Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Siste nytt fra Leirskredet i Gjerdrum – Ny person er bekreftet funnet omkommet

I kveld ble det bekreftet at redningsmannskapene hadde funnet en tredje person som hadde omkommet i kvikkleireskredet i Gjerdrum. Savnede er fortsatt på 7 og skadde er på 10.

Politiet opplyser i ettermiddag at det i kveld pågår arbeid for å frigjøre en omkommet person som er funnet etter søk med hund. Kjønn og alder på den omkomne er ikke kjent.

Personen er den tredje personen som er funnet etter kvikkleireskredet natt til onsdag, og ble funnet i det samme bygget som den forrige personen som ble funnet tidligere i dag.

Politiet har heller ikke gått ut med informasjon om kjønn eller alder på den omkomne som ble funnet tidligere i dag, og obudksjonsrapport på den omkomne som ble funnet i går er heller ikkje offentliggjort.

– Det er gjort et funn av en person som dessverre er bekreftet omkommet. Funnet er gjort i underkant av 100 meter inn i rasområdet, sa Roy Alkvist i Øst politidistrikt tidligere i dag.

Les mer med å trykke på linken

https://www.nrk.no/norge/tre-personer-funnet-omkommet-i-gjerdrum-1.15310119

Natt til onsdag 30.desember skjedde tragedien som er den verste av denne skalaen siden 1893. Verdalsraset var et kvikkleireras i Verdal i Nord-Trøndelag. Natt til 19. mai 1893 ble Verdal rammet av Norges dødeligste ras i historisk tid. 55 millioner kubikkmeter masse rant ut og oversvømte hele Verdal. 3 km² hadde forsvunnet i leirmassene, samt 105 gårder, tusenvis av dyr og 116 mennesker.

Les mer om Verdalraset med å trykke på linken

https://no.wikipedia.org/wiki/Verdalsraset

Det er forferdelig det som skjer om dagen i Gjerdrum som er bare 1,5 time å kjøre fra Moss, som ligger mellom Gardermoen og Oslo. Innbyggertallet er på 6,890 mennesker så tragedien kunne vært mye verre enn antatt. Vi har et håp og håpet er der så lenge etater som Sivilforsvaret, Norges vassdrags-og energidirektorat, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (Nusar team), Norges Geotekniske Institutt, Multiconsult, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder,

Oslo og Akershus Heimevernsdistrikt 02s Innsatsstyrke Derby – Vakthold og sikring av rasområdets perimeter, Forsvarets Spesialkommando – Dronesøk, Redningshelikoptertjenesten, 333 skvadron – P-3C Orion overvåkingsfly. Ingeniørbataljonen – Leguan brolegger er heltene som gjør absolutt alt for å lete etter mennesker som kan fortsatt være i livet.

Vi håper fortsatt men med timene som går så går det opp for oss alle hvor stor denne tragedien er på Ask i Gjerdrum Kommune. Vi følger med på hva som skjer og vil komme med det på Halvard Henry med Venner så fort noe skjer. Vår dypeste medfølelse går til innbyggerne i Gjerdrum som har mistet sine som nå er tre personer bekreftet omkommet!

Kanskje du også liker

Charlie Austin tilbake i Queens Park Rangers på lån ut sesongen

Charlie Austin (31) er tilbake på Loftus Road og det på lån ut sesongen fra Premier League-klubben West Bromwich som er aktive i overgangsvinduet som …

Les Mer

Huddersfield Town henter inn assistenttreneren til Leeds United som ny manager

Huddersfield Town har bekreftet Carlos Corberan som klubbens nye manager. Carlos går til Terrier fra Leeds United, der han var assistenttrener for Marcelo Bielsa da …

Les Mer

Ny musikk – Februar, del 2 – 2020

Undertegnede elsker å oppdage ny musikk som han blir glad i som han lytter til mye i ukevis. Som vanlig skal leseren får den store …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly