Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Manic Street Preachers er aktuelle med deres 14 album The Ultra Vivid Lament som kommer ut i september

Deres ABBA, David Bowie og REM inspirerte 14. album kommer i september som lanseres med en perle som takler vår “evige kulturstatskrig”.

Manic Street Preachers er tilbake – deler ny singel ‘Orwellian’ samt kunngjør detaljer om deres 14. album The Ultra Vivid Lament sammen med en Storbritannia-turné.

Oppfølgingen til 2018 anerkjente Resistance Is Futile kommer 3. september og ble spilt inn i de legendariske Rockfield-studioene, samt deres egen Door to the River HQ med mangeårig samarbeidspartner Dave Eringa – med Julia Cumming fra Sunflower Bean på ‘The Secret He Had Missed’ og Mark Lanegan på ‘Blank Diary Entry’.

Den første smakebiten på albumet er singelen Orwellian, et spor som påkaller de glitrende, futuristiske og europeiske lydene fra deres ‘Futurology’ æra mens de maler en verden der overalt hvor du ser, overalt hvor du snur deg, kjemper fremtiden fortiden og ord fører krig.

Sporet handler om kampen om å hevde mening, sletting av kontekst i debatten, den overordnede følelsen av fraksjonskonflikt drevet av digitale plattformer som fører til en evigvarende tilstand av kulturkrig, sa bandet i en uttalelse. Som med mange sanger på albumet, ble den skrevet på pianoet av James Dean Bradfield.

Musikalsk gjenspeiler det ABBA, majestet av Alan Rankines spill i The Associates og Talk Talks It’s My Life med en gitarsolo fra Lindsey Buckingham (Fleetwood Mac). Det føltes som den perfekte lyd og lyriske introduksjonen til The Ultra Vivid Lament.

The Ultra Vivid Lament blir beskrevet av bandet som en plate som ser isolert over et rotete rom, tåket av ofte smertefulle minner, for å fokusere på et åpent vindu som rammer inn en skinnende utsikt over land som smelter i havet og endeløs himmel.

Musikalsk blir albumets 11 spor beskrevet som en avvik fra Resistance Is Futile etter å ha blitt oppfattet på piano i stedet for gitar og giftet seg med introspeksjon, stille raseri og sublime, uimotståelige melodier. Det sies også å være lydmessig inspirert av ABBA, post-Eno Roxy Music, Echo & The Bunnymen, REM, og David Bowie.

Sporlisten til The Ultra Vivid Lament er

1. Still Snowing In Sapporo
2. Orwellian
3. The Secret He Had Missed
4. Quest For Ancient Colour
5. Don’t Let The Night Divide Us
6. Diapause
7. Complicated Illusions
8. Into The Waves Of Love
9. Blank Diary Entry
10. Happy Bored Alone
11. Afterending

The Manics har holdt det gående siden 1986 som kommer fra byen Blackwood, Wales. The Ultra Vivid Lament er deres 14. album siden debuten i Generation Terrorists som kom ut i 1992. Stor musikk fra trioen og gjett om jeg gleder meg til det nye albumet kommer ut i september på strømmetjenester som Apple, Google play, Spotify og Tidal.

Jeg oppdaget Manic Street Preachers da bandet kom ut med sitt fjerde studio album Everything Must Go som kom ut i 1996. På den tiden var det deres første album etter Richey Edwards forsvant i 1995 som ingen har sett siden. Det er ingen tvil om at jeg setter stor pris på Manic Street Preachers, stort band som jeg har mye glede opp under årene!

Kanskje du også liker

ZZ Top Spilte sin første konsert siden bassisten Dusty Hills død

ZZ Top spilte sin første konsert siden bassisten Dusty Hill døde i Tuscaloosa, Alabama, fredag. Selv om gitarist Billy Gibbons ikke snakket lenge om sin …

Les Mer

Friends: The Reunion – 17 år senere – Er gjenforeningen bra?

Jeg var spent lenge om Friends kom til å gå hjem hos meg etter så mange år borte fra skjermen? Det har vært snakk om …

Les Mer

Xherdan Shaqiri er solgt til Lyon etter tre år i Liverpool

Xherdan Shaqiri (29) er ferdig på Merseyside etter tre år på Anfield som ble i dag solgt for 9,5 millioner pund fra Liverpool til Lyon. …

Les Mer