Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens leder – Handling på rødt nivå

Reklame

Etter at myndighetene igjen innførte rødt nivå på Covid-19 her i Norge ble det innført munnbind og økte avstandsregler i alle butikker samt mengdekontroll på kunder inne. Kjøpesentrene og ikke essensielle handlesteder ble stengt ned og handlegater i store deler av Viken er nå tomme for folk. Det røde nivået i samfunnet kommer i stor grad fra den nye muterte varianten av covid 19 som sies å være opptil 70% mer smittsom, men dramaet slutter ikke der og det er nå kommet begrensninger og påbud om munnbind i de få essensielle mat butikkene som holder åpent.

De reglene og begrensingene er ikke godt mottatt av publikum som åpenbart har store problemer med å innrette seg etter de. Det mest synlige påbudet er at alle som skal handle må ha på seg munnbind, det er et påbud det tydelig er vanskelig å etterkomme. Munnbind skal være tilgjengelig for de aller fleste, selv om virkningsgraden av det kan diskuteres. Det å sprite hendene derimot husker de fleste på fordi dette er relativt uproblematisk. og det kan forstås hvorfor folk vegrer seg for å ta på munnbind, men kan ikke forsvares hvorfor mange lar være. Det handler om sikkerheten til dine medmennesker.

Det å være hensynsløs ligger naturlig for enkelte i denne alvorlige pandemien vi er oppe i. Selv om det er forståelig at virkningsområdene er noe hysteriske handler det om respekten for smittevernet for dine medmennesker. Det må man alltid huske på! Det er ikke sikkert at du er så berørt personlig av viruset! Du kan være sterk og ikke mottagelig for det, men du kan være en bærer av viruset og meget lett overføre dette til andre mindre sterke mennesker. Dette gjør ikke handlingen mer konfliktfylt, tvert imot. Men, folkens! Bruk huet, bruk sunn fornuft, innrett dere etter reglene og ikke kast bort tiden på å krangle.

Husk: Dette handler om flere enn deg!

Redaksjonen bor i Moss og i helgen har det skjedd mye. Her i Moss som ni andre kommuner er det nå nedstenging. Kun bensinstasjonene, matvarebutikker er nå åpne. Derfor var det meget spesielt da jeg ble fortalt tidligere i dag at Meny Høyden hadde nektet kunder med ikke munnbind å komme inn på butikken deres. Redaksjonen får det ikke sagt det nok:

Det er dette som må til. Bruk sunn fornuft og ta med deg munnbind så får du lov til å komme inn på Meny. Husk at de som jobber på Meny er også mennesker og de tenker akkurat som deg og meg, bryter du konfortsonen min så får du ikke lov til å handle hos oss. Enkelt og greit!!

Ukens leder er skrevet av Lars Nicolai Skjølingstad som er ansvarlig for podcast og ukens leder. Vi kommer tilbake med ny ukens leder om en uke!

Kanskje du også liker

Ukens leder – Petter Northug

Atter en gang har den tidligere langrennsløperen Petter Northug havnet i skjærsilden til pressen med sitt siste sprell. Dette sprellet inneholdt råkjøring og besittelse av …

Les Mer

Carlo Ancelotti ny manager i Everton

Everton har i dag utnevnt Carlo Ancelotti som ny manager og kontrakten 60-åringen har skrivet under varer ut 2023/24-sesongen. Italieneren som ble sparket av Napoli …

Les Mer

Er det tiden for munnbind i Norge?

Hvor langt må vi gå før vi blir pålagt munnbind i Norge? Akkurat i disse dager er det bare snakk om tid før vi alle …

Les Mer