Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Manchester United: Darren Fletcher utnevnt til teknisk direktør

Manchester United har ansatt den tidligere midtbanespilleren Darren Fletcher til klubbens teknisk direktør.

Fletcher ble hentet tilbake til United i januar av manager Ole Gunnar Solskjær for å styrke sitt trenerteam.

Etter å ha sparket Jose Mourinho i desember 2018, sa United at de vil gjøre en direktør for fotball en prioritet.

Fletcher vil rapportere til John Murtough som ble med da David Moyes var manager i 2013 og blir fotballdirektør, i likhet med Matt Judge, Uniteds nye direktør for fotballforhandlinger.

Manager Ole Gunnar Solskjær ble gjort oppmerksom på klubbens ønske om en fotballdirektør da han kom tilbake til Old Trafford for mer enn to år siden, og personer i United  forventer ikke noen forvirring rundt de respektive rollene, spesielt ettersom nordmannen fortsatt vil ha veto. over rekruttering.

Selv om den tidligere Skottlands midtbanespilleren tidligere har antydet at han manglet erfaring for en slik rolle, er det forstått at den eldre garden på Old Trafford har vært enormt imponert.

Det oppleves at han kan tilby profesjonell kompetanse innen rekruttering og troppbygging, både i seniorlaget og ungdomsrekke.

Murtough blir sett på som en «fixer» av klubbkilder, sterkt involvert i rekruttering, og har vist seg å ha ferdighetene som kreves for å drive klubben fra treningsfeltet. Han er kreditert for å revolusjonere United Academy og drive lanseringen av Uniteds damelag.

Fletcher: «Vi beveger oss i riktig retning og jeg gleder meg til å fortsette å jobbe med Ole og hans trenerteam, og nå med John som fotballdirektør, for å bidra til å bringe unge spillere gjennom og videreutvikle fotballsiden av klubb.»

Som spiller var Darren Fletcher (37) klasse og en bauta på midtbanen. Til sammen fikk skotten 223 kamper, 18 mål for Manchester United fra 2003 til 2015, etter tiden på Old Trafford var over gikk veien videre til West Bromwich i 2o15, som han var til i 2017 før turen gikk til Stoke der han avsluttet karrieren i 2019. Nå er den populære skotten tilbake der alt startet som ungdom i 1995!

Kanskje du også liker

Lee Bowyer har trekket seg som manager i Charlton Athletic

Etter lørdagens 1 – 4 tap hjemme mot Shrewsbury har det bare vært snakk om tid om den tidligere Leeds United, Newcastle United, West Ham-spilleren …

Les Mer

Norwich City er første klubb som rykker ned til Premier League

Norwich City ble den første klubben som rykker ned fra Premier League denne sesongen da Michail Antonio scoret alle fire målene for å lette West …

Les Mer

Topp 10 one hit wonders – 80-tallet

På min nå nedlagte blogg la jeg ut fra 2010 til 2019 Topp 10 lister over filmer, serier, musikk som fascinert meg opp under årene. …

Les Mer