Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Danil Lysenko: Fem russiske friidrettsfunksjonærer utestengt for antidopingbrudd som involverer høyhopper

Reklame

Tidligere russisk friidrettspresident Dmitry Shlyakhtin og fire andre høytstående tjenestemenn har blitt utestengt i fire år for brudd på antidopingreglene.

En disiplinærdomstol opprettholdt alle anklager fra Athletics Integrity Unit (AIU) i brudd som involverte høydehopperen Danil Lysenko.

En etterforskning fra 2019 konkluderte med at «falske forklaringer og forfalskede dokumenter» hadde blitt brukt for å forklare bruddene.

«Dette er lovbrudd med største alvor,» sa nemnda.

En av tjenestemennene, tidligere russisk friidrettsforbund (Rusaf) styremedlem Artur Karamyan, var også skyldig i tukling, medvirkning, manglende rapportering av et antidopingregelbrudd og manglende samarbeid med AIU-etterforskningen.

De tre andre nevnte tjenestemenn er tidligere Rusaf-administrerende direktør Alexander Parkin, senioradministrator Elena Orlova og antidopingkoordinator Elena Ikonnikova.

Nemnda la til: «Det ser ut til at de fleste om ikke alle toppledelsen i Rusaf var involvert i denne store svindelen.

«Dette er ganske sjokkerende. Mr Shlyakhtin og Karamyan, som eldre individer, må bære et stort ansvar for det som skjedde.»

Lysenko ble foreløpig suspendert i 2018 etter å ha unnlatt å oppgi hvor han var tre ganger i løpet av en 12-måneders periode, noe som utgjør et antidopingregelbrudd.

Hans trener Evgeniy Zagorulko ble suspendert i 2019 etter AIU-etterforskningen.

AIU sa at sakene mot Lysenko og Zagorulko fortsatt pågår.

Russland har blitt utestengt fra å konkurrere som en nasjon i friidrett siden 2015 etter at en rapport bestilt av World Anti-Doping Agency (Wada) fant bevis på utbredt doping i sporten.

I desember 2019 ble landet utestengt fra alle større sportsbegivenheter i fire år etter at Russlands antidopingbyrå ​​(Rusada) ble erklært ikke-kompatibel av Wada for å ha manipulert laboratoriedata overlevert til etterforskere.

Forbudet ble senere kuttet til to år av Idrettens voldgiftsrett.

Danil Lysenko (23) er en russisk høydehopper fra Birsk, Russland. Hans fremste internasjonale meritter er sølv under VM i friidrett 2017 i London og gull under VM i friidrett innendørs 2018.

Kanskje du også liker

Kellye Nakahura fra M*A*S*H er død

Kellye Nakahara som er mest kjent som sykepleier Kellye på den ikoniske tv-serien M * A * S * H, er død i en alder …

Les Mer

Coronavirus: Engelsk fotball utsatt til minst 30. april

Opp i alt det som skjer om dagen med coronaviruset så er det noen gode nyheter og i dag bestemte ledelsen i Premier League i …

Les Mer

Frankie Banali fra Quiet Riot og W.A.S.P. er død

Quiet Riot-trommeslager Frankie Banali er død i en alder av 68 år. 17. april 2019 fikk Banali diagnosen kreft i bukspyttkjertelen i fase 4, som …

Les Mer