Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Siste nytt fra Leirskredet i Gjerdrum – Ny person er bekreftet funnet omkommet

I kveld ble det bekreftet at redningsmannskapene hadde funnet en tredje person som hadde omkommet i kvikkleireskredet i Gjerdrum. Savnede er fortsatt på 7 og skadde er på 10.

Politiet opplyser i ettermiddag at det i kveld pågår arbeid for å frigjøre en omkommet person som er funnet etter søk med hund. Kjønn og alder på den omkomne er ikke kjent.

Personen er den tredje personen som er funnet etter kvikkleireskredet natt til onsdag, og ble funnet i det samme bygget som den forrige personen som ble funnet tidligere i dag.

Politiet har heller ikke gått ut med informasjon om kjønn eller alder på den omkomne som ble funnet tidligere i dag, og obudksjonsrapport på den omkomne som ble funnet i går er heller ikkje offentliggjort.

– Det er gjort et funn av en person som dessverre er bekreftet omkommet. Funnet er gjort i underkant av 100 meter inn i rasområdet, sa Roy Alkvist i Øst politidistrikt tidligere i dag.

Les mer med å trykke på linken

https://www.nrk.no/norge/tre-personer-funnet-omkommet-i-gjerdrum-1.15310119

Natt til onsdag 30.desember skjedde tragedien som er den verste av denne skalaen siden 1893. Verdalsraset var et kvikkleireras i Verdal i Nord-Trøndelag. Natt til 19. mai 1893 ble Verdal rammet av Norges dødeligste ras i historisk tid. 55 millioner kubikkmeter masse rant ut og oversvømte hele Verdal. 3 km² hadde forsvunnet i leirmassene, samt 105 gårder, tusenvis av dyr og 116 mennesker.

Les mer om Verdalraset med å trykke på linken

https://no.wikipedia.org/wiki/Verdalsraset

Det er forferdelig det som skjer om dagen i Gjerdrum som er bare 1,5 time å kjøre fra Moss, som ligger mellom Gardermoen og Oslo. Innbyggertallet er på 6,890 mennesker så tragedien kunne vært mye verre enn antatt. Vi har et håp og håpet er der så lenge etater som Sivilforsvaret, Norges vassdrags-og energidirektorat, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (Nusar team), Norges Geotekniske Institutt, Multiconsult, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder,

Oslo og Akershus Heimevernsdistrikt 02s Innsatsstyrke Derby – Vakthold og sikring av rasområdets perimeter, Forsvarets Spesialkommando – Dronesøk, Redningshelikoptertjenesten, 333 skvadron – P-3C Orion overvåkingsfly. Ingeniørbataljonen – Leguan brolegger er heltene som gjør absolutt alt for å lete etter mennesker som kan fortsatt være i livet.

Vi håper fortsatt men med timene som går så går det opp for oss alle hvor stor denne tragedien er på Ask i Gjerdrum Kommune. Vi følger med på hva som skjer og vil komme med det på Halvard Henry med Venner så fort noe skjer. Vår dypeste medfølelse går til innbyggerne i Gjerdrum som har mistet sine som nå er tre personer bekreftet omkommet!

Kanskje du også liker

Tommy Kristiansen – Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den vi syntes er Norges nye gitarhelt, Tommy Kristiansen. Dale-gutten kan virkelig spille og er like synlig …

Les Mer

Norgesferie

I kjølevannet av corona-pandemien av stengte grenser og reiseinstruksjoner ut av Norge ført til kraftig oppgang av av nordmenn som ferierer i eget land.  Man …

Les Mer

The Walking Dead jobber med å hente tilbake Lauren Cohan etter at Whiskey Cavalier ble kansellert i mai

Etter syv år på The Walking Dead ønsket Lauren Cohan å utvide seg til andre prosjekter, men så langt har det dessverre ikke fungertså bra. …

Les Mer