Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sektlederen Keith Raniere dømt til 120 års fengsel for sex-slaveri

NXIVM-leder Keith Raniere er dømt til 120 års fengsel for sin involvering i en høyt profilert sexhandel.

Det amerikanske advokatkontoret for det østlige distriktet i New York gjorde kunngjøringen i dag og bekreftet at den svært kontroversielle figuren vil være bak lås og lås i lang tid.

Dommen ble avsagt av dommer Nicholas Garaufis, som avsa dommen foran en fullsatt rettssal i dag som spredte seg i seks overløpsrom. I forkant av kunngjøringen ble det lest 15 utsagn om innvirkning av offer som malte et virkelig fordømmende bilde av Raniere – omtrent som den ferske HBO-serien The Vow.

«I alle ledd av hans oppførsel har Mr. Raniere opptrådt som loven ikke gjelder ham,» sa Garaufis før han dømte Raniere. «Dessverre for ham gjør det det.»

Våren 2019 ble Raniere funnet skyldig i syv strafferettslige anklager mot ham. Raniere er dømt for en rekke forhold, som sex-slaveri, tvangsarbeid, svindel, konspirasjoner, utnyttelse av barn, besittelse av barneporno, hvitvasking og identitetstyveri.

Juryen tok mindre enn fem timer å diskutere, mens rettssaken varte i omtrent seks uker. Under rettssaken dukket det opp urovekkende historier i rettssalen om Raniere, inkludert hvor mange kvinnelige NXIVM-medlemmer ble stemplet nær kjønnsorganene og tvunget til «slave» og «mester» -forhold.

Saken fant at mange tidligere NXIVM-medlemmer vitner mot Raniere, inkludert Mark Vicente (som var fremtredende omtalt i The Vow) og Lauren Salzman, datteren til NXIVM-medstifter og mangeårige Raniere-partner Nancy Salzman.

Som tidligere rapportert hadde The Vow nylig sendt sin første sesong, som endte med en telefonsamtale fra Raniere til dokumentarfilmskaperne fra fengselet. Serien er allerede fornyet for sesong 2, som du kan se to trailere av.

Det er ingen tvil hva jeg mener om dette. Jeg håper bokstavelig talt at sektlederen Keith Raniere (60) blir i fengsel til han dør. Det er neppe det siste vi hører fra denne enorme nyhetssaken som påvirker mange!

Kanskje du også liker

Napalm Death kommer med nytt album 18.september

Throes of Joy in the Jaws of Defeatism er det kommende sekstende studioalbumet fra det britiske metalbandet Napalm Death, som blir gitt ut 18. september …

Les Mer

Cannibal Corpse aktuell med nytt album og Erik Rutan fra Morbid Angel er nytt medlem

Cannibal Corpse har offisielt avduket den første singelen av deres kommende Seath metal album, Violence Unimagined. Albumet blir gitt ut 16. april gjennom Metal Blade …

Les Mer

Middlesbrough FC har signert Yannick Bolasie på lån fra Everton ut sesongen

Everton-vingen Yannick Bolasie har gått med på en avtale med Middlesbrough på utlån resten av sesongen 2020/21. Landslagsspilleren på Den demokratiske republikken Kongos herrelandslag i …

Les Mer