Variety melder at dokumentaren …

Les Mer