Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Norm Crosby – Komiker som var mester i malaprops er død

Reklame

Norm Crosby, Borscht Belt-komikeren som var kjent for sine hyppige malapropism ord som høres riktig ut, men som er helt feil. Norm døde lørdag i Los Angeles. Han var 93.

Kona hans fortalte Hollywood Reporter at han døde av hjertesvikt. Crosby var en hyppig talkshow-gjest, og dukket først opp i The Tonight Show med Johnny Carson i 1964 og fortsatte å være gjest mer enn 50 ganger.

Hans spesialitet var malaprops – ord som høres riktig ut, men som er helt feil.

“Han kan beskrive en ballklubb i Major League som sliter med kontrovers som «full av utmerkelse. » Når han går til en skredder, er det fordi buksene hans trenger» en krangel «Når folk ikke kan lese eller skrive, får du et problem med» illegitimitet., », skrev Los Angeles Times om ham.

Hans mange andre talkshow-opptredener inkluderte The Ed Sullivan Show, It’s Garry Shandling’s Show og Late Night With Conan O’Brien. En gjestestjerne i flere serier, og hans opptredener inkluderte Roseanne, The Love Boat, L.A. Law og  The Larry Sanders Show.

Mer nylig jobbet han med Adam Sandler, med i Grownups 2 som en Kmart-ansatt og ga en stemme til Hanukah-filmen 8 Crazy Nights.

Crosby var en del av Dean Martin Celebrity Roasts på 1970- og begynnelsen av 80-tallet, inkludert George Burns og Redd Foxx. Crosby var med på The Beautiful Phyllis Diller Show i 1968, og var vertskap for en syndikert serie The Comedy Shop fra 1978 til 1981, med kommende og kommende veterankomikere.

Han ble født i Boston og begynte å gjøre standup på Borscht Belt-krets på 1950-tallet.

Han dukket opp i en reklame for Anheuser-Busch Natural Light-øl, og konkurrerte på spillutstillinger, inkludert Liar’s Club og Hollywood Squares.

I mange år var han med på den årlige Jerry Lewis MDA Labor Day Telethon. Norm Crosby etterlot seg sin kone Joan, to sønner og to barnebarn.

Norman Lawrence Crosby (15. september 1927 – 7. november 2020) var en amerikansk komiker født i Boston, Massachusetts, USA. Han ble ofte referert til som «The Master of Malaprop».

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Topp 10 one hit wonders – 80-tallet

På min nå nedlagte blogg la jeg ut fra 2010 til 2019 Topp 10 lister over filmer, serier, musikk som fascinert meg opp under årene. …

Les Mer

Ukens Leder – Kari Jaquesson har mistet et solid fotfeste i virkeligheten av hva som foregår i verden

For noen uker siden spredde en video av treningsikonet Kari Jaquesson seg som ild i tørt gress. I den videoen hevdet hun at alt om …

Les Mer

Tidligere Love Island programleder Caroline Flack er død

Caroline Flack (40) tidligere programleder av Love Island, er funnet død i leiligheten sin i London, har familien bekreftet. En advokat for familien sa at …

Les Mer