Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Thierry Henry: Tidligere Arsenal-spiller tar affære over rasisme og mobbing

Tidligere Arsenal og Frankrike-angriper Thierry Henry sier at han fjerner seg fra sosiale medier på grunn av rasisme og mobbing på tvers av plattformer.

43-åringen la ut en melding til sine 2,3 millioner følgere på Twitter på fredag og sa at problemet var «for giftig til å ignorere».

Han sa at han ikke ville komme tilbake til sosiale medier før selskaper «regulerer plattformene sine med samme kraft og voldsomhet som de gjør for øyeblikket når du krenker opphavsretten».

Henry ba om større handling.

«Det er altfor lett å opprette en konto, bruke den til å mobbe og trakassere uten konsekvenser og fremdeles være anonym,» skrev franskmannen.

«Det store volumet av rasisme, mobbing og den resulterende mentale torturen til enkeltpersoner er for giftig til å ignorere.»

Henry vant to Premier League-titler med Arsenal, hvor han spilte mellom 1999 og 2007.

I september i fjor detaljerte han forekomster av rasisme han opplevde i løpet av sin spillekarriere med Arsenal og Frankrike.

«Vi må gjøre folk oppmerksomme på at vi har vondt,» sa Henry. «Nok er nok. Du spoler fremover, og vi er fortsatt i samme situasjon.»

I fredagens melding la Henry til:

«Fra i morgen formiddag vil jeg fjerne meg fra sosiale medier til makthaverne er i stand til å regulere plattformene sine med samme kraft og voldsomhet som de gjør for øyeblikket når du krenker opphavsretten.

«Inntil dette endres, vil jeg deaktivere kontoene mine på alle sosiale plattformer. Jeg håper dette skjer snart.»

Sosiale medieselskaper har insistert på at de jobber for å takle problemet, men kultursekretær Oliver Dowden sa på Twitter at de «må gjøre mer.

Twitter har sagt at det er «forpliktet til Kick It Out’s initiativ til å takle hat på nettet, og ser frem til å fortsette disse diskusjonene og utvikle løsninger med våre partnere i fotball».

Instagram, som eies av Facebook, sa at det tok tiltak på 6,6 millioner stykker hatytringer mellom oktober og desember i fjor, og vil «ta tøffere tiltak når vi blir oppmerksomme på at folk bryter reglene våre i DM [direktemeldinger]».

«Vi vil fortsette dette arbeidet, og vet at disse problemene er større enn oss, så det er å jobbe med andre for kollektivt å drive samfunnsendring gjennom handling og utdanning.»

Kanskje du også liker

Ny musikk – Februar, del 2 – 2020

Undertegnede elsker å oppdage ny musikk som han blir glad i som han lytter til mye i ukevis. Som vanlig skal leseren får den store …

Les Mer

Lee Collins kaptein på Yeovil Town er død

Yeovil Town-kaptein Lee Collins er død 32 år gammel. Klubben bekreftet at han gikk bort onsdag i en uttalelse på klubbens nettside. «Alle i Yeovil …

Les Mer

David Ellefson: Nytt Megadeth-album er sinnsykt progressivt

David Ellefson sier at det nye Megadeth studioalbumet er ”sinnsykt progressivt” og har berømmet trommeslager Dirk Verbeurens arbeid. Bassisten snakket med Metal Rules om sitt …

Les Mer