Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Jose Mourinho utnevnt som Roma-sjef fra starten av neste sesong

Jose Mourinho er utnevnt til Roma-manager fra starten av neste sesong.

58-åringen vil erstatte portugisiske Paulo Fonseca som Roma kunngjorde tidligere på tirsdag at han forlater på slutten av inneværende sesong.

Mourinho, som ble sparket av Tottenham 19. april, har signert en treårskontrakt med de tredobbelte Serie A-mesterne.

«Roma-fansens utrolige lidenskap overbeviste meg om å godta jobben, og jeg gleder meg til å starte neste sesong,» sa Mourinho.

«Takk til Friedkin-familien for at dere valgte meg til å lede denne flotte klubben. Etter møter med eierskapet og Tiago Pinto, forstod jeg umiddelbart hele omfanget av deres ambisjoner.

«Det er den samme ambisjonen og drivkraften som alltid har motivert meg, og sammen ønsker vi å bygge et vinnende prosjekt,» la Mourinho til, som også har ledet Inter Milan, Chelsea, Manchester United og Real Madrid utenfor hjemlandet.

Mourinho ble avskjediget etter 17 måneder som ansvarlig for Spurs etter en dårlig andre halvdel av sesongen der klubben i Nord-London gled fra toppen av tabellen til utenfor som kvalifiserer til Europa.

Denne sesongen led Mourinho 10 serietap i en enkelt kampanje for første gang i sin lederkarriere.

Mourinhos forrige periode i italiensk fotball var en suksessfull med Inter Milan som ga fire store utmerkelser på to år.

Han vant den italienske tittelen to ganger, den andre seieren utgjorde en del av klubbens historiske diskant i 2009-10, som også fikk dem til å hevde Champions League og Coppa Italia.

Roma har ikke vunnet Serie A siden 2000-01 da den tidligere England-manager Fabio Capello hadde ansvaret. Klubben som tapte europacupfinalen 1984 på sitt eget stadion mot Liverpool – vant også tittelen i 1941-42 og 1982-83.

«Da Jose ble tilgjengelig, hoppet vi straks sjansen til å snakke med en av de største lederne gjennom tidene,» sa Pinto, daglig leder i Roma, som er på 7.plass i Serie A.

«Vi ble blåst bort av Joses ønske om å vinne og hans lidenskap for spillet: uansett hvor mange trofeer han har vunnet, er hans primære fokus alltid på den neste. Han har kunnskap, erfaring og ledelse til å konkurrere på alle nivåer.

«Vi er veldig sikre på at Jose vil være den perfekte treneren for prosjektet vårt, både for vår umiddelbare og langsiktige fremtid.»

Kanskje du også liker

Pedro klar for AS Roma

Chelsea-vingen Pedro blir med Roma når kontrakten hans går ut på slutten av sesongen. 32-åringen har signert en toårig avtale verdt 50.000 per uke med …

Les Mer

Crawley Town FC har utnevnt John Yemes ut 2019/20

Crawley Town FC har utnevnt John Yems til hovedtrener frem til sesongslutt. Yems som forlot sin rolle i akademiet i Premier League-klubben Bournemouth tidligere i …

Les Mer

Ny musikk først august del 1, 2020

Ny måned og masse ny musikk er ute til stor glede for oss alle. I første post får du et stort mangfold med 40 låter …

Les Mer