Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sektlederen Keith Raniere dømt til 120 års fengsel for sex-slaveri

NXIVM-leder Keith Raniere er dømt til 120 års fengsel for sin involvering i en høyt profilert sexhandel.

Det amerikanske advokatkontoret for det østlige distriktet i New York gjorde kunngjøringen i dag og bekreftet at den svært kontroversielle figuren vil være bak lås og lås i lang tid.

Dommen ble avsagt av dommer Nicholas Garaufis, som avsa dommen foran en fullsatt rettssal i dag som spredte seg i seks overløpsrom. I forkant av kunngjøringen ble det lest 15 utsagn om innvirkning av offer som malte et virkelig fordømmende bilde av Raniere – omtrent som den ferske HBO-serien The Vow.

«I alle ledd av hans oppførsel har Mr. Raniere opptrådt som loven ikke gjelder ham,» sa Garaufis før han dømte Raniere. «Dessverre for ham gjør det det.»

Våren 2019 ble Raniere funnet skyldig i syv strafferettslige anklager mot ham. Raniere er dømt for en rekke forhold, som sex-slaveri, tvangsarbeid, svindel, konspirasjoner, utnyttelse av barn, besittelse av barneporno, hvitvasking og identitetstyveri.

Juryen tok mindre enn fem timer å diskutere, mens rettssaken varte i omtrent seks uker. Under rettssaken dukket det opp urovekkende historier i rettssalen om Raniere, inkludert hvor mange kvinnelige NXIVM-medlemmer ble stemplet nær kjønnsorganene og tvunget til «slave» og «mester» -forhold.

Saken fant at mange tidligere NXIVM-medlemmer vitner mot Raniere, inkludert Mark Vicente (som var fremtredende omtalt i The Vow) og Lauren Salzman, datteren til NXIVM-medstifter og mangeårige Raniere-partner Nancy Salzman.

Som tidligere rapportert hadde The Vow nylig sendt sin første sesong, som endte med en telefonsamtale fra Raniere til dokumentarfilmskaperne fra fengselet. Serien er allerede fornyet for sesong 2, som du kan se to trailere av.

Det er ingen tvil hva jeg mener om dette. Jeg håper bokstavelig talt at sektlederen Keith Raniere (60) blir i fengsel til han dør. Det er neppe det siste vi hører fra denne enorme nyhetssaken som påvirker mange!

Kanskje du også liker

Gratulerer så mye med dagen Bono

Dagen i dag i musikkhistorien Paul David Hewson (Bedre kjent som Bono) som er vokalisten i legendariske (favorittene i U2 siden Rattle and Hum kom ut i 1988 …

Les Mer

USA Network har kansellert The Purge etter to sesonger

USA Network gjør sin egen The Purge av original programmering – og The Purge slo ikke til som forventet. Skrekkdramaet, basert på filmserien med samme …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien – Peter Gabriel er 70 år

Dagen i dag i musikkhistorien Peter Gabriel er født 13.februar, 1950 i Chobham, Surrey, England, Han var med på å starte Genesis i 1967 og var vokalist i …

Les Mer