Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens leder – Et iskaldt vinterkyss

Reklame

Vinteren i Norge har kommet og for et kuldesjokk vi har fått, bokstavelig talt! Årets vinter har ikke vært så kald på 10 år minst og med en gradestokk som kryper langt ned i tosifret så kjennes det bokstavelig talt ut som et iskaldt vinterkyss. Røros hadde -35,2 i snitt på nettene over en lang periode og det er nesten rekord og da blir det farlig kaldt. Dette er brutalt og fingre og tær kan fryse i filler.

Det meldes om knallføre i skiløypene, fulle akebakker og et yrende liv på de mange skøytebanene. Den eldre garde koser seg ute med barn og barnebarn og folk får en god grunn til å kose seg ute med grillpølser og kvikklunsj og den gode gamle norske vinteren er tilbake. Aner vi et lite gufs fra det iskalde året da OL på Lillehammer gikk av vedstabelen?

Kulden byr også på sine utfordringer og det meldes om at eiere av eldre EL biler sliter i den iskalde vinterkulden. NAF må titt og ofte ut å hjelpe stivfrosne elbiler. Enten på veien eller tilbake på verkstedene og noe sier meg at disse moderne bilene ikke er helt rustet for dette klimaet? EL bil salget har gått kraftig tilbake når vi skriver februar 2021.

Det meldes om økt aktivitet i skiklubbene også og et oppsving av interessen. Selv om verdenscupen på ski ikke kan ta imot tilskuere er fortsatt seertallene svært gode og det er katastrofalt for vintersporten at man ikke kan ta imot tusenvis av tilskuere. Vi får håpe på bedre tider og underskuddene er merkbare!

Vi koser oss i denne kulden og skal du ut så kle godt på deg for risikoen for å få frostskader er reel. Ha en fortsatt god vinter!!

Ukens leder er skrevet av Lars Nicolai Skjølingstad som er programleder for Halvard Henry med Venners podcast og ansvarlig for ukens leder.  Ny leder kommer om en uke. Vi gleder oss!!

Kanskje du også liker

Ukens leder – Buss for tog

I det siste 10 årene har vi sett en økende bruk av konseptet buss for tog, særlig langs rutene som går fra Østfold til Oslo …

Les Mer

TV sesongen er endelig i gang

Endelig!! TV sesongen er endelig her og for en som er serienerd så er dette lidenskapelig. Fra i kveld mandag (natt til tirsdag) USA tid, …

Les Mer

Home and Away er farlig nær til å bli sparket etter 31 år

Home and Away risikerer å bli sparket etter mer enn 31 år på TV, ifølge rapporter. Den australske såpeserien som har et viet publikum i …

Les Mer