Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dagen i dag i musikkhistorien: Alice In Chains – MTV Unplugged

På denne dagen i dag i 1996 gikk grunge-heltene Alice In Chains på kulturscenen i Brooklyn for å jobbe med sitt konseptalbum MTV Unplugged.

Konseptalbumet ble spilt inn 10. april 1996 på Brooklyn Academy of Music’s Majestic Theatre for TV-serien MTV Unplugged. Showet ble regissert av Joe Perota og ble først sendt på MTV 28. mai 1996. MTV Unplugged var Alice in Chains ‘første konsert på to og et halvt år, og inneholder live, akustiske versjoner av bandets største hits og mindre kjente. sanger. En ny sang, «The Killer Is Me», ble fremført for første gang under konserten.

Den akustiske versjonen av «Over Now» (opprinnelig utgitt på Alice in Chains ‘selvtitulerte album fra 1995) ble gitt ut som singel. Albumet debuterte gikk rett inn på 3 plass Billboard og har blitt sertifisert platina av RIAA. Forestillingen ble utgitt på DVD 26. oktober 1999, og re-utgitt som en CD / DVD-pakke med unaired-opptak 18. september 2007. Hjemmevideoutgivelsen har mottatt gullsertifisering av RIAA.

Sandy Masuo fra Rolling Stone skrev i sin anmeldelse MTV Unplugged bekrefter absolutt det følelsesmessige spekteret og tekniske dyktigheten til Alice in Chains. Men den mangler strøm på flere måter enn en. Den konsentrerte katarsisen i Alice in Chains ‘musikk høres fortsatt best med forsterkerne svekket opp til 11.

Til tross for dette fikk albumet etter hvert mer anerkjennelse og ros etter vokalist Layne Staleys død, hovedsakelig på grunn av hans kraftige opptreden til tross for hans tilstand, og regnes nå som et ikonisk live-album.

Alice Pattillo fra Metal Hammer anser Alice in Chains ‘MTV Unplugged som det beste live-albumet noensinne er laget.

Sporlisten på konseptalbumet er på 13 sanger og hva kan man si?

Det er strippet ned til akustiske versjoner av deres største hits og gjett om det går hjem hos Halvard Henry, som er stor fan av heltene fra Seattle. No Excuses og Nutshell er de beste låtene på albumene sammen med Down In A Hole, Rooster.

I dag er det altså 25 år siden Alice In Chains gikk på kulturscenen Brooklyn Academy of Music og lagde deres konseptalbum, som anses som en av de beste Unplugged-albumene gjennom historien!

Kanskje du også liker

Ozzy Osbourne – The Nine Lives of Ozzy dokumentar kommer til våren

Ozzy Osbourne reflekterer over livet og karrieren i traileren til den kommende A&E-dokumentaren, Biography: The Nine Lives of Ozzy. Den har premiere til våren på …

Les Mer

Alex Trebek fra Jeopardy! er død

Alex Trebek, veteranlederen for TV-spillprogrammet Jeopardy! har gått bort etter en langvarig kamp med kreft i bukspyttkjertelen i trinn 4. Han var 80 år gammel. …

Les Mer

Reading FC har sparket Jose Gomes

Reading har sparket manager Jose Gomes etter ti måneder som manager. Royals har vunnet bare to av sine 11 Sky Bet Championship kamper så langt, …

Les Mer