Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Night Stalker – Seriemorderen som skapte stor frykt i San Francisco og Los Angeles fra 1984 og 85 kommer til Netflix 13.januar

Jeg har en følelse at mange vil legge seg i sofaen 13.januar da dokumentaren om seriemorderen Night Stalker «Richard Ramirez kommer på Netflix. Fra juni 1984 til august 1985 beryktet i San Francisco, Los Angeles.

Ricardo Leyva Muñoz Ramírez som er seriemorderens navn ble født 29. februar 1960 – 7. juni 2013), kjent som Richard Ramirez, var en amerikansk seriemorder, voldtektsmann og innbruddstyv. Hans høyt omtalte forbrytelse fra å være innbrudd, terroriserte innbyggerne i det større Los Angeles-området og senere innbyggerne i San Francisco-området fra juni 1984 til august 1985. Før han ble fanget ble Ramirez kalt «Night Stalker» av nyhetsmediene.

Han brukte et bredt utvalg av våpen, inkludert håndvåpen, kniver, en machete, et dekkjern og en hammer. Ramirez, som hevdet å være satanist, uttrykte aldri anger for sine forbrytelser. Dommeren som opprettholdt Ramirez ‘nitten dødsdommer, bemerket at hans gjerninger utviste «grusomhet, uklarhet og ondskapsfullhet utover enhver menneskelig forståelse». Ramirez døde av komplikasjoner fra B-celle lymfom mens han ventet på henrettelse på Californias lover og regler.

Psykiater Michael H. Stone beskriver Ramirez som en ‘laget’ psykopat i motsetning til en ‘født’ psykopat. Han sier at Ramirez’s schizoid personlighetsforstyrrelse bidro til hans likegyldighet overfor ofrenes lidelser og hans ubehandlingsbarhet. I dokumentaren Night Stalker som du ser en trailer nedenfor snakker etterforskerne om Ramirez mentale helse som omtaler seriemorderen som en av USAs verste gjennom historie!

Richard Ramirez «Night Stalker» kidnappet barn, voldtok i vrede og slo i hjel gamle damer. Til slutt ble han fanget. Night Stalker: The Hunt For A Serial Killer er fortellingen om de to drapsetterforskerne som jaktet på seriemorderen.

Premiere på Netflix onsdag 11. januar.

Night Stalker «Ricardo Ramirez» Ramirez døde av komplikasjoner sekundært til B-celle lymfom ved Marin General Hospital i Greenbrae, California, 7. juni 2013. Han hadde også blitt rammet av «kronisk rusmisbruk og kronisk hepatitt C-virusinfeksjon». 53 år gammel hadde han sittet på dødscelle mer enn 23 år, og så kan vi ha en debatt om 23 år med å vente på sin død er innenfor, selv om mange følte nok at dette var Ramirez undergang til slutt.

Som andre seriemordere i USAs voldelige historie gjennom tidene blitt en av de mest omtalte seriemordere, til sammenligning er Night Stalker på nivå med Ted Bundy, John Wayne Gacy, Ed Gein, Jeffrey Dahmer, Belle Gunness “Lady Bluebeard” som immigrerte fra Norge til USA i 1881. Jack the Ripper og Harold Shipman må også nevnes av seriemordere som har fascinert oss 1880-tallet.

Nå som dokumentaren om Ricardo Ramirez har premiere på Netflix på fredag så vil nok dokumentaren blitt en av 2021 største suksesser, takk og pris får vi se det fra et politiets ståsted og ikke et seriemorders ståsted. Som du ser så får du allerede se en video på 1 time og 02 minutter om Night Stalker, som spredde stor frykt fra barn til gamle til barn i Los Angeles og San Francisco fra 1984 til 1985.

Kanskje du også liker

Netflix har fornyet Glow med fjerde og siste sesong

GLOW som har gått i tre sesonger med stor suksess på Netflix ble i går fornyet for en siste runde på Netflix, som vil bli …

Les Mer

I dag er det 75 år siden tyskerne trakk seg ut av Norge

I dag er det 75 år siden tyskerne trakk seg ut av Norge etter å ha tapt kampen om sitt drømmerike, og det har blitt …

Les Mer

Tool mottok drapstrusler over forsinkelse av albumet

Tool avslører at frontmann Maynard James Keenan mottok drapsstrusler fra fansen over forsinkelser i utgivelsen av det kommende albumet Fear Inoculum. Tool mottok drapstrusler fra …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly