Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Slavia Praha-spilleren Ondřej Kúdela utestengt i 10 kamper etter rasisme mot Glen Kamara

Ondřej Kúdela (34) har blitt utestengt i 10 kamper etter å ha kommet med rasistiske tilsagn mot Glen Kamara som også er utestengt i tre kamper,

Finnen er funnet skyldig i å ha angrepet Kudela i tunnelen etter det stormfulle Europa League-møte på Ibrox i mars, som Slavia vant.

Rangers-spissen Kemar Roofe har også blitt utestengt i fire kamper på samme sikt etter at Ondrej Kolar fikk et brudd på hodeskallen i en utfordring, med Ibrox-klubben bøtelagt 9.000 euro for å ikke ha kontroll over spillerne sine.

Roofe og forsvarsspilleren Leon Balogun ble utvist, og tre andre spillere fikk gule kort i det stormfulle kampen, som den tsjekkiske siden vant 2-0 for å gå videre 3 – 1 sammenlagt.

Politiet i Skottland undersøker også separate påstander om rasisme og et rapportert angrep.

Midtstopperen Ondřej Kúdela avviste den «motbydelige beskyldningen» om rasisme av Kamara – mens han dekket over munnen – midt i en nærkamp i de siste øyeblikkene av spillet, men innrømmet å ha banet på Rangers-spilleren.

Han ble foreløpig utestengt for en kamp i påvente av en etterforskning av en Uefa-etikk- og disiplinærinspektør.

Derfor mistet han Slavias 1-1-uavgjort i Arsenal i forrige uke, og vil nå ikke være kvalifisert for de neste ni kampene som spilles av enten Slavia i Europa eller på Tsjekkias landslag, muligens inkludert Euro.

Straffen mottatt av Kamara og Roofe gjelder bare for Rangers kamper i europeisk konkurranse, med Ibrox-klubben som går inn i Champions League i den tredje kvalifiseringsrunden den første uken i august.

Rangers, som også sa at flere spillere ble utsatt for rasisme online etter oppgjøret mot Slavia Praha hadde et møte med Facebook og Instagram onsdag.

Det fulgte klubbens kunngjøring om at deres spillere og ansatte boikottet sosiale medier i en uke på grunn av bekymring for hvordan plattformer håndterer rasisme.

«Det er viktig at spillerne våre og personalet blir beskyttet på nettet,» heter det i en klubbuttalelse.

«Vi skisserte vår sterke tro på at selskaper i sosiale medier burde gjøre det obligatorisk å oppgi identifikasjon før vi kunne få en konto.»

Rasisme i fotball er et stort problem så denne straffen til  Ondřej Kúdela mener vi er riktig vei å gå. Vi håper fortsatt at UEFA gir klar beskjed at rasisme ikke er greit.

Kanskje du også liker

Andy Carroll er tilbake i Newcastle United etter åtte år

Andy Carroll er tilbake på St. James ‘Park etter åtte og et halvt år etter at han forlot barndomsklubben til fordel for Liverpool. 30-åringen har …

Les Mer

Tidligere Love Island programleder Caroline Flack er død

Caroline Flack (40) tidligere programleder av Love Island, er funnet død i leiligheten sin i London, har familien bekreftet. En advokat for familien sa at …

Les Mer

Daryl Janmaat ferdig i Watford FC etter fire sesonger i klubben

Daryl Janmaat har reflektert godt over tiden sin i Watford etter at det ble kunngjort at han forlater klubben på fri transfer. Den nederlandske backen, …

Les Mer