Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Burton Albion FC og manager Jake Buxton har blitt enig om å slutte samarbeidet etter 4 – 3 tapet mot Wigan Athletic

Burton Albion har bekreftet at manager Jake Buxton har forlatt klubben.

The Brewers ble enig i kveld med Buxton etter deres 4 – 3 tap mot Wigan Athletic på Pirelli Stadium tirsdag.

Mål fra John-Joe O’Toole, John Brayford, Kane Hemmings for Burton og et Kyle Joseph-hat-trick og et avgjørende scoring fra Wigans Will Keane.

«Burton Albion kan bekrefte at manager Jake Buxton skal forlate klubben,» heter det i en uttalelse på klubbens Twitter-konto.

«Vi vil takke Jake for hans harde arbeid gjennom hele tiden i klubben.»

Burton er uten seier siden 24. november og er seks poeng fra sikkerhet på bunnen av League One. Klubben har vunnet en gang i de siste 19 kampene.

Buxton som spilte i to perioder for Burton som forsvarer i løpet av sin spillekarriere ble utnevnt til manager i mai etter at den mangeårige manager Nigel Clough trakk seg, og ledet klubben til en 12. plassering i tredje nivå i 2019/20.

Det er ingen tvil om utfordringene står i kø for den tidligere Sky Bet Championship-klubben som etter 21.runder i serien ligger på 24.plass. Neste kamp er allerede lørdag mot Oxford United på Pirelli Stadium.

Hvem er favorittene til å ta over etter Jake Buxton?

Graham Alexander er favoritten som har en odds på 4,1. Andre som kan nevnes er Paul Cook, Phil Parkinson, Paul Hurst, Sol Campbell, Simon Grayson, Jimmy Floyd Hasselbaink, Paul Heckingbottom, Paul Ince, Sam Ricketts, Nigel Adkins, Danny Cowley, Ian Evatt, Robbie Fowler, Paul Jewell, Chris Powell, Russell Slade og Ryan Lowe.

Hvor realistisk kan Burton få en manager med et solid navn som kan løfte klubben fremover?

Klubben har synket som stein på ett år og den manageren som kommer inn nå vil ha mye arbeid foran seg, han vil ha et styret som følger med, skal jeg tippe på en av de nevnte som er linket til den ledige jobben så vil det være Nigel Adkins, sist vi hørte noe fra den kanten var i Hull City i 2019. Siden 8.juni, 2019 har det vært stille fra 55-åringen!

Klarer Burton Albion allerede til lørdag til å snu den forferdelige trenden med tap? Det blir spennende å se. Klubben fra Burton upon Trent (til daglig omtalt som kun Burton) er en by ved elven Trent i østlige Staffordshire, England. Den ligger nær grensen til Derbyshire. Byen er blant annet kjent for sine bryggerier. I henhold til folketelling i 2011 har byen en befolkning på 72 299 innbyggere

Kanskje du også liker

Konsertanmeldelse: Michael Bublé – Telenor Arena

Nå på torsdag gikk turen til hovedstaden for redaksjonen da Tor-Arne og hans kjære var på Telenor Arena sammen med 16.998 tilskuere for å se …

Les Mer

Gratulerer så mye med 70-årsdagen Chris Rea

I dag 4.mars har en av mine helter bursdag og blir 70 år. Christopher Anton Rea ble født 4.mars, 1951 i Middlesbrough, North Riding of …

Les Mer

Metallica – Ride the Lightning er 35 år i dag

Ride the Lightning er det andre studio albumet til det amerikanske heavy metal-bandet Metallica, ble sluppet på denne dagen i dag i 1984. av det …

Les Mer