Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Til minne om Kurt Oddekalv

Det var med stor sorg at redaksjonen leste om det tragiske dødsfallet til Kurt Oddekalv nylig. Den knallharde og frittalende miljøaktivisten og livsnyteren ble 63 år. Oddekalv var ute på isen på Bahusvatnet i Hausdalen i Fana i Bergen da uhellet inntraff og 63 åringen gikk i gjennom isen og druknet.

Kurt Oddekalv var en oppriktig kriger av den gamle sorten og talte ofte folk midt imot! Engasjementet for naturen, menneskene og miljøet var stort. Han gjorde seg tidlig bemerket som både høylytt og bombastisk i sine uttalelser såpass at han startet sin egen miljøvernorganisasjon. Miljøvernforbundet startet han i 1993 etter å bli sendt på døren av Norges Naturforbund!

Oddekalv var preget av en tøff innflytteroppvekst og slet med å passe inn. Han ble beskrevet som en robust fyr som ikke var redd for å bli møkkete på henda. Oddekalv var innblandet i flere episoder og sto for flere kraftige politianmeldelser på naturens vegne. 63-åringen fikk i en periode flere venner enn fiender men ble ofte dypt respektert både av fiender og allierte for innsatsen.

Oddekalv var utdannet som tømrer og hans råskap og seighet kom derifra. Kjempen fra Fana hadde alltid et brennende engasjement for naturen men med sin villskap kom han ofte selv i fokus. Han var en viktig influencer for miljøaktivister helt til det siste og hans hjerte var større enn lommeboka til Miljøvernforbundet, når det sies var økonomien grunnen til de mange utskiftingene av personer i forbundet.

Halvard Henry med Venner er i dyp sorg etter tapet av en viktig figur i kampen for et varig naturvern. Vi håper at noen nye kommer og tar over brannfakkelen for naturen og passer på å kaste den inn der det trengs!

Vi minnes deg, Kurt Oddekalv. Lenge leve aktivisten!

Kanskje du også liker

Kristofer Hivju og kona friske igjen etter coronasmitte

Game of Thrones-skuespilleren Kristofer Hivju har bekreftet at han har kommet seg helt etter coronaviruset  etter å ha delt diagnosen sin i mars. Hivju delte …

Les Mer

Luften har gått ut av fotballen?

Siden de strenge Covid-19 restriksjonene fra helsemyndighetene på alt av idrett ble innført for over en måned siden har dette ført til at alt av …

Les Mer

Intervju med Leif bak murene på Halden Fengsel

Vi i Halvard Henry og co har et dypt ønske om å snakke med mannen i gata og de som ikke takler livet, og i …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly