Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Leder fra Redaktør – Sårbare grupper blir ikke prioritert i dagens samfunn

Det siste året har vært tungt for mange grupper i samfunnet, spesielt har det gått utover de mest sårbare gruppene, jeg har selv blitt fortalt av tidligere kolleger «deltakere» på KIAS eller Krapfoss Industrier, eller Fortuna HR, forvirret sa du? De endrer navn stadig og man skulle tro de har problemer med å vise seg utad. Til sakens kjerne: De som er på KIAS har egentlig tilbud fra 08 til 15 men på grunn av Covid-19 så får de kun være til sammen i tre timer «fordelt på to grupper». Det vil si kohorter!

Attføringsbedriftene KIAS «Fortuna HR» vs Personalpartner konkurrerer om de som har mest utfordringer i Moss, Råde og Våler. Forskjellen mellom disse to bedriftene er åpenbare store og det gjør meg trist Akkurat nå er deltakere på KIAS mellom fornøyde, noen sier de er glade, noen er triste. På Personalpartner ved Carlbergveien går det sin vante gang med jobb fra 08 til 16:00 som alt skulle være normalt før Covid-19 slo til 12.,mars!

Mennesker som jobber på slike steder er mine helter, sårbare mennesker som ikke har noe å gå til hvis alt stoppes. Det siste året har vi sett eksempel hvor dårlig stilt det er i Moss og resten av landet, tilbud til de svake er det nok av, men så fort Covid-19 kom og konsekvensene er store, så sier det seg selv at det går alltid utover de svakeste i samfunnet.

Norge er på tredje plass når det gjelder rikeste land i verden, men en ting er sikkert utfordringer har vi mange av, og det gjør meg forferdelig trist. Det er ingen hemmelighet at de sårbare er lett bytte og vi ser det til gangs gangs. Pr dato må mine tidligere kolleger «deltakere » på Kias godta tre timer i kohort, takk og pris jobber jeg ikke på attføringsbedrift lenger og det mener jeg. Siden 6.desember, 2018 har jeg jobbet i Barnehage i Moss Kommune, det er også utfordringer i det vanlige arbeidslivet men langt ifra så dårlig stelt som det står til for de svake gruppene i samfunnet.

Dessverre er dagens Regjering med statsminister, Erna Solberg i spissen ansvaret for dette. Jeg må være så ærlig å si jeg er forundret og skuffet. Covid-19 har hengt over oss i 2020, og jeg er redd sårene ikke gror med det første når Regjeringen godtar store forskjeller mellom de som jobber i det vanlig arbeidsliv eller har sitt arbeidet på en attføringsbedrift. Det er ingen tvil på hvem som står meg nærmest, jeg bryr meg om de svake i samfunnet som det alltid lett å sette bakerst i køen!

Kanskje du også liker

Blackpool Fc har sparket Simon Grayson

Simon Grayson (Tidligere Leeds United og Sunderland) har i dag fått sparken i den tidligere Premier League-klubben Blackpool FC som pr dato spiller på nivå …

Les Mer

Christian Mbulu: Morecambe og tidligere-Motherwell-spiller er død i en alder av 23 år

Morecambe-forsvarer Christian Mbulu er død i en alder av 23 år. Den tidligere Motherwell-spilleren begynte sin profesjonelle karriere i Millwall og representerte også Brentwood, Braintree …

Les Mer

Leeds United er tilbake i Premier League etter 16 år

Leeds United er tilbake i Premier League etter 16 år med fotball på nivå 2 og tre i engelsk fotball. Klubben fra Yorkshire var en …

Les Mer