Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Takk for alt Diego

I dag kom det triste budskapet at min store barndomshelt Diego Armando Maradona (60) er død. Den argentinske fotballegenden skal ha fått et hjerteinfarkt i sitt hjem i byen Tigre, skriver Clarin. Det skjer kort tid etter han gjennomgikk en operasjon i hodet. Spanias største avis MARCA skriver også at Maradona er død.

Maradona er regnet som en av, om ikke den aller beste fotballspilleren gjennom tidene. Han vant VM med Argentina i 1986, og herjet i flere år for blant annet Barcelona og spesielt Napoli i europeisk toppfotball.

Diego Armando Maradona vokste opp i ekstremt fattige omgivelser i Villa Fiorito i Buenos Aires-provinsen. Han fikk sin første proffkontrakt med klubben Argentinos Juniors i 1976. I filmen «Diego Maradona» forteller han at han kjøpte hus for de første pengene, som hele familien flyttet inn i.

Jeg har alltid vært glad i Diego, det er en lang forelskelse som aldri tar seg slutt, rett og slett på grunn magikeren på midtbanen kommer fra fattige kår som ble en gigant, giganten som hadde sin storhetstid på 80-tallet døde på samme dato som en annen legende George Best i 2005. Siden nyheten kom har jeg vært knust av en enorm sorg, min største helt og mest sannsynlig den eneste helten jeg har hatt ved siden av Alan Shearer, Gary Lineker, Paul Gascoigne har nå gått inn i evigheten i en alder av kun 60 år.

Helter kommer og går, i dag gikk min største helt. Vi vil aldri få en lignende helt igjen som det Diego har vært og er, generasjonen min og yngre generasjoner vil oppdage Argentinas store sønn som er linje med María Eva Duarte de Perón. Argentina er det nå tre dager landesorg, bokstavelig talt vil det være landesorg i uker, måneder, år.

Historiens største fotballspiller uansett tidsalder er død. For meg er Diego Maradona den aller største fotballspilleren som har gått på jorden. Puskas, Pelé, Platini, Beckenbauer, Cruyff, Messi og Ronaldo kan ikke sammenlignes en gang med Diego.

Guds hånd, doper, sniffet kokain, overvektsproblemer, kompis med Fidel Castro, gift, utroskap, er elsket av Argentina og sterkt hatet i England. I min verden er dette den dagen jeg har ventet lenge på, det kommer dessverre ikke som et sjokk. En ting er i allefall sikkert:

Diego Maradona er en legende med en stor L. Ingen over, ingen ved siden. Tusen hjertelig takk for alt du har gitt en fan siden VM I Mexico 1986. Det er flere ting jeg vil huske deg for, her er tre historiske punkter fra Diegos karriere:

1. Løpet fra midtbanen mot England i kvartfinalen i VM I MEXICO.
2.Guds hånd mot England I MEXICO.
3. Diegos comeback i VM I USA 1994. Fra himmel til helvete på 14 dager. Ble tatt for doping!
I sin internasjonale karriere med Argentina tjente han 91 landskamper og scoret 34 mål. Maradona spilte i fire FIFA verdensmesterskap, inkludert verdensmesterskapet i 1986 i Mexico hvor han var kaptein for Argentina og førte dem til seier over Vest-Tyskland i finalen, og vant Golden Ball som turneringens beste spiller. I VM-kvartfinalen i 1986 scoret han begge målene i en 2–1-seier over England som kom inn i fotballhistorien av to forskjellige grunner. Det første målet var en upenalisert håndteringsfeil kjent som «Guds hånd», mens det andre målet fulgte en dribling på 60 meter forbi fem engelske spillere, som ble kåret til «Årets mål» av FIFA.com-velgerne i 2002.

Maradona ble trener for Argentinas fotballandslag i november 2008. Han hadde ansvaret for laget på verdensmesterskapet i Sør-Afrika i 2010 før han dro på slutten av turneringen. Deretter trente han Dubai-baserte klubben Al Wasl i UAE Pro-League for sesongen 2011–12. I 2017 ble Maradona trener for Fujairah før han dro på slutten av sesongen. I mai 2018 ble Maradona kunngjort som ny styreleder for den hviterussiske klubben Dynamo Brest. Han ankom Brest og ble presentert av klubben for å starte sine plikter i juli. Fra september 2018 til juni 2019 var Maradona trener for den meksikanske klubben Dorados. Han var trener for den argentinske Primera División-klubben Gimnasia de La Plata fra 2019 til sin død.

Diego Armando Maradona Franco er født til en romersk-katolsk familie, var foreldrene hans Diego Maradona Senior og Dalma Salvadora Franco. Maradona giftet seg med forloveden Claudia Villafañe 7. november 1984 i Buenos Aires, og de hadde to døtre, Dalma Nerea (født 2. april 1987) og Gianinna Dinorah (født 16. mai 1989), som han ble bestefar i 2009.

Maradona og Villafañe skilte seg i 2004. Datteren Dalma har siden hevdet at skilsmissen var den beste løsningen for alle, da foreldrene hennes forble på vennlige vilkår. De reiste sammen til Napoli for en rekke hyllest i juni 2005 og ble sett sammen ved andre anledninger, inkludert Argentina-lekene under verdensmesterskapet i 2006.

Under skilsmissesaken innrømmet Maradona at han er far til Diego Sinagra (født i Napoli 20. september 1986). De italienske domstolene hadde allerede avgjort det i 1993, etter at Maradona nektet å gjennomgå DNA-tester for å bevise eller motbevise farskapet hans. Diego Junior møtte Maradona for første gang i mai 2003 etter å ha lurt seg inn på en golfbane i Italia der Maradona spilte. Sinagra er nå en fotballspiller som spiller i Italia.Etter skilsmissen begynte Claudia en karriere som teaterprodusent, og Dalma søkte en skuespillerkarriere; hun hadde uttrykt sitt ønske om å delta på Actor’s Studio i Los Angeles.

Maradonas forhold til sin nærmeste familie var nært, og i et intervju med Sports Illustrated fra 1990 viste han telefonregninger der han hadde brukt minst 15 000 dollar per måned på å ringe foreldrene og søsknene. Maradonas mor, Dalma, døde 19. november 2011. Han var den gang i Dubai, og prøvde desperat å fly tilbake i tid for å se henne, men var for sent. Hun var 81 år gammel. Faren hans, «Don» Diego, døde 25. juni 2015 i en alder av 87.

Maradonas oldebarn, Hernán, er en profesjonell fotballspiller

 

Fra 10 til 17 år var Diego Maradona min største helt. Det å miste sin store barndomshelt er vanskelig å godta. Tusen hjertelig takk for alle gleder nummer 10
Hvil i fred

Kanskje du også liker

Deep Purple er tilbake med nytt album Whoosh! og europaturné starter 31.mai

Deep Purple vil gi ut sitt nye album Whoosh! 12. juni. Legendene er tilbake med sitt 21. album, det markerer tredje gang de har jobbet …

Les Mer

Theo Walcott er tilbake i Southampton FC etter 14 år i Arsenal og Everton

Theo Walcott er tilbake der alt startet en gang for 15 år siden. Siden januar 2006 har 31-åringen spilt for Arsenal, Everton som nå er …

Les Mer

Frankie Banali fra Quiet Riot og W.A.S.P. er død

Quiet Riot-trommeslager Frankie Banali er død i en alder av 68 år. 17. april 2019 fikk Banali diagnosen kreft i bukspyttkjertelen i fase 4, som …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly