Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Jose Mourinho utnevnt som Roma-sjef fra starten av neste sesong

Jose Mourinho er utnevnt til Roma-manager fra starten av neste sesong.

58-åringen vil erstatte portugisiske Paulo Fonseca som Roma kunngjorde tidligere på tirsdag at han forlater på slutten av inneværende sesong.

Mourinho, som ble sparket av Tottenham 19. april, har signert en treårskontrakt med de tredobbelte Serie A-mesterne.

«Roma-fansens utrolige lidenskap overbeviste meg om å godta jobben, og jeg gleder meg til å starte neste sesong,» sa Mourinho.

«Takk til Friedkin-familien for at dere valgte meg til å lede denne flotte klubben. Etter møter med eierskapet og Tiago Pinto, forstod jeg umiddelbart hele omfanget av deres ambisjoner.

«Det er den samme ambisjonen og drivkraften som alltid har motivert meg, og sammen ønsker vi å bygge et vinnende prosjekt,» la Mourinho til, som også har ledet Inter Milan, Chelsea, Manchester United og Real Madrid utenfor hjemlandet.

Mourinho ble avskjediget etter 17 måneder som ansvarlig for Spurs etter en dårlig andre halvdel av sesongen der klubben i Nord-London gled fra toppen av tabellen til utenfor som kvalifiserer til Europa.

Denne sesongen led Mourinho 10 serietap i en enkelt kampanje for første gang i sin lederkarriere.

Mourinhos forrige periode i italiensk fotball var en suksessfull med Inter Milan som ga fire store utmerkelser på to år.

Han vant den italienske tittelen to ganger, den andre seieren utgjorde en del av klubbens historiske diskant i 2009-10, som også fikk dem til å hevde Champions League og Coppa Italia.

Roma har ikke vunnet Serie A siden 2000-01 da den tidligere England-manager Fabio Capello hadde ansvaret. Klubben som tapte europacupfinalen 1984 på sitt eget stadion mot Liverpool – vant også tittelen i 1941-42 og 1982-83.

«Da Jose ble tilgjengelig, hoppet vi straks sjansen til å snakke med en av de største lederne gjennom tidene,» sa Pinto, daglig leder i Roma, som er på 7.plass i Serie A.

«Vi ble blåst bort av Joses ønske om å vinne og hans lidenskap for spillet: uansett hvor mange trofeer han har vunnet, er hans primære fokus alltid på den neste. Han har kunnskap, erfaring og ledelse til å konkurrere på alle nivåer.

«Vi er veldig sikre på at Jose vil være den perfekte treneren for prosjektet vårt, både for vår umiddelbare og langsiktige fremtid.»

Kanskje du også liker

Tim Smith fra det britiske rockebandet Cardiacs er død

Tim Smith, gåtefull frontmann av det britiske bandet Cardiacs, er død i en alder av 59 år. Kringkasteren og den tidligere Prog Awards-verten Matthew Wright …

Les Mer

Chelsea leier ut Danny Drinkwater til Burnley FC til januar

Danny Drinkwater som har fått kun 12 kamper i Chelsea etter overgangen fra Leicester City i 2017 har gått på lån til Premier League-klubben Burnley …

Les Mer

Folk som banner er ærligst

Ifølge forskning.no så er en som banner mer ærlig enn andre. Er det et bra utgangspunkt? Vel, det lurer også jeg på. Jeg har et …

Les Mer